Питання та практичні завдання
Тема: «Організація роботи у відділі плодово-овочевої продукції»
Картки практичного завдання
Картка 1
Картка 2
Картки контролю знань
Картка 1
1. |
Свіжі овочі містять води: |
а)10%-30%; б)40%-70%; в)70%-90%. |
2. |
До коренеплодів відносяться: |
а)спаржа; б)редька; в)картопля. |
3. |
Найбільший вміст крохмалю має: |
а)картопля; б)морква; в)капуста. |
4. |
Найбільш багатий на вітамін С |
а)томат; б)баклажан; в)перець солодкий. |
5. |
Під час зберігання дозріває |
а)диня; б)буряк; в)капуста. |
Картка 2
1. |
До десертних овочів відносяться: |
а)диня; б)кавун; в)артишок. |
2. |
Овоч, що має найбільший вміст каротину |
а)капуста; б)баклажан; в)морква. |
3. |
Листовий овоч, що використовується тільки після теплової обробки |
а)салат; б)шпинат; в)щавель. |
4. |
Овочі зберігають при відносній вологості: |
а)50%-70%; б)70%-80%; в)80%-90%. |
5. |
Речовини цибулевих овочів, що мають бактерицидні властивості: |
а)глікозиди; б)фітонциди; в)алкалоїди. |
Картки-опитування
Картка 1
Картка 2
Картка 3