Практична робота з основ здоров'я

Про матеріал
Практична робота № 1. З основ здоров'я на тему: "Корисні поради для техніки". Я брав поради для комп'ютера,телевізора та мобільного телефону.
Перегляд файлу

Практична робота

 з основ здоров’я.

Корисні поради для техніки.

Для Комп’ютера

 

Вам повинно бути зручно. Але це не означає, що треба підгинати ноги під себе або класти ногу на ногу, сутулитися. Цього робити не можна! Верхня частина монітора повинна бути розташована на рівні очей або трохи нижче, а нижня трохи ближче до Вас.

Відстань між монітором і очима має бути 45-75 см.Для дітей до 9 років найкраще взагалі не сидіти за комп'ютером або всього максимум 10 хвилин, старші за 9 років можна працювати до 15-20 хвилин, а старшокласникам 30-40 хвилин з перервами.

Можете купити спеціальні окуляри для роботи за ПК, їх можна знайти в кожній оптиці.

Не забувайте моргати, при моргання очей омивається слізної рідиною і не пересихає, а пересихання очі шкодить зору.

Обов'язково кожен день треба провітрювати кімнату, витирати пил, вологе прибирання тільки на користь піде.

Освітлення повинне падати так само як і при писанні з лівого боку, світ не повинен бути сильно яскравим або темним.

Пам'ятка нижче буде вельми корисна для людей всіх вікових категорій, чиє життя або робота безпосередньо пов'язана з ПК і на комп'ютері доводиться довго і часто працювати.         

Періодично необхідна зарядка для очей, яку можна робити і на роботі, і вдома.

При будь-якій роботі потрібно дотримуватися певних правил поведінки і безпеки, щоб зберегти своє здоров'я і уберегтися від можливих травм або будь-яких захворювань. Профілактика краще лікування, тому правила роботи за комп'ютером необхідно знати всім, адже ми все більше і більше часу проводимо саме за комп'ютером — за ним працюємо на роботі, і за ним же сидимо вдома.

Щогодини роботи за комп'ютером робіть перерву на 15-20 хвилин. Якщо Ви втомилися, почалося почуття сонливості або тяжкості в очах, ви не повинні продовжувати роботу! Частіше відпочивайте при роботі за комп'ютером і будьте здорові!     

 

  Для Мобільного Телефона

Не грайся мобільним телефоном, це не іграшка. Користуйся телефоном тільки в разі потреби.

Не говори довго по телефону. Не хизуйся своїм телефоном перед друзями. Не показуй всім на вулиці свій мобільний телефон . На ніч телефон клади на відстані 1метра.     

 

Для Телевізора

Не дивись телевізор з ранку до вечора, це шкідливо для здоров'я. Переглядай телепередачі не більше 30 хвилин на день. Не сиди близько до екрана, це псує зір.

Не дивись телевізор у темряві, лежачи,- сидячи на підлозі, під час вживання їжі. Не вмикай телевізор дуже голосно, це може зашкодити твоєму слуху.

docx
Пов’язані теми
Основи здоров’я, 2 клас, Інші матеріали
НУШ
Інкл
Додано
12 лютого 2019
Переглядів
806
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку