Права Дитини в Україні

Про матеріал
Джерела: http://art-school.ks.ua/%D1%96%D0%BD%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0%D1%86%D1%96%D1%8F/%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B8/ Підручник Громадянська освіта 10 клас Гісем 2018 ст. 32-34
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Права дитини

Номер слайду 2

Що таке права дитини?Це система можливостей, які необхідні особі для її комплексного та цілісного розвитку в умовах і відповідно до вимог середовища, беручи до уваги незрілість дитини. Дитина – це людина, ніхто не може її ображати, бити, жорстоко і несправедливо поводитись з нею, примушувати працювати на дорослих.

Номер слайду 3

Вікові права дитини в Україні1,5 року - може відвідувати ясла.3 роки - має право відвідувати дитячий садок.6 років - може відвідувати школу та укладати дрібні побутові угоди.10 років - може давати згоду на зміну імені, висловлювати свою думку про місце проживання та інші питання, бути заслуханою в судах, вступати до громадських об'єднань.14 років - може отримати паспорт, укладати угоди, розпоряджатися доходом, вступати на роботу з дозволу батьків, вимагати скасування усиновлення, навчатися водінню мотоцикла і багато іншого.15 років - може вступати на роботу.16 років - може взяти шлюб за наявності причин, навчатися водінню автомобіля, укладати трудовий договір і підлягає відповідальності за правопорушення.17 років - поставляють на військовий облік.18 років - настає повна дієздатність.

Номер слайду 4

Дитина має право на:життя – ніхто не може позбавити її цього найціннішого дарупіклування і турботу – це означає, що батьки повинні піклуватись про дитину, дбати про її інтересидостатнє харчування та дах над головою – про це також піклуються батьки, а якщо їх немає, то державарозваги – дорослі повинні будувати для дітей дитячі майданчики та місця проведення дозвілля, це стосується і театру, в якому повинні також ставитись вистави для дітейосвітумедичну допомогуприватне життя – ніхто не може перевіряти особисті речі дитиини, читати її листи. Ніхто не може казати їй погані слова, принижувативисловлення своєї точки зору, але вона не повинна ображати інших людей

Номер слайду 5

Права дитини в УкраїніОсновним законом, спрямованим на забезпечення реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист і всебічний розвиток є Закон України “Про охорону дитинства”. Права дитини виділені окремими статтями Сімейного, Цивільного, Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України, а також регулюються такими законами, як “Про оздоровлення та відпочинок дітей”, “Про попередження насильства в сім’ї”, “Про соціальну роботу з сім’ями, дітьми та молоддю” тощо. Різні державні інституції та міністерства покликані відповідати за дотримання прав дитини в Україні.

Номер слайду 6

Дякую за увагу!ДЖЕРЕЛОПідручник Громадянська освіта 10 клас Гісем 2018 ст. 32-34

pptx
Додано
6 жовтня 2023
Переглядів
615
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку