Практична робота, презентація "Визначення опору провідника за допомогою амперметра та вольтметра"

Про матеріал

Дана робота містить матеріали, які можна використати для проведення практичної роботи у 8 класі "Визначення опору провідника за допомогою амперметра та вольтметра", також є презентація.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВИЗНАЧЕННЯ ОПОРУ ПРОВІДНИКА ЗА ДОПОМОГОЮ АМПЕРМЕТРА і ВОЛЬТМЕТРА.

Номер слайду 2

 Мета: Навчитися самостійно за схемами складати електричні кола, ознайомитися з будовою й дією реостата, навчитися регулювати силу струму з його допомогою. Навчитися визначати опір провідника за законом Ома з використанням амперметра і вольтметра. Переконатися на досліді, що опір провідника не залежить ані від сили струму в провіднику, ані від напруги на його кінцях. 

Номер слайду 3

Обладнання: батарея гальванічних елементів, амперметр 43121-У, вольтметр 43123-У, електрична лампочка 3,5 В, комутаційна панель, модулі: резистор 10 Ом, реостат з опором 47 Ом, вимикач, з’єднувальні провідники, з’єднувальні елементи.

Номер слайду 4

1     2     3         4         5    6     7  Упорядкований рух заряджених частинок. Одиниця вимірювання струму. Як в коло приєднують амперметр?Як в коло приєднують вольтметр?Фізична величина, яка є характеристикою провідника. Одиниця вимірювання напруги. Одиниця вимірювання опору

Номер слайду 5

1 струм 2 ампер 3 послідовно4 паралельно5 опір 6 вольт 7 ом Упорядкований рух заряджених частинок. Одиниця вимірювання струму. Як в коло приєднують амперметр?Як в коло приєднують вольтметр?Фізична величина, яка є характеристикою провідника. Одиниця вимірювання напруги. Одиниця вимірювання опору

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

СА=0,05(A)СV=0,2(В)

Номер слайду 9

Контрольні питання:1. Як залежить яскравість світіння електричної лампочки від сили струму в колі?2. Від чого залежить опір металевого провідника?3. Які величини треба виміряти, щоб визначити опір провідника?

Номер слайду 10

Закінчіть речення: Я зрозумів, що…Я запам‘ятав, що…Мені на практичній…

Номер слайду 11

Дякую за увагу !

pptx
Пов’язані теми
Фізика, 8 клас, Розробки уроків
Додано
27 січня 2020
Переглядів
1611
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку