Позакласний пізнавально - розважальний захід "Свято зустрічі з дитинством"

Про матеріал
Позакласний пізнавально - розважальний захід, який має на меті вибудувати дружні відносини в колективі та сприяє формуванню толерантного ставлення один до одного.
Перегляд файлу

Свято зустрічі з дитинством

Мета: провести пізнавально – розважальний захід з метою покращення взаємин в учнівському колективі та налагодженню дружніх відносин; формувати толерантне ставлення до однокласників; вчити правильно дозувати час при проведенні конкурсів; розвивати навички координування рухів у просторі із зав’язаними очима; виховувати почуття гумору та взаємодопомогу.

Хід заняття:

Ведуча1: Доброго дня, дорогі друзі! Раді бачити вас на нашому святі безтурботності та веселощів. Погодьтеся ви давно вже мріяли потрапити до цієї чудової країни назва якій «Дитинство». Це чудова пора в житті кожної людини, але вона так швидко проходить…

Ведуча2: Проходить? Ні, вона пролітає… і пролітає, як одна мить.

Ведуча1: І як часто дорослим хочеться повернутися в той чарівний світ, де чути дзвінкий сміх, де залишилися їхні рожеві мрії…

Ведуча2: А вам друзі хочеться? У вас сьогодні є така унікальна можливість.

Ведуча1: Бо ми вас запрошуємо на свято зустрічі з дитинством!

Ведуча2: Усі бажаючі зможуть продемонструвати свої здібності у веселих конкурсах.

Ведуча1: Давайте піддамося на мить ностальгії та пригадаємо давно забуті ігри з дитинства, в які ми грали. І наша перша гра.

Гра «Плутаниця»

Стаємо всі в коло, беремося за руки, заплутуємося, як тільки зможемо. Завдання ведучого – розплутати.

Ведуча2: Наступна гра не менш цікава, і як мені здається подобалася кожному, хто в неї грав.

Гра «Струмочок»

Учасники стають парами, «ведучий» (тобто учень без пари), пробігає під руками та обирає собі товариша, стаючи з ним позаду колони. Учень, що залишився без пари, стає «ведучим».

Ведуча1: Зіпсований телефон знаєте? А факс зіпсований?

Гра «Зіпсований факс»

Учасники стають у колону. Кожен повинен бачити спину товариша. Я показую простенький малюнок. Ваше завдання намалювати на спині учасника, що стоїть попереду, пальцем цей предмет. Кожен повинен зобразити те, що відчув, а останній учасник говорить, що ж було зображено на малюнку.

Ведуча2: Далі ми перевіримо чи гарна у вас пам’ять? І чи багато ви пам’ятаєте моментів із свого дитинства?

Конкурс «Весела торбина»

Чули дитячого віршика? Котилася торба з високого горба… А що в тій торбі? Ось це ми зараз і дізнаємось. Доки грає музика передаємо торбинку по колу, як тільки музика затихне, учасник в якого в руках опинився «чарівний мішечок», дістає з нього одну річ, приміряє її на себе і розповідає цікаву історію, що трапилася в дитинстві. (У торбинці лежить пустушка, слинявчик, шапочка, пляшечка, штанці малесенькі…)

Ведуча1: Ой, які у нас дітки малесенькі та гарнесенькі. Ви пригадали, як це все було в дитинстві?

Конкурс «Асоціація»

Для наступного конкурсу знадобиться ваша красномовність! Що від вас вимагається? Підібрати якнайбільше визначень до слова «дитинство». На приклад «дитинство – це безтурботність, це матусина ласка…»

Ведуча2: Цікаво з чим ще можна асоціювати це слово? Якби не дитинство… ми б не знали і смаку «дитячої каші»… Для наступного конкурсу мені потрібно 2 найсміливіші учасника.

Конкурс «Перемога над манною кашею»

Конкурсанти сідають на стільці, двом іншим зав’язують очі, дають миски з кашею, ложки. Команда, що з’їсть швидше і охайніше – перемогла.

Ведуча1: Хто в нас ще зголоднів? Чи знайдеться серед вас ще 2 карапузи? Виходьте швидше до нас!

Конкурс «Пляшечка»

Малюки отримують 2 пляшечки з компотом. Завдання кожного – випити першим.

Ведуча2: Молодці! Ви такі кумедні! Але це ще не все… Найцікавіше попереду…

Конкурс «Забіг на чотирьох»

Нам потрібно 4 – 5 учасників. Ваше завдання якомога швидше дістатися до фінішу «на своїх чотирьох»..

Всі молодці, але звання чемпіона отримує…

Ведуча1: Ось і промайнула наша запальна та весела зустріч з безтурботним дитинством.

Ведуча2: Час повертатися до суворої реальності. Прийшов час прощатися з дитинством та з вами, дітвора. Лиш про одне вас прошу: пронесіть ці емоції та почуття у своєму серці через усе життя. Ніколи не забувайте про тих, хто був поруч із вами в ті моменти, коли ви були маленькими та безпорадними. Згадайте тих, хто навчав вас ходити та годував з ложечки, хто дмухав на ваші збиті колінця та цілував вас перед сном. Не забудьте обійняти своїх рідних, коли повернетесь додому!

До зустрічі, мої любі!

docx
Додано
19 листопада 2021
Переглядів
365
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку