Позакласний захід "Вчителі Путивльщини, пошановані працею"

Про матеріал

Позакласний захід "Вчителі Путивльщини пошановані працею" є презентацією результатів дослідницької діяльності учнів. Метою дослідження було з'ясувати, хто з педагогів мають почесні педагогічні звання: "Заслужений вчитель України", нагородженні медаллю "А.С. Макаренко", медаллю "В. А. Сухомлинський". Реалізація проекту здійснювалася з метою стимулювати інтерес школярів до історії рідного краю, формувати активне ставлення до життя, сприяти вихованню гордості за рідну землю та осмисленню сенсу людського життя, відповідальності за майбутнє.

Перегляд файлу

 

 

 

 

 

 

                                         Тарасова О.А

                                                                     учитель історії Путивльської

 ЗОШ І-ІІІ ст.№2 ім. Г.Я. Базими

 

 

 

 

 

 

 

Мета: стимулювати інтерес школярів до історії рідного краю, формувати активне ставлення до життя, сприяти вихованню гордості за рідну землю та осмисленню сенсу людського життя, відповідальності за майбутнє.

1 ведучий

Завжди і всюди, впродовж років, десятиліть та епох кожен конкретний відрізок часу вимірювався силою людського потенціалу, який творив і створював, досягав нових вершин і сміливо дивився в майбутнє.

2 ведучий

Про яку сферу людської діяльності ми б не говорили, ця якісна характеристика є визначною. Безперечно, центральною фігурою в освітньому процесі є вчитель, педагог, наставник, вихователь і викладач вищої школи. Той, чия основна місія - вести за собою, стала з плином часу ще більш відповідальною.

1 ведучий ( музичний супровід)

Учительство  Путивльщини -   особлива когорта людей, поєднаних професією, вони є невтомними сіячами доброго, мудрого й вічного,  що наполегливо несли світло знань.

2ведучий

Праця педагогів нашого району  - самовіддана, творча, результативна - завжди високо відзначалася на державному рівні. Кожен успіх, кожна перемога, кожне визнання й нова нагорода - це надбання, перейде у спадок новим поколінням учителів, які гордитимуться своїми колегами, а з вічно живого джерела педагогічної майстерності братимуть силу й наснагу.

1ведучий

Адже педагогам сьогоднішнього дня закладати фундамент нової школи, розбудовувати її такою, яка передбачена Національною доктриною розвитку освіти нашої держави. Хай допоможе їм на цьому шляху досвід і творча сила попередників, тих, хто в усі часи ставив на перше місце професіоналізм та любов до дітей.  (Під музичний супровід учні читають вірші)

Учень

Учителю!  Вклоняюся доземно

Перед великим іменем твоїм.

Всі проростають ті маленькі зерна

Під поглядом, як сонце золотим.

 

Учень

Учителю! Ти - наче нездоланність.

 Крізь все просієш іскру доброти,

 Щоб засвітить у серденьку дитячим

Вогонь священний розуму й краси.

 

Учень

Учителю! Невже ти не втомився

У юні душі класти щось нове?!

Для цього ти на світі народився,

У цьому є покликання твоє!

 

Учень

Учителю! Прекрасного ти гідний.

Бо вибрав у житті свою мету.

Від імені усіх скажу „спасибі"

За вашу працю вчительську святу.

 

Учень

3 усіх усюд я все ж тебе знайду,

З далеких піль твій голос я почую,

Учителю, з-за моря примандрую

Й тобі обітницю у вірності складу.

 

Учень

Впіймаю серцем, наче між долонь,

Моя душа любов'ю запульсує,

Бо вчителем запалений вогонь

Через життєві терни пронесу я.

 

Учениця

 Бо вчитель- професія особлива.

 

Учениця

Вчитель несе любов туди, де була неприязнь.

 

Учень

Він прощає там, де ображають.

 

Учениця

Він мирить там, де були непорозуміння.

 

Учень

 Він відновлює віру там, де були сумніви.

 

 

 

Учениця

  Він дарує надію замість відчаю.

 

1 ведучий

Якби зібрати всі слова глибокої вдячності, які впродовж життя говорять вчителям і педагогам-наставникам їхні учні, мабуть вийшов би не один друкований том. Вчителі, ті хто обрав долю сіяча доброго вічного й мудрого, - учителі, майстри, викладачі – щодня йдуть до своїх учнів із творчим натхненням  щирим серцем, опікуються долею своїх учнів, розвивають долю кожного. І так роки за роками, покоління за поколінням… Історія швидко гортає свої сторінки. На щастя, краще з кращого, що було в ній, ми пам’ятаємо.

2 ведучий

  І сьогодні ми говоритимемо про педагогів що є гордістю нашого Путивльського району.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Педагоги Путивльщини, які мають почесні педагогічні звання

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(04.03.1939, нині с. Білогалиця Путивльського району Сумської області) – вчитель-математик, заслужений вчитель УРСР (1978 р.)

Народилася в селянській сім'ї. Закінчила в 1953 р. Білогалицьку семирічну школу, в 1957 р. - Путивльське педагогічне училище, в 1964 р. -фізико-технічний факультет Сумського педагогічного інституту ім. А.С.Макаренка. З 1962 р. працювала вчителем фізики та математики в школах сіл Чаплищі, Червоне Озеро, Зінове Путивльського району.

 

 

 

 

 


 

 

(25.02.1929, м. Путивль, нині Сумської області) –

 заслужений вчитель УРСР (1970)

Навчався в Путивльському педагогічному училищі. Працював учителем у с. Проскурове Кам'янець-Подільської області. Під час Великої Вітчизняної війни у складі 195-го стрілецького полку 63-ї дивізії брав участь у боях на 2-му та 3-му Українських фронтах, поранений. У 1946-1947 рр.- вихователь Путивльського дитячого будинку №2, бібліотекар Путивльського ремісничого училища №44. У 1948-1950 рр. - завідувач Воргольською початковою школою Кролевецького району. З 1950 по 1953 рік- директор Чаплищанської семирічної школи Буринського району. З 1953 р. - директор В'язенської середньої школи Путивльського району.

 

 

 

 

 

(15.09.1924, с. Чумек Східно-Казахстанської області) - педагог, заслужений вчитель УРСР(1985 р.)

Народився в селянській сім'ї. Закінчив у 1954 р. Путивльську заочну школу, в 1963 р. - Київський державний університет ім. Т.Г.Шевченка. З 1964 р. - старший вихователь Путивльської школи-інтернату, 1966 р. - інспектор Путивльського районного відділу народної освіти, 1968 р. - директор середньої школи №2 м. Путивль, 1984 р. - учитель історії восьмирічної школи с. Нові Гончарі Путивльського району.

Нагороджений орденами Вітчизняної війни І, II ступеня, медалями.

 

 

 

 

 

 

(24.09.1956, с. Бояро-Лежачі Путивльського району) - заслужений працівник освіти України (2006)

Народився в селянській сім'ї. Працював лаборантом у Бояро-Лежачівській школі. Після служби в лавах Радянської армії закінчив Сумський державний педагогічний інститут ім. А.С.Макаренка за спеціальністю "Математика". Працював учителем фізики та математики Манухівської школи.

У 1983-1985 рр. - директор Зінівської восьмирічної школи Путивльські району.

З 1991 р. - директор Путивльської загальноосвітньої школи-інтернат.

 

 

 

 

(19.10.1936, м. Лебедин) - заслужений вчитель УРСР (1985)

Закінчив історичний факультет Київського державного університету ім. Т.Г. Шевченка.

З 1977 р. - директор Михайлівської середньої школи Лебединського району.

 1987 р. - Веселівської середньої школи Сумського району.

 

 

 

 

 

 

 

Вчителі Путивльщини нагородженні медаллю

 

 

 

 

 

 

 

 

Антон Семенович Макаренко один з найвідоміших педагогів, який збагатив світову педагогіку власним доробком. Народився 13 березня 1888 році в місті Білопілля Харківської губернії. У серпні 1912 році поступив до  вчительського інституту в Полтаві, закінчив з золотою медаллю. Працював  учителем вищого початкового училища. У вересні 1920 році прийняв пропозицію Полтавського відділу народної освіти організувати та очолити колонію для безпритульних і неповнолітніх правопорушників. Антону Семеновичу  належать праці «Педагогічна поема», «Прапори на баштах», «Книга для батьків».  Історія вітчизняної педагогіки, починаючи з 40-х років відчула благотворний вплив педагогічних поглядів Макаренка – яскраво представника педагогічної науки.

 

Нагрудний знак «А.С. Макаренко» - заохочувальна відзнака Міністерства освіти і науки, молоді і спорту України.

Відзнаку названо іменем українського та радянського педагога і письменника, одного із засновників радянської системи дитячо-підліткового виховання. Має третій (найвищий) ступінь серед відзнак, запроваджених Міністерством.

 

 

 

 

 

Нагороджений медаллю «А.С. Макаренко»(1982 р.)

Віктор Михайлович народився 05.11.1922 року в селянській сім’ї. В селі Зінове  Буринського району.

Закінчив Путивльське педагогічне училище та  вищу партійну школу при ЦК КПСС. Працював з 1964 року директором Путивльської школи – інтернат, з13. 07.1967  року займає посаду завідуючого путивльським РОНО.

 

 

 

 

 

 

 

Нагороджений медаллю «А. С. Макаренко» (1981 р.)

Дмитро Олександрович народився 22 жовтня 1926 року. На початку педагогічного шляху працював в комітеті спорту, а с 1955 по 1987 роки працював у  Путивльській загальноосвітній школі №2 вчителем фізичного виховання.

 

 

Вчителі Путивльщини нагородженні медаллю

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Народився 28 вересня 1918 році. З 1935 розпочався педагогічний шлях Сухомлинського. У 17 років працював вчителем заочної школи, закінчив інститут  і працював викладачем української мови та літератури. Після війни  став директором школи і працював на цій посаді 22 роки. Педагог, філософ В.О. Сухомлинський - автор 41 монографії й брошури, більше 600 статей, 1200 оповідань і казок. Твори В.О. Сухомлинського видані 53-а мовами світу, загальним тиражем майже 15 млн. примірників. Книга «Серце віддаю дітям» перекладена на ЗО мов світу, витримала 54 видання.

Нагрудний     знак     «Василь     Сухомлинський»     - заохочувальна відзнака Міністерства освіти і науки, молоді і спорту України. Відзнаку названо іменем українського педагога Василя Сухомлинського.

Має    третій    (найвищий)    ступінь    серед    відзнак, запроваджених Міністерством.

 

 

 

 

Народилася 22 червня 1956 року в селі Суворовка Путивльского району. Закінчила Сумський педагогічний інститут.  Учитель початкових класів Путивльської загальноосвітньої школи №2 .

Нагороджена  нагрудним знаком «Василь Сухомлинський» (2010р).

 

 

Слово надається вихованцям Надії Павлівни

1 ведучий

Учительська професія посідає особливе місце в цьому мінливому світі, адже вона - початок усіх професій. Змінюються умови й засоби виховання, та незмінним залишається головне призначення вчителя - навчити людину бути Людиною.

2 ведучий

Педагог, учитель, вихователь - довірена особа суспільства, якій воно ввіряє найдорожче і найцінніше -дітей, свою надію, своє майбутнє. Доля дітей - у руках педагога, в його золотому серці.

Пісня «Любі вчителі», виконується учнями школи.

docx
Додано
20 лютого 2018
Переглядів
586
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку