Питання та практичні завдання до теми: «Організація роботи у відділі плодово-овочевої продукції»

Про матеріал
Питання та практичні завдання для вивчення теми: «Організація роботи у відділі плодово-овочевої продукції» для учнів професії «Продавець продовольчих товарів»
Перегляд файлу

 

Питання та практичні завдання

Тема: «Організація роботи у відділі плодово-овочевої продукції»

 

Картки практичного завдання

 

Картка 1

  1.               Організуйте робоче місце продавця плодово-овочевої продукції з урахуванням правил охорони праці, санітарії та гігієни.
  2.               Проаналізуйте чи вірно використовується обладнання, інвентар та інструменти робітниками плодово-овочевого відділу.
  3.               Проаналізуйте, які продукти переробки плодів користуються у відділі найбільшим попитом і чому?
  4.               Дайте рекомендації покупцям по призначенню, використанню, споживанню, приготуванню продуктів переробки плодів.
  5.               Оформіть ярлики цін на продукти переробки плодів.

 

Картка 2

  1.               Прийміть плодово-овочеву продукцію за кількістю та якістю, оформіть супровідні документи.
  2.               Підготуйте плодові консерви до продажу.
  3.               Зробіть викладку консервів на робочому місці продавця, розмістіть продукти переробки плодів, оформіть ярлики цін.
  4.               Прийміть участь в розміщенні продуктів переробки плодів на зберігання.
  5.                Проаналізуйте, які продукти переробки плодів та які плодові консерви користуються найбільшим споживчим попитом і чому? 

 

Картки контролю знань

 

Картка 1

1.

Свіжі овочі містять води:

а)10%-30%;

б)40%-70%;

в)70%-90%.

2.

До коренеплодів відносяться:

а)спаржа;

б)редька;

в)картопля.

3.

Найбільший вміст крохмалю має:

а)картопля;

б)морква;

в)капуста.

4.

Найбільш багатий на вітамін С

а)томат;

б)баклажан;

в)перець солодкий.

5.

Під час зберігання дозріває

а)диня;

б)буряк;

в)капуста.

 

Картка 2

1.

До десертних овочів відносяться:

а)диня;

б)кавун;

в)артишок.

2.

Овоч, що має найбільший вміст каротину

а)капуста;

б)баклажан;

в)морква.

3.

Листовий овоч, що використовується тільки після теплової обробки

а)салат;

б)шпинат;

в)щавель.

4.

Овочі зберігають при відносній вологості:

а)50%-70%;

б)70%-80%;

в)80%-90%.

5.

Речовини цибулевих овочів, що мають бактерицидні властивості:

а)глікозиди;

б)фітонциди;

в)алкалоїди.

 

Картки-опитування

Картка 1

 

  1.               Які плоди відносяться до групи насіннячкових плодів?
  2.               Яке значення в харчуванні людей мають кісточкові плоди?
  3.               Які ягоди називають «складними», «справжніми», «несправжніми»?
  4.               Як розподіляють горіхоплідні залежно від характеру формування плода?
  5.               Які плоди відносять до субтропічних, а які до тропічних?
  6.               Назвіть основні вимоги до якості свіжих плодів?

 

Картка 2

  1.               Які овочі відносяться до вегетативних, а які до плодових овочів?
  2.               За якими ознаками і як класифікують свіжі овочі?
  3.               Назвіть види коренеплодів?
  4.               Охарактеризуйте харчову цінність бобових?
  5.               Назвіть основні вимоги до якості клубне плодів?
  6.               Назвіть господарсько-ботанічні та товарні ґатунки картоплі?

 

Картка 3

  1.               Дайте рекомендації по вживанню овочевої листової зелені?
  2.               Яка харчова цінність гарбузових овочів?
  3.               Назвіть основних представників зернових (злакових) і способи їх вживання?
  4.               Назвіть основні вимоги до якості овочів?
  5.               Умови та терміни зберігання овочів?
  6.                Поясніть за якими ознаками класифікують свіжі овочі?
docx
Додав(-ла)
Дудко Марина
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
23 травня 2020
Переглядів
553
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку