Правила безпеки під час роботи в кабінеті хімії.

Про матеріал
Правила безпеки під час використання обладнання кабінету хімії та досліджуваних речовин. 7 клас (НУШ)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок 2 Правила безпеки під час роботи в кабінеті хімії. Маркування небезпечних речовин. Лабораторне обладнання та базові операції з речовинами.

Номер слайду 2

Згадаймо. Що вивчає хімія?Яка історія розвитку науки?

Номер слайду 3

Шкільний кабінет хіміїШкільний кабінет хімії – це наче невелика хімічна лабораторія. У ньому ви вико-нуватимете багато різних дослідів. Роботабуде безпечною для вас і для людей навко-ло, якщо дотримуватися певних правил.

Номер слайду 4

Правила безпеки під час роботи в кабінеті хімії1. Перед роботою одягніть захисний халат,а також рукавички й окуляри (якщо вонинеобхідні). Довге волосся слід зібрати.

Номер слайду 5

Правила безпеки під час роботи в кабінеті хімії2. Роботу починайте з вивчення опису (абоскладання плану) досліду. Виконуйте лише заплановані дії з дозволу вчителя / вчительки.

Номер слайду 6

Правила безпеки під час роботи в кабінеті хімії3. На кожній посудині з реактивами має бути. Етикетка з назвою або формулою реактиву. Не використовуйте посудини з реактивами без етикетки.

Номер слайду 7

Правила безпеки під час роботи в кабінеті хімії4. Відкривши банку з реактивом, не кладіть корок на стіл боком, а кладіть йоговнутрішньою частиною догори.

Номер слайду 8

Правила безпеки під час роботи в кабінеті хімії5. Тверді реактиви беріть шпателем абопінцетом. Набирати рідину з посудини можна за допомогою піпетки.

Номер слайду 9

Правила безпеки під час роботи в кабінеті хімії6. Наливаючи рідини, посудину з реактивом беріть так, щоб етикетка була повернута до долоні.

Номер слайду 10

Правила безпеки під час роботи в кабінеті хімії7. Залишки реактиву не можна зливати(зсипати) назад у посудину, із якої його взято. Для цього має бути спеціальна посудина

Номер слайду 11

Правила безпеки під час роботи в кабінеті хімії8. Якщо ви розбили посудину з хімічним реактивом, уламки можна викидати лише в спеціальний бак для сміття.

Номер слайду 12

Правила безпеки під час роботи в кабінеті хімії9. Для нагрівання розчинів у пробірці користуйтеся пробіркотримачем. Отвір пробірки має бути спрямований у бік від вас та інших осіб. Не заглядайте в пробірку, у якій нагрівається речовина.

Номер слайду 13

Правила безпеки під час роботи в кабінеті хімії10. Якщо треба перевірити запах реактиву, не підносьте посудину до обличчя,а, утримуючи її на певній відстані, спрямуйте рухами руки повітря над посудиною до себе.

Номер слайду 14

Правила безпеки під час роботи в кабінеті хімії11. Під час роботи з розчинами їдких речовин стежте за тим, щоб вони не потрапили на шкіру й одяг. У разі їх потрапляння на шкіру негайно повідомте про це вчителя.

Номер слайду 15

Правила безпеки під час роботи в кабінеті хімії12. У жодному разі не випробовуйте реактивина смак, навіть якщодля досліджень харчові продукти (кухонну сіль, цукор тощо). Також у кабінеті хімії не можна вживати будь-яку їжу та напої.

Номер слайду 16

Правила безпеки під час роботи в кабінеті хімії13. Підтримуйте чистоту та порядок на робочому місці. Після роботи вимийте руки з милом.

Номер слайду 17

Обговорення Уявіть себе працівниками / працівницями кухні або аптеки. Чи будуть там актуальними ті правила безпеки під час роботив хімічному кабінеті, які ви розглянули в параграфі? Які саме?

Номер слайду 18

Маркування небезпечних речовин

pptx
Пов’язані теми
Хімія, 7 клас, Презентації
Додано
16 вересня
Переглядів
363
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку