Позаурочний захід "Брейн-ринг" до Дня українського добровольця

Про матеріал
Методична розробка призначена для організації позаурочних заходів із вшанування та підтримки українських добровольців, сприяючи свідомому визнанню їхнього внеску у захист держави.
Перегляд файлу

Позаурочний захід «Брейн-ринг»

до Дня українського добровольця

 

Мета:

-                     виховання учнів у дусі відданості Батьківщині та українському народу на засадах національної гідності, високої самосвідомості та активної громадянської позиції;

-                     вивчення історії українського добровольчого руху на різних етапах історії України;

-                     стимулювання інтересу учасників до вивчення історії своєї країни, а також до розвитку аналітичних та дослідницьких навичок;

-                     формування у свідомості учнів патріотичних цінностей, поваги до героїв минулого та визнання їхнього внеску у становлення та розвиток української державності.

Учасники: усі учні групи.

Обладнання: інтерактивна дошка.

Час проведення: 45 хвилин.

Хід брейн-рингу

Вступне слово вчителя

14 березня в Україні відбувається вшанування добровольців – людей, які не були військовими за професією, але в критичний для держави момент без повісток чи примусу, добровільно «поставили на паузу» своє попереднє життя й узяли до рук зброю, щоб захистити країну. Тож сьогоднi ми з вами проведемо брейн-ринг до Дня українського добровольця.

 

Питання до гри

 

1 гра

«Добровольчий рух часів Української революції 1917-1921 рр.»

 

  1. Коли було встановлено офіційно на державному рівні День українського добровольця ? (Постанова Верховної Ради України від 17 січня 2017 року)
  2. Озброєні загони, які почали організовувати, опираючись на давні українські традиції після початку Української революції 1917-1921 рр. (Вільне козацтво)
  3. 3 (16) – 7 (20) жовтня 1917 року відбувся Всеукраїнський з’їзд Вільного козацтва, на якому були присутні 200 делегатів, що представляли 60 тисяч організованих вільних козаків Київщини, Херсонщини, Катеринославщини, Чернігівщини та Кубані. У якому місті, що є давньою гетьманською столицею відбувся з’їзд?  (Чигирин)
  4. Сотні обєднувалися у курені, курені – у полки, а полки – у … (Коші)
  5. Головною одиницею козацтва була … (Сотня)
  6. Вояки 1-ої Української військової школи ім. Б. Хмельницького, студентського куріня Січових Стрільців (Герої Крут)
  7. Добровольцями якого куріня січових стрільців були вояки військового підрозділу, сформованого в листопаді 1917 року в Києві з галичан і буковинців? (Галицько-буковинський курінь січових стрільців)
  8. Військова частина у складі Армії УНР, що була сформована С. Петлюрою з юнкерів 2-ї піхотної юнацької школи, які добровільно зголосилися стати на службу в українську армію. (Гайдамацький піхотний полк)
  9. Організація народної оборони, що була створена учасниками українського національного руху для захисту Карпаської України у 1939 р. («Карпатська Січ»)
  10. Де відбулася битва за участі добровольців – «карпатських січовиків», які захищали столицю Карпатської України – Хуст в березні 1939 р. (битва на Красному Полі)

 

2 гра

«Сучасний добровольчий рух»

  1. Політичні та суспільні зміни в Україні з 30 листопада 2013 року до лютого 2014 року, викликані протестом громадян України проти протиправного розгону мирної акції студентів та громадських активістів, яка розпочалася 21 листопада 2013 року (Революція Гідності)
  2. Добровольчі формування, які виникли в ході спроби силового розгону Майдану (Групи Самооборони)
  3. Назва батальйону, який почав формуватися у квітні-травні 2014 року з добровольців Донеччини, як підрозділ громадсько-територіальної оборони у відповідь на російську агресію  (батальон «Донбас»)
  4. Всесвітньо відомий український оперний співак, соліст Паризької національної опери, волонтер, учасник Революції гідності та бойових дій на сході України. Позивний «Міф». Загинув у бою від кулі снайпера (Василь Сліпак)
  5. Військовий долучився до сил опору російському вторгненню ще у 2014-му, коли йому було 18 років та перший доброволець, який прижиттєво отримав звання Героя України (Дмитро Коцюбайло «Да Вінчі»)
  6. Воєнізований підрозділ, сформований на добровільній основі з громадян України, які проживають у межах території відповідної територіальної громади, який призначений для участі у підготовці та виконанні завдань територіальної оборони в межах території відповідної територіальної громади (Добровольче формування територіальної громади).
  7. Українське добровольче формування, що стало бойовим крилом організації «Правий сектор» (Добровольчий Український Корпус «Правий сектор»)
  8. Як називається нагорода, яку отримують українські військові та добровольці за відвагу та мужність? (Орден «За мужність»).
  9. Куди прибули 14 березня 2014 року понад 500 бійців Самооборони Майдану ? (полігон Нові Петрівці)
  10. Дата закінчення Революції гідності? (23 лютого 2014 року)

 

docx
Додано
18 лютого
Переглядів
194
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку