Правила гри: волейбол.

Про матеріал
Правила гри волейбол.Мета презентації поширення ,ознайомлення з загальною характеристикою гри волейбол та основними елементами гри.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Волейбол Правила гри, розмір майданчика, екіпіровка спортсменів Вчитель. ФКФатєєва М. В Ліцей №3 Кам’янської міської ради

Номер слайду 2

Мета гри: В приземленні м’яча в зону суперника, при дотриманні правил.

Номер слайду 3

Розмір ігрового майданчика. Розмір майданчика у довжину 18 метрів та 9 метрів у ширину. Майданчик розділений на дві частини розміром 9×9 метрів за допомогою сітки шириною 1 метр.

Номер слайду 4

Розмір ігрового майданчика

Номер слайду 5

Половина майданчика (місце для однієї команди) умовно ділиться на 6 зон. Команди знаходяться по обидві її сторони. Одна з них (за жеребом) робить подачу м’яча противнику, і так починається гра.

Номер слайду 6

Основні правила гри в волейбол

Номер слайду 7

Основні правила гри. Якщо при введенні м’яча в гру він не перелетів сітку або вилетів за межі ігрового майданчика, то чергова подача передається суперникові і на їх рахунок зараховується 1 очко. Під час матчу гравці на майданчику після втрати м’яча суперником міняються місцями за годинниковою стрілкою. Це фото; автор: Невідомий автор; ліцензія: CC BY-SA

Номер слайду 8

Основні правила гри. У волейболі може бути зіграно максимум 5 партій, тому серія триває до 3 перемог. Кожна грається до 25 очок. Дуже важливо знати, що виграна партія закінчується тільки в разі розриву в рахунку в 2 очки. Тому рахунок може бути як 28-26 так і 32-30. Якщо у серії зафіксований рахунок 2-2, то проводиться вирішальна третє гра до 15 очок.

Номер слайду 9

Правила подачіПравила подачі:- на подачу м'яча відводиться 5 с.- кожний гравець, що виконує подачу, подає м'яч до тих пір, поки його команда не втратить право на подачу.- подача повинна бути такою, щоб м’яч, пролітаючи над сіткою, не зачепив її.

Номер слайду 10

Неправильна подача ,якщо це- подача зроблена кидком або поштовхом;- подача зроблена з лінії;- подача зроблена двома руками;- подача зроблена не в чергу;- на подачу витрачається більше 5 с.

Номер слайду 11

Технічні прийоми. Важливу роль у волейболі має технічна підготовка спортсмена, яка включає комплекс прийомів, за допомогою яких ведеться гра. Техніка гри має такі елементи: відбиття подачі(прийом), передачі, нападаючі удари і блокування.

Номер слайду 12

Прийом м’яча двома руками зверху. Сліди на долонях після правильного прийому м’яча. Сліди на долонях після неправильного прийому м’яча

Номер слайду 13

Блокування — це основний спосіб з протидії атакуючим діям суперника над сіткою.

Номер слайду 14

Різновиди блокування. Одиночне блокування. Перед початком дій блокуючий приймає вихідне положення — ноги зігнуті, ступні на ширині плечей, руки перед грудьми. Визначивши напрямок передачі суперникові для удару, гравець переміщується приставними кроками або ривком вздовж сітки, на останньому кроці повертається обличчям до сітки.

Номер слайду 15

Різновиди блокування. Групове блокування. Виконується двома або трьома волейболістами. Подвійне блокування — основний засіб блокувального захисту певної зони майданчика. Узгодженими зусиллями двох гравців над сіткою створюється бар'єр з чотирьох рук перед м'ячем, що перелітає. Біля краю сітки блокуючі розвертають долоні так, щоб м'яч, торкнувшись їх, відскочив на майданчик суперника. Стрибати слід вертикально, щоб не перейти середньої лінії та не торкнутися сітки або не зіткнутися з іншим гравцем.

Номер слайду 16

Форма волейболіста. Одяг : Футболка Спортивні шорти, Шкарпетки ,Кросівки. На коліна одягають: наколінники, які захищають колінні суглоба від травм.

Номер слайду 17

М’яч. Волейбольний м’яч . Розміри: Окружність - 65-67 см Вага м'яча-260-280г. Тиск від 0,30 до 0,325 кг / см ².

Номер слайду 18

Стійка волейболиста. Ноги розташовані на ширині плечей і зігнуті в колінних суглобах. Одна нога попереду, або ступні розташовані паралельно. Тулуб нахилений вперед. Чим нижче стійка, тим більше вперед нахилене тулуб. Руки зігнуті в ліктьових суглобах. Стійка волейболіста Висока Середня Низька Момент виконання передачі двома руками зверху

Номер слайду 19

Завдяки своїй емоційності гра у волейбол є засобом не тільки фізичного розвитку, а й активного відпочинку. Цей короткий зміст правил у волейболі допоможе вам, і якщо ви будете їх знати, то проблем під час гри у вас не виникне.

pptx
Додано
19 лютого
Переглядів
81
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку