Позакласний захід "Гарбузова магія"

Про матеріал
Позакласний захід, з теми "Гарбузова магія". Поєднання користі гарбуза для ментального здоров'я
Перегляд файлу

Державний навчальний заклад

«Запорізький професійний торгово-кулінарний ліцей»

 

 

 

 

 

 

Методична розробка

позакласного заходу на тему:

«Гарбузова магія»

 

 

 

 

 

Розробила викладач:

Маковоз Т.М

 

 

 

 

 

 

Запоріжжя

2023

Тема заходу: Гарбузова магія

Мета:

навчальна: - сприяти отриманню здобувачами освіти нових знань та навичок у професії кухар;

- прививати здобувачам освіти культурні цінності, що відображають багатство загальнолюдської культури, а також культури свого народу.

розвиваюча: - розвивати у здобувачів освіти пам’ять, увагу, логічне мислення, спостережливість, стимулювати творчий підхід до вирішення завдання;

- сприяти розвитку навичок спілкування, вмінню працювати в команді, говорити на публіку.

виховна: - сприяти вихованню почуття поваги до проведення колективних заходів в ліцеї;

- формувати у здобувачів освіти  наукового світогляду, моральних якостей особистості, поглядів, переконань.

 

Методи і прийоми: навчально-пізнавальна діяльність

Матеріально-технічне оснащення: ноутбук, презентація

Місце проведення: лабораторія

Хід заходу

І. Організаційна частина

 Вчитель : Ми раді всіх вітати на нашому виховному заході «Гарбузова магія», який відбувається під час проведення «Тижня з професії «Кухар»».

Ведучій 1: Чи багато треба людині для щастя осіннього дня?

Ароматні груші у духовці, новомодна кава у чашці, цікаве читання та надихаючі історії у улюбленому журналі. Ми не живемо спогадами і в той же час не надто зазираємося в майбутнє, у нас і восени – насичене життя, сповнене чудесних відкриттів.

Ведучій 2: Де сонце світанок малює яскравий,

Збираємо ми в осені урожай,

Родючі земле та з них щедрий дар,

Дарує з дитинства знайоме насіння

У щирі долоні нам.

Ведучій 1: Гарбуз - король осінньої пори.Слайд 1

Культуру почали вирощувати 5.5 - 8 тисяч років тому і вона швидко зайняла своє місце в кулінарії. Гарбузове насіння так само, як і сам плід, неймовірно корисне.

Гарбузове насіння – один з головних модних трендів в правильному харчуванні. Про нього говорять багато блогерів і моделей, а ВООЗ рекомендує включати його у свій раціон, у вигляді здорового перекусу.

Ведучій 2: Як ТИ? Як ВИ? Як МИ? Слайд 2

Початок  змішаного навчання змушує всіх нас хвилюватися, і це нормально. Адже до стресових умов додається новий режим, взаємодія учнів з одногрупниками та вчителями, адаптація до нових уроків, а ще багато питань безпеки. Усе це вимагає  від нас додаткового зусиль і може стати ще одним джерелом стресу. Як з цим впоратися, як допомогти собі? Поговоримо під час проведення даного заходу. А саме…..Використання цього сезонного овоча, для покращення нашого ментального здоров’я.

Ментальне здоров’я – це стан щастя та добробуту, в якому людина реалізовує свої творчі здібності, може протистояти своїм стресам, працювати та внести внесок у суспільне життя.

Вчитель: А теперь користуючись “Тарелка ментального здоров’я” учні групи КК-122 продемонструють, як можно використовувати гарбуз, для покращення самопочуття.

Ведучій 1:Час на сонсон відновлює мозок, після напруженого дня.

            Вчені помітили, що при регулярному вживанні цієї осінньої красуні нормалізується сон, тому тим, хто страждає безсонням, варто обов’язково ввести гарбуз в свій раціон.

            Страви з гарбуза показані особам, які проводять довгий час за комп’ютером – вони дозволяють компенсувати високі зорові навантаження.

            Що міститься в гарбузі у великій кількості потужний природний антиоксидант вітамін Е дозволяє підтримувати на належному рівні еластичність, свіжість і пружність шкіри.

Ведучій 2: Час фокусу – повністю концентруватися на завданні.

Ведучій 1: Час глибини – спокійна рефлексія, сфокусуйся на думках та емоціях.

 

Ведучій 2: Час пограти – Творчість та «вільна гра». На жаль, під час кризи ми забороняємо собі веселитися, але РАДІСТЬ - ЦЕ ДЖЕРЕЛО РЕСУРСУ,  без якого нам  не впоратися у важкі часи. Знаходьте час для радощів, тіште себе!

https://kahoot.it/challenge/02471599?challenge-id=72927426-af89-4cbd-ab06-ffd3733b038c_1698130243771&authuser=0

Ведучій 1: Час зв’язків – єднайтеся з іншими, з природою. Зупиніться понюхати квіти.

Ведучій 2:Час стишитися – дозволяє думкам поблукати. Не думайте про щось конкретне

Ведучій 1: Час зарядитися вставайте й ворушіться.

 

Ведучій 2: Це справжня енергетична бомба, тож чудово підійде для перекусу під час навчання.

 

 

Список літератури:

1. Доцяк В.С. Українська кухня. Підручник. Л. Оріяна-Нова, 1998.

2. Шумило Г.І. Технологія приготування їжі. Навч. Посібник.К: Кондор, 2003.

3. Зайцева Г.Т. Горпинко Т.М. Технологія виготовлення борошняних кондитерських виробів. Підручник. «Вікторія» 2002.

https://youtu.be/oYKghWKb8_w https://youtu.be/G5Zy-edAw4w?feature=shared

https://kahoot.it/challenge/02471599?challenge-id=72927426-af89-4cbd-ab06-ffd3733b038c_1698130243771&authuser=0

docx
Додано
7 березня
Переглядів
27
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку