Практична робота з біології "Розпізнавання їстівних та отруйних грибів" для учнів 6 класу

Про матеріал
Практична робота на тему: Розпізнавання їстівних та отруйних грибів своєї місцевості. Містить завдання різного характеру, зокрема практичні та тестові.
Перегляд файлу

ПРАКТИЧНА РОБОТА №5

Тема: Розпізнавання їстівних та отруйних грибів своєї місцевості.

Мета роботи: ознайомитися з узагальненими зовнішніми ознаками, що відрізняють отруйні гриби від їстівних, навчитися розпізнавати їстівні гриби своєї місцевості.

Обладнання: зображення  грибів, роздатковий матеріал, підручники, довідковий матеріал.

Хід роботи

 

1.Розгляньте фото грибів та заповніть таблицю:

https://subject.com.ua/textbook/nature/2klas/2klas.files/image098.jpg

https://subject.com.ua/textbook/nature/2klas/2klas.files/image101.jpg

№ п.п.

Назва гриба

Їстівний та отруйний

Ознаки гриба

1.

Білий гриб

 

 

2.

Маслюк

 

 

3.

Лисички

 

 

4.

Підосиновик

 

 

5.

Бліда поганка

 

 

6.

Несправжні опеньки

 

 

7.

Несправжні лисички

 

 

8.

Мухомор

 

 

2. Дайте відповіді на запитання:

2.1. Чим зелена сироїжка (1)  відрізняється від блідої поганки (2)?

Презентація до уроку :"Розпізнавання їстівних та отруйних грибів своєї  місцевості"

  1. 2

2.2. Чим печериця відрізняється від блідої поганки?

https://files.vomturmhaus.com/dir/6500/6500.jpg

2.3.Чим відрізняються справжні та несправжні опеньки?

Практична робота "Розпізнавання їстівних та отруйних грибів своєї  місцевості" | Тест з біології – «На Урок»

 

2.4. Чим відрізняються справжні і несправжні лисички?

Розпізнавання їстівних та отруйних грибів Донеччини

Висновки:

Доповніть: Правила збирання грибів:

1.

2.

3.

Заходи попередження отруєнь грибами:

1.

2.

3.

Виконайте тестові завдання:

  1. Сукупність гіфів грибів називається:

а) корені;   б) ризоїди;   в) міцелій;   г) волоски.

2. До грибів-паразитів належать:

а) фітофтора;  б) лисичка;  в) дріжджі;   г) підберезовик.

3. Запасна речовина у клітинах гриба:

а) крохмаль;  б) глюкоза;  в) целюлоза;  г) глікоген.

4. До складу лишайників входять:

а) мохи і бактерії; б) гриби і мохи; в) гриби і водорості; г) мохи і водорості.

5. До пластинчастих грибів належить:

а) білий гриб;  б) маслюк звичайний;  в) опеньки;  г) підберезник.

6. Серед наведених прикладів оберіть їстівний гриб:

а) польський гриб;    б) рядовка тигриста;

в) опеньок сірчано-жовтий;   г) строчок звичайний.

 

7. Установіть відповідність між назвою гриба та його значенням у природі або в житті людини:

а) дріжджі 1) їжа для оленів

б) пеніцил 2) руйнує деревину будівель

в) домовий гриб 3) у хлібопекарській промисловості

г) ягель 4) для виготовлення антибіотиків

8. Установіть відповідність між назвами грибів та групою, до якої вони належать:

а) бородач, цетрарія 1) цвілеві гриби

б) сажка кукурудзи, ріжки пшениці 2) кущисті лишайники

в) мукор, аспергіл 3) шапинкові гриби

г) печериця, свинушка 4 )паразитичні гриби

9. Доповніть речення:

За типом живлення гриби є ………………………………____________________________________________               .

 


10. Зробити       підписи 


1. ____________

2._____________

3._____________


 

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.2
Оригінальність викладу
4.2
Відповідність темі
4.2
Загальна:
4.2
Всього відгуків: 5
Оцінки та відгуки
  1. Колесник Наталія Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Воловицька Інна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Михайлишин Олександр Олександр
    Загальна:
    1.0
    Структурованість
    1.0
    Оригінальність викладу
    1.0
    Відповідність темі
    1.0
  4. Кріт Галина Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Пілат Наталя Олексіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 2 відгука
docx
Додано
5 травня 2021
Переглядів
27039
Оцінка розробки
4.2 (5 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку