Практичні поради щодо подолання стресу

Про матеріал
Сучасне життя, безперервні інформаційні потоки, глобалізаційні зміни спонукають організм працювати на повну силу. Стресова сигналізація не відключається, і згодом людина виснажується. Симптоми стресового стану дуже різні й залежать як від обставин, так і особливостей самого організму. Серйозні травматичні події можуть спричиняти гострий стресовий розлад.
Перегляд файлу

Зазначимо декілька практичних порад щодо подолання стресу:

  1.               Спростіть свій графік. Батьки часто бувають дуже завантажені кожен день. Погляньте на список своїх справ на сьогодні або на завтра. Ви побачите, що деякі справи зовсім не важливі для Вас. Однак їм приділяється час, який можна витратити було на більш важливі справи. Тому постарайтеся менше приділяти часу менш важливим справам.
  2.               Заспокойтесь і дихайте глибше. При стресі серце починає працювати швидше, а подих частішає, при цьому воно стає більш поверховим. Тому намагайтесь у стресовій ситуації дихати глибоко і повільно.
  3.               Виконайте фізичні вправи. Фізична активність - це натуральний засіб подолання стресу. Тільки обов'язково проконсультуйтеся з лікарем, перш ніж займатися фізичними вправами або якимось видом спорту, особливо якщо Ви страждаєте гіпертонією або ішемічною хворобою серця.
  4.               Рекомендується використання Йоги або медитації. Науковцями доведено, що ці заходи також допомагають впоратися зі стресом і знизити артеріальний тиск.

Щоб навчитися справлятися зі стресом, потрібно навчитися розслаблятися. Розслаблення повинно бути активним, має охоплювати як тіло, так і душу та повинно базуватись на наступних аспектах:

                 Глибоке дихання. Уявіть, що у Вас у животі є повітряна куля. Вдихайте повітря, як би наповнюючи цю кулю. Після цього видихайте повітря, спустошуючи кулю. З кожним вдихом повільним Ви будете все більше і більше розслаблятися.

                 Розслаблення м'язів. Переключіть думки на себе і своє дихання. Кілька разів зробіть глибокий вдих, повільно видихаючи. Подумками «пройдіться» по своєму тілу. Зверніть увагу на області напруги. Розслабте м'язи. Один-два рази повільно покрутить головою в сторони. Покрутить плечима назад і вперед. Далі знову дихайте глибоко. Ви повинні відчути розслаблення.

                 Психологічне розслаблення. Це також дуже важливий момент розслаблення. Навчіться представляти себе у приємних місцях: чи то тихий ліс, спокійне море або гори. Це дозволяє Вам розслабитися.

                 Релаксаційна музика. Знайдіть тиху спокійну інструментальну музику. В даний час у продажі є така музика, спеціально створена для цієї мети.

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Дирбаба Ольга Георгіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
4 грудня 2023
Переглядів
220
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку