Практична робота № 5
Розпізнавання їстівних та отруйних грибів своєї місцевості
Мета: навчитися розпізнавати їстівні та отруйні гриби, з’ясувати особливості зовнішньої будови їстівних та отруйних грибів.
Обладнання та матеріали: зображення грибів.
Хід роботи
Шапинковий гриб має вегетативне тіло, яке утворене з _______________________, та плодового тіла, яке складається з _______________ та ___________________ .
Білий гриб Бліда поганка
Маслюк Мухомор червоний
Лисичка справжня Несправжні опеньки
Визначте, які з грибів отруйні, а які їстівні, та заповніть таблицю.
№ з/п |
Назва гриба |
Отруйний чи їстівний |
Форма і колір шапинки |
Трубчастий чи пластинчастий |
Особливості будови ніжки |
1 |
|
|
|
|
|
2 |
|
|
|
|
|
3 |
|
|
|
|
|
4 |
|
|
|
|
|
5 |
|
|
|
|
|
6 |
|
|
|
|
|
Зверніть увагу! Залишки покривала у вигляді кільця – важлива ознака отруйних грибів.
Висновок
Дайте відповідь на запитання