Практична робота: " Лічба часу в історії стародавнього світу".

Про матеріал
Практична робота для учнів 6 класу з всесвітньої історії історії України за підручником І.Я. Щупак.
Перегляд файлу

….. вересня

ПРАКТЧНА РОБОТА №2

 

На лінії часу познач події з історії людства.

  1. 1760 р. до н.е. . у Вавилоні цар Хаммурапі створює «Кодекс Хаммурапі» (що записується на великому камені і обіцяє «зробити справедливе правління в царстві... і сприяти благу народу»).
  2. 594 р. до н. е. в Афінському полісі Солон провів реформи, які започаткували античну демократію (всі чоловіки, уроженці Аттики, вважалися громадянами Афінського полісу, брали участь у народних зборах; запроваджувався суд присяжних; жоден афінянин не міг стати рабом)
  3. «Руська правда» Ярослава Мудрого - відомий нам кодифікований збірник юридичних норм українського народу (1015-1016 рр.)
  4. Найдавнішим головним законом країни у світі вважають конституцію США, що була написана в далекому 1787 році (на Європейському континенті найстарішим документом прийнято вважати Конституцію 1791 року Речі Посполитої). Це є помилкове твердження. Доказом слугує «Правовий Уклад Та Конституція відносно Прав I Вольностей Війська Запорозького» гетьмана Пилипа Орлика, що була оприлюднена та затверджена у 1710 році.
  5. Основний Закон України. Ухвалений 28 червня 1996 року на 5-й сесії Верховної Ради України 2-го скликання.[1] Конституція України набрала чинності з дня її прийняття. На згадку про прийняття Конституції в Україні щорічно святкують державне свято — День Конституції України.
  6. Склади свою власну історичну задачу. Підготуй текст задачі для своїх однокласників._____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
docx
Додано
6 жовтня 2022
Переглядів
739
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку