Практична_Робота_Excel

Про матеріал
В роботы роботы розглянуті способи автозаповнення комірок та аналітичне форматування. Застосування функцій з умовами
Перегляд файлу

Практична робота

«Способи автозаповнення комірок та аналітичне форматування.

Застосування функцій з умовами»

Завдання:

  1.               Створіть таблицю як на зразку. Відобразьте в кожній числовій комірці розмір балансу з допомогою кольорової смужки.

  1.               Застосовуючи функцію COUNTIF (СЧЕТЕСЛИ), обчисліть кількість осіб, які отримують зарплату заданого розміру:

ПІБ

Зарплата

 

Іванов

1000

 

Зарплата, грн.

Кількість

Петров

2000

1500 і більше

 

Сидоров

3000

менше 2500

 

Морозов

1500

рівно 1000

 

Жаріков

2300

 

Теплов

2500

Віртуальнов

2900

  1.               Створіть таблицю як на рисунку та заповніть її: а) обчисліть суму виплат для кожного працівника; б) застосовуючи функцію SUMIF (СУММЕСЛИ), обчисліть загальну суму нарахувань по працівниках, які отримали премію, та суму нарахувань по працівниках, які премію не отримували; в) застосовуючи функцію COUNTIF (СЧЕТЕСЛИ), обчисліть кількість осіб, які отримали та не отримали премію:

 

 

 

Працівник

 

 

Зарплата, гр.од.

 

 

Премія, гр. од.

 

Всього до  виплати, гр. од.

Сума виплат працівникам, які одержали зарплату і

премію, сума (гр. од.)

Сума виплат працівникам, які не одержали зарплату і

премію, сума (гр. од.)

Іванов

1000

100

 

 

 

Петров

2000

150

 

Всього таких працівників, осіб

Всього таких працівників, осіб

Сидоров

3000

 

 

Морозов

1500

130

 

Жаріков

2300

 

 

 

 

Теплов

2500

180

 

 

Віртуальнов

2900

 

 


  1.               Створіть таблицю як на рисунку та заповніть її: із застосуванням функції IF (ЕСЛИ) та використанням формул з абсолютними та відносними посиланнями на комірки, розрахуйте преміальні суми працівникам, які виконували роботу з приготування морозива. За приготування звичайного пломбіру повар одержує 3,2% від вартісного обсягу продукції. Повар, який приготував пломбір особливий одержує преміальні в обсязі 5% від вартісного обсягу виготовленої продукції.

 

Ціна одиниці продукції, гр. од.

12,50

Преміальні за морозиво пломбір

3,2%

Преміальні за морозиво пломбір особливий

5%

 

 

 

Повар

Вид морозива

Обсяг виготовленої продукції, од.

Вартість виготовленої

продукції, гр. од.

Преміальна сума, гр. од.

Іванов

пломбір

125

 

 

Петров

пломбір особливий

130

 

 

Сидоров

пломбір

210

 

 

 

docx
Додано
19 березня 2019
Переглядів
1596
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку