Практична робота "Алгоритми з повторенням та розгалуженням" у Scratch урок 16

Про матеріал

Алгоритми з повторенням та розгалуженням, але по матеріалу практичної роботи я вибрала дві задачі на розгалуження. Більш детально знайомимось з оператором "І" та оператором для об'єднання символів.

Р.S. Забула викласти відповіді до програм. Якщо зацікавить ця інформація звертайтесь l.myravinets@ukr.net

Перегляд файлу

Урок № 17. Алгоритми з повторенням та

розгалуженням

 

 

 

 

 

 

 

 

Під час роботи дотримуйся правил поведінки за комп’ютером!!!

 

Завдання 1. Дано довжину трьох сторін трикутника a, b, c.   Визначити, чи можна з відрізків з цими довжинами утворити трикутник

 

Вказівка для виконання: Використайте нерівність трикутника, яка говорить, що будь – яка сторона трикутника менша за суму двох інших сторін. Для цього здійсніть порівняння сторін трикутника, визначте найбільшу його сторону та перевірте чи буде вона менша за суму двох інших його сторін. У випадку стверджувальної відповіді виведіть на екран повідомлення: «Такий трикутник існує», в іншому випадку: «Такого трикутника не існує». По умові необхідно перевірити три випадки порівняння сторін, тому виведіть на екран повідомлення, яка саме умова виконується: перша, друга чи третя.

 

Завдання 2. Залежно від розміру суми, розмір податку з неї розраховується за такою схемою:

  1. Якщо сума не перевищує деяку величину а, то податок не вираховується;
  2. Якщо сума більша за а, але менша за b, то податок становить 10%;
  3. Якщо сума більша за b, але не перевищує с, то податок становить 20%;
  4. Якщо сума більша за с, то податок становить 30%.

 

Вказівка для виконання: Створіть дві змінні: змінна сума та сума з ПДВ. Перша буде відповідати за ту суму, яка нараховується, друга за ту суму, яку отримає працівник після нарахування податків. Заробітну плату згенеруйте від 3200 до 20000 грн. Надайте величинам такі значення: . Після перевірки кожної з умов виведіть на екран повідомлення: «Податок становить  ___%» та виконайте підрахунок суми з ПДВ, яку отримає працівник після вираховування відсотків. Отриману суму округліть. . Після цього на екрані повинно вивестися: «Ваша зарплата становить _________ грн»

Розглянемо приклад: нарахована зарплата (сума) становить 8750 грн. Це буде наша умова під №3, за якою з отриманої зарплати повинно відрахуватися 20%.

– розмір податку

– зарплата, яку отримає працівник.

docx
Додано
21 січня 2018
Переглядів
1645
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку