Позакласне читання "Звук павутинки" В. Близнець

Про матеріал
Проаналізувати оповідання "Звук павутинки", з'ясувати його зміст; розвивати читацький смак учнів, їх логічне мислення, увагу, спостережливість, уміння аналізувати, узагальнювати; виховувати любов до природи
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Віктор Близнець. «Звук павутинки». Образи-символи твору…Який світ! Скільки кругом живого народу!   В. Близнець

Номер слайду 2

ДИВОВИЖНІСТЬ

Номер слайду 3

Дивовижність. Вигадка Незвичайність. Чарівність. Своєрідність Замилування. Казковість. Химера

Номер слайду 4

Підтекст — прихований зміст якого-небудь тексту, висловлювання; не збігається зі змістом самого тексту чи висловлювання. Які художні образи змалював автор у повісті?

Номер слайду 5

Світлячок. Звук павутинки. Дверцята. Кораблик. Кінь. Млинок. Ніна. Адам. Образи-символи твору «Звук павутинки»

Номер слайду 6

Підтекст світлячка є не чим іншим як уособленням найсвітліших проявів душі, без чого навколо все завмирає, зникає Образи-символи твору «Звук павутинки»

Номер слайду 7

Образи-символи твору «Звук павутинки»Двері – отвір у стіні для входу і виходу. ПІЗНАННЯ СВІТУ (підтекст)

Номер слайду 8

Кінь символізує інтелект, мудрість, вельможність, світло, динамічну силу, моторність, швидкість думки, плин часу. Це типовий символ родючості, мужності й потужної влади. Кінь уособлює неприборкані пристрасті, природні інстинкти, несвідоме. Образи-символи твору «Звук павутинки»

Номер слайду 9

Підтекст млинка заключається у протиборстві світлих і темних сил, добра і зла, і зло, на думку автора, часто перемагає. Образи-символи твору «Звук павутинки»

Номер слайду 10

Кораблик – мрії, романтика. Образи-символи твору «Звук павутинки»

Номер слайду 11

Образи-символи твору «Звук павутинки» Образ Ніни символізує чистоту і щирість людської душі, бо недаремно дівчинка змальовується блакитним кольором, кольором незайманості, святості; образ надії

Номер слайду 12

Образи-символи твору «Звук павутинки»Образу Адама уособлює собою світлу і безкорисливу людину, яка прийшла у цей світ, щоб творити тільки добро, сіяти в серцях живих істот щиру і непідкупну любов. Адам для автора-це фантазія, мрія, світла казка.

Номер слайду 13

Павутинка — легка сітка з тонких волокон, утворених з клейкої рідини, яку виділяють павуки та деякі інші членистоногі тварини, а також окрема нитка такої сітки. Звук павутинки-це невідомі оку людському прояви Доброти, Любові, Милосердя, — всього того, без чого неможливе існування світу, що можна відчути тільки серцем, щирим і незрадливим. Образи-символи твору «Звук павутинки»

Номер слайду 14

Які цінності життя уславлює В. Близнець у творі «Звук павутинки»? Подумайте

Номер слайду 15

Світ павутинки – навколо нас, збережімо його!

Номер слайду 16

Домашнє завдання. Скласти і записати діалог (10-15 реплік) «Зустріч Ніни і Льоньки через 20 років. Про що вони будуть говорити?» за повістю В. Близнеця «Звук павутинки»

Номер слайду 17

pptx
Додано
9 січня
Переглядів
76
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку