Права дитини - матеріали до уроку

Про матеріал
Мета: продовжувати формувати уявлення про права дитини та життєві навички пов’язані з умінням жити в колективі; викликати бажання знати свої права; сприяти розумінню учнями важливості прав дитини для розвитку особистості; розвивати самостійність та образне мисленя; виховувати позитивне ставлення до себе та усвідомлення своєї значущості для оточуючих.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Чарівний вагон біжить, хитається,Швидкий потяг набирає хід. Подорож вже наша починається,Раді ми зустріти тут усіх. Приспів. Стрічкою, стрічкою шлях для нас стелиться. Бути у безпеці хочемо завжди. Кожному, кожному в кращеє віриться,Про права дитини хочем знати ми. Щоб міцним здоров’я зберегти своєПро права, дитино, не забудь. Мама, тато, рідні та учитель є. Допомоги попроси кого-небудь.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Декларація прав дитини

Номер слайду 4

Усі люди народжуються вільними і рівними. Усі мають однакові гідність і права. Усі наділені розумом і мають ставитися один до одного, як брати й сестри.

Номер слайду 5

«У заростях лопуха в однієї старої садиби мама-качка вивела каченят, але останнє пташеня виглядало жахливо і не було схоже на інших. Мешканці пташиного двору відразу не злюбили гидке каченя, через що постійно нападали на пташеня.»

Номер слайду 6

« А лічити ти умієш?Умію, до п’яти. А скільки буде два по два, знаєш?Ні-і. Ти що, ніколи не навчався у школі?Ні».

Номер слайду 7

«Мені дуже холодно в зимовому лісі. Допоможіть знайти квіти.»

Номер слайду 8

Він звірят усіх лікує,Від холери їх рятує. Вилікує він за мить. Все, що в звірів заболить.

Номер слайду 9

Хто утік від баби з дідом –Не міг сидіти на вікні. Зустрів в лісі різних звірівІ кожному співав пісні?А хитру лисицю зустрівІ себе занапастив?

Номер слайду 10

Чарівний вагон біжить, хитається,Швидкий потяг набирає хід. Подорож вже наша завершається,Прикро залишати тут усіх. Приспів. Стрічкою, стрічкою шлях для нас стелиться,Бути у безпеці хочемо завжди. Кожному, кожному в кращеє віриться,Про права дитини хочем знати ми. Щоб міцним здоров’я зберегти своєПро права, дитино, не забудь. Мама, тато, рідні та учитель є. Допомоги попроси кого-небудь.

pptx
Додано
31 січня
Переглядів
99
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку