Практична діяльність № 15. Аналіз змісту етикеток з метою визначення: терміну придатності, умов зберігання, вмісту корисної сировини, вмісту консервантів, барвників та інших компо

Про матеріал
Презентація з ДОВКІЛЛЯ для 6 класу на тему Практична діяльність № 15. Аналіз змісту етикеток з метою визначення: терміну придатності, умов зберігання, вмісту корисної сировини, вмісту консервантів, барвників та інших компонентів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Практична діяльність № 15 Тема : Аналіз змісту етикеток з метою визначення: терміну придатності, умов зберігання, вмісту корисної сировини, вмісту консервантів, барвників та інших компонентів. Мета: навчитись визначати за змістом на етикетці харчового продукту його датувиготовлення, термін придатності, умови зберігання, харчовуцінність, наявність, або відсутність консервантів та інших біологічних добавок. Обладнання: підручник, робочий зошит, етикетки харчових продуктів. Довкілля 6 клас.

Номер слайду 2

Хід роботи. Розгляньте упаковки таких продуктів: вершкового масла, молока та цукру.1. Знайдіть інформацію про кількість продуктів в упаковці.2. Знайдіть інформацію про кінцеві терміни споживання цих продуктів. У якого продукту він найбільший?3. З інформації на етикетках дізнайтеся, як потрібно зберігати ці продукти.4. Зверніть увагу на розділ «Енергетична цінність» та порівняйте вміст жирів, білків і вуглеводів у цих про-дуктах. Калорійність якого продукту найбільша?

Номер слайду 3

Хід роботи

Номер слайду 4

Хід роботи

Номер слайду 5

Хід роботи

Номер слайду 6

Хід роботи. КОРИСНІ ТА НЕЙТРАЛЬНІ ДОБАВКИ• Е101 — рибофлавін (вітамін В2).• E140 — хлорофіл (безпечна речовина, що надає рослинам зеленого кольору).• Е160a — каротини (речовини, що близькі за властивостями до вітаміну А).• Е161b — лютеїн (вітаміноподібна речовина, що сприяє поліпшенню зору, використовується в ліках).• E163 — антоціани (рослинні пігменти, що надають забарвлення листкам і пелюсткам квітів).• E181 — таніни (група речовин, аналогічних до компоненту чаю, що надають йому терпкого смаку).• E202 — калій сорбат (один із найбільш популярних консервантів, абсолютно нешкідливий).• Е260 — оцтова (етанова) кислота (нешкідливий компонент натурального походження).• Е270 — молочна кислота (природна речовина, що утворюється при молочнокислому бродінні).• E290 — карбон(IV) оксид (вуглекислий газ, що перетворює напій у газування).• Е300 — аскорбінова кислота (вітамін C).• Е406 — агар-агар (натуральний і нешкідливий).• Е440 — пектини містяться у всіх наземних рослинах (особливо багато в яблуках).• Е500 — натрій гідрокарбонат (харчова сода).

Номер слайду 7

Хід роботи{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Харчовийпродукт. Вміст основнихпродуктів у г. Калорійність у к. Кал/ к. Дж. Термінзбері-гання. Вміст харчових добавокназвакодфунк-ція. Умови зберіганнябілківжиріввугле-водів Вершкове масло         Молоко Цукор          Результати дослідження оформіть у робочих зошитах к вигляді таблиці.

Номер слайду 8

Висновок. Зробіть висновок щодо придатності досліджених продуктів до використання. Висновок:_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Номер слайду 9

Домашнє завдання: Повторити § 46 Виконати Практичну діяльність № 15, сторінка 200 у підручнику.

pptx
Додав(-ла)
Гришина Лариса
Додано
22 травня
Переглядів
96
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку