Позакласний захід 'Знайомтеся-Велика Британія'

Про матеріал

Це - онлайн-екскурсія Шотландією,Англією та Уельсом. Знайомство з географічними особливостями, культурою,національними особливостями,деякими мовними аспектами,видатними людьми. Я провела цей захід для 5-11 класів ув актовій залі за допомогою ноутбука та проектора із музичними вставками,піснею 'My Bonnie` у виконанні 11-класниць, Закінчили зустріч розучуванням деяких слів валлійською мовою. Захід пройшов на 'ура'. Проводили українською для розуміння всима гостями

Перегляд файлу

Позакласний захід з англійської мови Знайомимось-Великобританія»

           Онлайн-екскурсія країною

Шотландія розташована на півночі Великої Британії. Це гориста частина островую .Гори  Чевіот хілз відділяють Шотландію від  Англії. Найвища гора

–Бен-Невіс

 

А ще Шотландію називають країною озер, замків та привідів. Кажуть що в одному з численних озер-лок –живе знамените чудовисько Нессі.

 

Ш

 

 

 

 

 

 

 

 

Шотландці пишаються своїм національним одягом-кілтом- та національним музичним інструментом-волинкою.

 

 

 

 

 

 

 

Оберігає країну Святий Андрій. Символом Шотландії є …Будяк звичайний або чортополох.

 

Шотландська земля народила багатьох видатних людей, імена яких знані в усьому світі. Це письменники Джонатан Свіфт. Винахідники Олександр Белл та Олександр Флеммінг.

 

 

 

 

 

 

 

Не можемо не згадати й прославленого поєта Роберта Бернса.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Він дуже любив свою маленьку країну та оспівував її у своїх віршах. Давайте пригадаємо рядки відомого “ My hearts in the Highlands

                         Учні декламують вірш мовою оригиналу та в перекладах.

Шотладці-народ артистичний.музичний. Вони люблять організовувати різноманітні фестивалі. Найвідомішим у світі став Едінбурзький  Міжнародний Фестиваль. заснований ще у далекому 1947 р.який мав величезний успіх того року.

З того часу наприкінці серпня і до середини вересня відбувається це велике свято мистецтва. У якому беруть участь представники різних країн. Кожного року фестиваль присвячується творчості певного композитора.

 

Ну а зараз вітаємо вас в Англії- найбільшій за розмірами  частині Великої Британії. Англія- найбагатша. найродючиша країна на острові. Приблизно 46 млн жителів пишаються своєю батьківщиною.

Є тут і гори і високогір,я- на сході та на півночі. А так зване низинне плато Мідленд розташоване на півдні і на південному сході. Важливе значення мають у житті країни річки-Темза,Северн,Трент. А міжнародні порти Бристоль,Саутгемптон,Лондон допомагають відправляти та отримувати товари у різні куточки світу.

Багата країна й на історичні пам’ятки.які приваблюють туристів та місцевих жителів своєю таємничістю. Саме такою є архитектурна пам’ятка Гедрієнська Стіна.яка була збудована римлянами понад 2000 років тому.

І незабутній Стоунхендж-кам’яні велетні-невідомо ким і коли були виставлені в коло 1000 років тому назад.

Знамениті вчені Англії Ісаак Ньютон.Чарльз Дарвін.Майкл Резерфорд. Майкл Фарадей жили і працювали в Аглії.робили свої відкриття й додавали слави своїй країні.

Важко уявити світ без творів таких видатних письменників як лорд Джордж Байрон.Ред’ярд Кіплінг. Бернанд Шоу.. Уілльям Шекспір.

Англійська мова допомагає передати характер.традиції країни та її народу.

Вона містить 490 тисяч слів та ще 300 тисяч технічних термінів-найбільше ніж у будь-якій мові світу. Найуживанішими словами є  THE, OF,AND,A,THAT,IN,IT,FOR,AS. Слова “апетит”,”футбол”,”бадмінтон”,сендвіч”,’кардіган’,”коуч-тренер’,”комп’ютер”,”інтернет” міцно увійшли  до мов різних народів світу.виникли саме в Англії.

Тепер запрошуємо вас на  півострів Уєльс.

”Валлійці”-саме так звуться 3 міліони жителів цієї маленької дуже гарної країни-надзвичайно привітні та гостинні  і просто обожнюють свою батьківщину.

Близько 70% населення мешкає у трьох промислових графствах на півдні-Глеморген.Монмаус та Камартен.

Відомо.що цей гордий стародавній народ з країни міфів та легенд.дав світові історії про славетного короля Артура.який вбив  велетня на ім’я Rhitta на горі Сноудон—найвищій горі Уельса.та зібрав лицарів за Круглим столом.

Валлійці захоплюються музикою,танцями,піснями. Щороку фестиваль Айстетвод,який бере початок у VI ст.проводиться у серпні  і привертає увагу всіх тих, хто не уявляє свого життя без музики, співів , танців і  поезії.

Програма фестивалю включає виступи чоловічих та змішаних хорів,духових оркестрів,дитячі виступи,театральне мистецтво і церемонію Коронації Головного Барда.

На додачу до фестивалю Айстедфод валлійці проводять приблизно ще 30 шоу пісенної творчості з травня по листопад. Тут треба згадати і відомий

Фестиваль музики Лланголлен ,до якого прибувають учасники з усього світу в яскравих національних костюмах.

-Чуєте?-Це –улюблений музичний інструмент валлійців. Арфа.(звуки арфи)

Тут можна побачити незвичайні дива природи,наприклад, водоспад Pistil Rhaeadr,що в перекладі означає Початок водоспаду”.Його висота-73 м.

Церква всіх святих дуже популярна,дзвін її колоколов чути звідусіль. Ось послухайте(відеозапис)

Пропонуємо вам послухати вірш про ці дива.

                          Pistil Rhaeadr and Wrexhame Steeple,

                          Snowdon”s mountain without its people,

                          Overton yew trees, St.Winefride Well

                           Llangolen Bridge and Grasford Bell.

Валлійська мова вивчається в школах так, як і англійська.Дорожні знаки,оголошення,вивіски в готелях і театрах,магазинах написані двома мовами-англійською та уельською.

 

Ніде в Британії так не шанують національний одяг,національні традиції, національну гордість як в Уельсі.

На всі святкові заходи,конкурси,фестивалі валлійці одягають національний одяг.

Наше знайомство з цією країною я пропоную завершити сьогодні знайомством із деякими уельськими словами:

BORE DA !-ДОБРОГО ДНЯ!    GROES I CYMRU!- Я люблю Уельс!

                      DIOLCH!- Допобачення!

docx
До підручника
Англійська мова (9-й рік навчання) 9 клас (Карпюк О.Д.)
Додано
3 березня 2018
Переглядів
1842
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку