9клас Практична робота "Виявлення органічних речовин в харчових продуктах"

Про матеріал

9 клас

Практична робота " Виявлення органічних речовин в харчових продуктах" - дистанційне навчання в умовах КАРАНТИНУ

Перегляд файлу

Хімія для учнів 9 класів

ЕЛЕНА МУХИНА         21 АПРЕЛЯ 2020, 21:32


ЕЛЕНА МУХИНА            27 АПРЕЛЯ 2020, 15:57

Інструкція

1)                   Для виконання дослідів використуйте невеликі кількості речовин;

2)                  


остерігайтеся потрапляння речовин на шкіру, одяг, в очі; 3) уразі потрапляння -речовини слід змити великою кількістю води.

Дослід 1. Доведіть, що клейстер відвареного рису містить крохмаль.

ЕЛЕНА МУХИНА            26 АПРЕЛЯ 2020, 15:55

Дослід 2. Доведіть, що віноградний сік містить глюкозу. Перегляньте відео. Поясніть хід експерименту та зробіть висновки.

ЕЛЕНА МУХИНА            26 АПРЕЛЯ 2020, 15:59

Визначення глюкози у виноградному соці

– Allhemi YOUTUBE

ЕЛЕНА МУХИНА            26 АПРЕЛЯ 2020, 16:48

У висновку вкажіть яку роль виконує глюкоза в організмі людини.

Дослід 3. Перевірте на наявність кислоти один з цих продуктів: кефір, лимонний сік або яблучний сік. Підтвердіть, що у розсолі від сквашених(маринованих)огірків є органічна кислота.

ЕЛЕНА МУХИНА            27 АПРЕЛЯ 2020, 22:17

У вас немає індикаторного паперу, але вдома завжди є питна сода,кухонна сіль, цукор. Яка з перелічених речовин реагує з кислотами з виділенням вуглекислого газу?

ЕЛЕНА МУХИНА            26 АПРЕЛЯ 2020, 16:35

ЕЛЕНА МУХИНА            27 АПРЕЛЯ 2020, 11:01

Виконайте дослід. Опишіть ваші спостереження.


Складіть рівняння відповідної реакції.


Дослід 4. Білки.

ЕЛЕНА МУХИНА            26 АПРЕЛЯ 2020, 16:58


Перегляньте відео. Поясніть хід Дослід 5. Дослідіть наявність експерименту та зробіть висновки. гліцеролу у кондитерському

ЕЛЕНА МУХИНА            26 АПРЕЛЯ 2020, 17:01                                                                                                                      виробі або газованому напої.

Денатурація білка при нагріванні

– Allhemi YOUTUBE

9 клас Взаємодія гліцеролу з купрумII гідро ксидом

– tehnik Optima

YOUTUBE

                                                                                                                                  ЕЛЕНА МУХИНА         27 АПРЕЛЯ 2020, 11:20

Перегляньте відео. Складіть рівняння відновідної реакції.

ЕЛЕНА МУХИНА            27 АПРЕЛЯ 2020, 11:09

Чи є користь людині при споживанні яєць, якщо так, яка?


ЕЛЕНА МУХИНА            27 АПРЕЛЯ 2020, 11:24

У висновку поясніть, з якою метою добавляють гліцерол у кондитерські вироби та в газовані напої.

Заповніть інструктивну картку вашого варіанту. Складіть висновок роботи.

ЕЛЕНА МУХИНА            27 АПРЕЛЯ 2020, 11:47

Для формулювання висновку можете використати відповіді на запитання. 1.Які реакції називають якісними? 2. За допомогою яких якісних реакцій можна виявити гліцерол, глюкозу, крохмаль, карбонові кислоти, білки? 3. Які висновки щодо якості харчових продуктів можна зробити, ґрунтуючись на результатах дослідів?

Інструктивна картка 1 варіант

ЕЛЕНА МУХИНА            27 АПРЕЛЯ 2020, 11:39

9____1________________________________.docx

Документ Word PADLET DRIVE

Інструктивна картка 2 варіант

ЕЛЕНА МУХИНА            27 АПРЕЛЯ 2020, 19:47

9_____2_______________________________.docx

Документ Word PADLET DRIVE

Бажаю успіхів!!! І практичну виконаєте, і родину нагодуєте (зварити рис, яйця, відкриєте баночку маринованих огірків)

ЕЛЕНА МУХИНА            27 АПРЕЛЯ 2020, 11:56

pdf
Пов’язані теми
Хімія, Розробки уроків
Додано
1 травня 2020
Переглядів
7104
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку