Практичне заняття Входження Кримської області до складу УРСР: міфи та реальність (дослідження документів)

Про матеріал
Практичне заняття Входження Кримської області до складу УРСР: міфи та реальність (дослідження документів)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПРАКТИЧНЕ ЗАНЯТТЯ Входження Кримської області до складу УРСР: міфи та реальність (дослідження документів)

Номер слайду 2

МЕТА: на підставі здобутих знань, аналізу документів й ознайомлення з думками експертної спільноти визначити міфи і реальність цієї проблеми.

Номер слайду 3

1. Якими були причини входження Кримської області до складу УРСР.2. Коли Кримська область увійшла до складу УРСР?3. Як відбулася ця подія?4. Вкажіть наслідки приєднання Кримської області до УРСР. ПРИГАДАЙТЕ:

Номер слайду 4

1. Здійснити дослідження наявної документальної бази стосовно входження Кримської області до складу УРСР. Визначити особливості процесу приєднання та його наслідки.2. За Інтернет-ресурсами проаналізувати думки української експертної спільноти щодо цієї проблеми. Визначити, що об’єднує і в чому відмінність у позиціях експертів.3. За Інтернет-ресурсами проаналізувати думки закордонної експертної спільноти щодо входження Криму до складу УРСР та його наслідки. Визначити, що об’єднує, а що відрізняє їхні позиції. ЗАВДАННЯ

Номер слайду 5

ХІД РОБОТИ1. Об’єднайтеся в малі групи за тематикою підготовчих завдань, обговоріть результати їх виконання й визначте найцікавіші роботи.2. Представте класу спільні висновки, яких ви дійшли під час роботи в малих групах.3. Презентуйте класу визначені в групах найцікавіші з підготовлених до уроку завдань.4. Зробіть висновки відповідно до мети заняття.

Номер слайду 6

ДОДАТКОВИЙ МАТЕРІАЛУказ Президії Верховної Ради СРСР про передачу Кримської області зі складу РРФСР до складу УРСР (19 лютого 1954 р.)Write down all the advantagesІз Постанови Президії Верховної Ради УРСР про подання Президії Верховної Ради РРФСР щодо питання передачі Кримської області до складу Української РСРСин Микити Хрущова, професор, доктор технічних наук, учении і публіцист Сергій Хрущов про передачу Криму УкраїніПАРАГРАФ ПРИКРІПЛЕНО CLASSROOMЗі статті в газеті «Кримская правда» 17 січня 1954 р.

Номер слайду 7

МОЛОДЦІгарна робота

pptx
До підручника
Історія України (рівень стандарту, академічний) 11 клас (Струкевич О.К., Романюк І.М., Дровозюк С.І.)
Додано
18 березня
Переглядів
63
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку