Практична робота "Стародавні замки Європи"

Про матеріал
ознайомитися із культурною спадщиною Середньовічної Європи, переглянути стародавні замки Європи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Практична робота«Середньовічні замки та собори»Підготувала вчитель історії та правознавства. Михалковська Вікторія Вікторівна

Номер слайду 2

Замок Флекенштайн, Франція. Шляхетна родина Флекенштайнів спорудила в Ельзасі поблизу німецько-французького кордону своє родинне гніздо. Місцем для нього обрали 30-метрову скелю з піщанику, що місцями завтовшки лише 6 метрів. Тому, хто хоче потрапити на верхні поверхи, треба побороти страх висоти. Але звідси йому відкриється чудовий краєвид, так що видно навіть найвіддаленіші споруджені на скелях замки регіону.

Номер слайду 3

Замок Гогенцоллерн, Німеччина. Споруджене на вершині 855-метрової гори масиву Швабський Альб родинне гніздо знаменитої династії Гогенцоллернів вважається одним з найгарніших та найбільш відвідуваних замків Європи. Найцікавіший момент екскурсії - огляд корони прусських монархів та експозиція предметів Фрідріха Великого. Саме з династії Гогенцоллернів походили німецькі кайзери, які правили з 1871 по 1918 роки.

Номер слайду 4

Лондонський Тауер, Великобританія. Тауер споруджено в 1066 році Вільгельмом Завойовником як резиденцію та водночас в'язницю. Головна родзинка замку - скарбниця. Відвідувачі просуваються ескалатором повз скарби британської корони. Але корона, яку використовує чинна королева Єлизавета ІІ, в експозиції, як правило, не представлена. Тоді туристів інформують вивіскою "in use", тобто "у використанні".

Номер слайду 5

Замок Тінтагель, Великобританія. Від колись величної резиденції британської шляхти Тінтагель залишилося небагато. Та коли в сутінках морський прибій накочується на скелясте узбережжя на заході графства Корнуолл, а руїни замку витримують буревій та негоду, здається, що горді лицарі Круглого столу короля Артура поруч тебе. Згідно з легендою, король Артур народився саме тут.

Номер слайду 6

Замок Святого Ангела, Італія. Мабуть, найвідомішою сторінкою історії Замку Святого Ангела стало пограбування військами Карла V Рима в 1527 році. Саме тоді Папа Римський Клемент VII переховувався за його мурами. Однак впродовж тисячі років споруда була в'язницею для повстанців, кардиналів, що опинилися в немилості, та звичайних злочинців. Спочатку велетенська споруда задумувалася як гробниця римського імператора Адріана.

Номер слайду 7

Валя-Віїлор, Румунія. З 1993 року церковний замок у Валя-Віїлор у Румунії належить до світової культурної спадщини ЮНЕСКО. Починаючи з Середньовіччя, жителі сіл використовували такі церковні фортеці в якості місця для переховування та оборони під час ворожої навали. Нерідко церква була єдиною кам'яною спорудою в окрузі, що робило її безпечним укриттям.

Номер слайду 8

Замок Локет, Чехія. Йоганн Вольфґанґ Ґете зупинявся тут не менше десяти разів. А 28 серпня 1823 року він відсвяткував тут своє 74-ліття разом з родиною своєї коханої Ульріке фон Леветцов, що була на 55 років за нього молодшою. Невдовзі після цього поет-залицяльник дістав гарбуза. Розчарований, він більше ніколи не приїжджав до Чехії, а ще в кареті Ґете написав частину своєї "Трилогії пристрасті".

Номер слайду 9

Замок Ельц, Німеччина. Зведеним ще у XII столітті на 70-метровому скелястому вершечку у вражаючому місці, розташованим у землі Рейнланд-Пфальц замком можна милуватися ще й по сьогодні. Упродовж століть кожна лінія шляхетного роду, якому належала споруда, зводила в тісному замку свою власну оселю. Тож його щільно забудували, внаслідок чого він рясніє вежками, еркерами та іншими елементами.

Номер слайду 10

Бурггаузен, Німеччина. Замок завдовжки понад 1000 метрів, тож вважається одним із найдовших у світі, а якщо вірити книзі рекордів Гінесса - взагалі найдовший. За товстелезними стінами баварські герцоги зберігали свої скарби - золото та срібло. Колись ця твердиня, що височіє над Верським озером та Зальцахом, вважалася наймогутнішою фортецею Баварії.

Номер слайду 11

Вавель, Польща. Упродовж 500 років польські королі урядували в Кракові. Але історія забудови на пагорбі Вавель налічує вдвічі довший період - перші кам'яні споруди датуються ще Х століттям, а найновіші реконструкції - ХХ століттям. Тож разом виходить близько тисячі років. Відвідувачі замкового комплексу Вавель в Кракові можуть на власні очі побачити тисячолітню польську історію.

Номер слайду 12

Вартбург, Німеччина. Вперше замок Вартбург у Тюрінгії, що зараз належить до світової культурної спадщини ЮНЕСКО, згадав 1080 року єпископ Мерзебурзький Бруно. У 1206 році в цьому замку відбулося оповите легендами змагання співаків, відоме як "Вартбурзька війна" та оспіване в опері Ваґнера "Тангейзер". Також тут реформатор Мартін Лютер під псевдонімом Юнкер Єрґ переклав Новий заповіт.

Номер слайду 13

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Борова Ольга
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
24 червня 2020
Переглядів
3923
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку