Практичне застосування ресурсів LearningApps на дистанційному та змішаному

Про матеріал
LearningApps.org є сервісом для підтримки процесів навчання та викладання за допомогою невеликих інтерактивних модулів. Ці модулі можуть використовуватись безпосередньо як навчальні ресурси або для самостійної роботи. Метою роботи є створити загальнодоступну бібліотеку незалежних блоків, придатних для повторного використання та змін. Блоки (вони називаються Вправами) не включені в жодні конкретні сценарії чи програми, тому вони не розглядаються як цілісні заняття чи завдання, натомість їх можна використати у будь-якому доречному методичному сценарії.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Практичне застосування ресурсів Learning. Apps на дистанційному та змішаному форматах навчання. КЗ «ДФМХКК» ДОР»Малига Н. М.2023

Номер слайду 2

Що таке Learning. Apps?

Номер слайду 3

Learning. Apps.org є сервісом для підтримки процесів навчання та викладання за допомогою невеликих інтерактивних модулів. Ці модулі можуть використовуватись безпосередньо як навчальні ресурси або для самостійної роботи. Метою роботи є створити загальнодоступну бібліотеку незалежних блоків, придатних для повторного використання та змін. Блоки (вони називаються Вправами) не включені в жодні конкретні сценарії чи програми, тому вони не розглядаються як цілісні заняття чи завдання, натомість їх можна використати у будь-якому доречному методичному сценарії.

Номер слайду 4

Актуальні можливості Learning. Apps для роботи в рамках курсів «Історія України», «Всесвітня історія»та «Громадянська освіта»

Номер слайду 5

Знайти пару. Вправа «Знайти пару» найпопулярніша. Вона дозволяє особливо ефективно опрацювати навички студентів в рамках теми, яку ми проходимо. Особливо це стосується візуального сприйняття різних історичних постатей, вивчення термінів та багато іншого.

Номер слайду 6

Числова пряма. Одним із самих слабких, за часту, є опрацювання хронології подій. Ця вправа дозволяє здобувачам освіти більш ефективно вивчати дати і створювати загальний образ хронологічного поступу історії.

Номер слайду 7

Просте упорядкування. Ця вправа дозволяє закріпити результати роботу із послідовністю подій. Особливо ефективно її застосовувати після вправи «Числова пряма». Крім цього «просте упорядкування» можна застосовувати в тих випадках, коли потрібно продемонструвати ієрархію тих чи інших явищ.

Номер слайду 8

Класифікація. Ця вправа дозволяє упорядкувати знання студентів про характеристики тих чи інших явищ через порівняння їх характеристик.

Номер слайду 9

Фрагменти зображень та Де це? Подані вправа дозволяють створити просторові уявлення у здобувачів освіти в рамках тем, що вивчаються. А також ефективно поєднати географічне розташування та динаміку змін подій у хронологічному вимірі.

Номер слайду 10

Практика застосування Learning. Apps

Номер слайду 11

Ігри Learning. Apps інтегруються в роботу викладача майже з будь-якого предмету.Їх можна використовувати як домашнє завдання до кожного поточного заняття і для роботи безпосередньо під час обговорення нових тем. Оскільки Learning. Apps – це електронний сервіс, то всі учасники освітнього процесу мають можливість користуватися ним на будь-яких носіях із доступом в мережу інтернет.

Номер слайду 12

У форматі домашнього завдання, на нашу думку, ігри Learning. Apps є більш ефективними у комплексі із кількох вправ. Стандартним для нас є поєднання «Знайти пару», «Числова пряма», «Класифікація» та «Фрагменти зображень».

Номер слайду 13

Оцінювання. За час активної роботи з сервісом Learning. Apps була напрацьована наступна система оцінювання: Обов’язково кожен здобувач освіти має здати скріншот виконаного завдання. Максимальну оцінку здобувач може отримати лише за умов повного успішного виконання всіх вправ в зазначений термін. Кожна гра має свою кількість балів. Якщо якась із них виконана до кінця, або має невиправлені помилки, тоді за вправу оцінку не ставимо. Якщо гра не задана вчасно, а, наприклад, протягом кількох днів після визначеного часу термін, знімаємо 2 бали.

Номер слайду 14

Дякую за увагу!

pptx
Додано
30 березня 2023
Переглядів
378
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку