Правила безпеки в цифровому середовищі

Про матеріал
Доволі часто підлітки не помічають небезпек в інтернеті, адже для них світи онлайн і офлайн є схожими. З війною кількість ризиків у мережі збільшується, тож наша мета – попередити зустріч дітей зі злочинцями.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Правила безпеки в цифровому середовищіStop_sexтинг

Номер слайду 2

Доволі часто Ви можете не помічати небезпек в інтернеті, адже для Вас світи онлайн і офлайн є схожими. З війною кількість ризиків у мережі збільшується, тож команда Stop_sexтинг розробила рекомендації щодо правил безпеки у цифровому просторі:

Номер слайду 3

1) Використовуйте надійний пароль, створюючи новий обліковий запис. Він має містити маленькі та великі літери, цифри та інші символи (підкреслення, знак відсотка, крапка тощо). Намагайтеся створювати різні паролі для різних акаунтів.2) Важливо не поширювати особисті дані (повне ім’я, номер мобільного телефону, адресу, паролі тощо), також не використовуйте позначку геолокаці.

Номер слайду 4

3) Необхідно встановити антивірусну програму на пристрій. Вона блокуватиме рекламу та спливаючі вікна, які відвертають увагу та можуть містити вірус.4) Завантажуйте нові програми для відеозв’язку лише з офіційних сайтів розробників.

Номер слайду 5

5) Не можна переходити за посиланнями з невідомих джерел або які надіслані незнайомою людиною в особисті повідомлення, у месенджер або на пошту.6) Не спілкуйтеся в інтернеті з тими, кого не знаєте в реальному житті. Якщо користувач надто наполегливо додається в «друзі», то ігноруйте незнайомця.

Номер слайду 6

7) Треба звертатися до батьків чи вчителів, якщо хтось поводиться агресивно чи неприйнятно.8) Запам’ятайте правило «Білборда»: уяви те, що хочеш опублікувати чи надіслати, на білборді поруч зі школою. Якщо це викликає негативні емоції, то матеріал краще не оприлюднювати.

Номер слайду 7

9) Варто пам’ятати, що після поширення фото чи відео, ми втрачаємо контроль над ними.10) У мережі необхідно комунікувати поважаючи та не завдаючи шкоди один одному.

Номер слайду 8

Все буде Україна! Бережіть себе 💙💛

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Виховна робота
Додано
10 травня 2022
Переглядів
900
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку