Практична робота з навчальної дисципліни
«Організація і технологія торговельних процесів»
Тема: ФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ ТОРГОВЕЛЬНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ НА РИНКУ ТОВАРІВ ТА ПОСЛУГ
Мета: ознайомлення студентів з роллю роздрібної торгівлі у задоволенні потреб населення, із соціально – економічними передумовами вдосконалення торговельного обслуговування населення; набути вмінь і навичок з роботи по організації обслуговування покупців; розвивати почуття колективізму, відповідальності і самостійності.
Методичне забезпечення: інструкційні карти, підручники.
Послідовність виконання роботи.
Завдання № 1. Ознайомлення з основними елементами роздрібної торгівлі: конкуренти, покупці і середовище їх взаємодії.
Користуючись підручниками визначити основні функції, що виконують роздрібні торгівці, поняття конкуренції та її характеристику.
Завдання № 2. Ознайомлення з поняттям роздрібного торговельного середовища.
Користуючись підручниками складіть схематично структуру роздрібного торговельного середовища.
Завдання № 3. Ознайомлення з організаційними формами вітчизняних та закордонних роздрібних торговців.
Користуючись підручниками визначте організаційні форми роздрібних торгівців і запишіть їх характеристику.
Завдання № 4. Ознайомлення з основними факторами зміни торговельного обслуговування.
Користуючись підручниками ознайомтесь з основними факторами зміни торговельного середовища. На прикладі навчального магазину «Продукти» охарактеризуйте фактори, які впливають на торговельну діяльність цього підприємства.
Завдання № 5. Ознайомлення з фазами і порядком створення роздрібного торговельного підприємства.
Користуючись підручником розробити:
Питання для самоконтролю.
Література.