ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ НА ЧАС НЕБЕЗПЕКИ ТА СИГНАЛІВ ТРИВОГИ

Про матеріал
Опинившись в умовах бойових дій, підліткам важливо дотримуватися правил безпеки, щоб захистити себе та своїх близьких. У цьому буклеті ми зібрали рекомендації для молодих людей щодо поведінки під час війни.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ НА ЧАС НЕБЕЗПЕКИ ТА СИГНАЛІВ ТРИВОГИ»

Номер слайду 2

Війна! Порожні вулиці, сирени, укриття,Вдягає мати поспіхом свою дитину. Вломились «визволителі» в країну,Неначе бридка тая саранча.

Номер слайду 3

ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ НА ЧАС НЕБЕЗПЕКИ ТА СИГНАЛІВ ТРИВОГИНе наражай себе на небезпеку свідомо: не виходь на вулицю в період дії комендантської години чи під час повітряної тривоги. Намагайся зберігати спокій у разі оголошення тривоги чи початку бойових дій, швидко реагуй на вказівки дорослих та прямуй до визначеного місця укриття. Ховайся в пристосовані для укриття місця: у разі авіаударів чи іншої атаки з боку ворога, дитина ризикує опинитися під завалами, якщо вона ховається в непризначеному для укриття місці. У таких підвалах ризики загинути значно вищі. Обговори з дорослими місця безпечного схову та шляхи прямування до них.

Номер слайду 4

3. Дослухайся до настанов, порад та застережень батьків, дорослих, з якими перебуваєш в одному приміщені, укритті. 4. Дотримуйся правила двох стін! У разі «прильоту» перша стіна бере на себе удар, а друга стіна може захистити від осколків та сторонніх уражаючих предметів.5. Тримайся подалі від вікон! Коли на вулиці відбуваються вуличні бої або ж існує ризик обстрілу, знаходження біля вікон в рази збільшує ризики отримання ушкоджень. Можна отримати осколкове поранення або бути травмованою/им, якщо скло виб’є ударною хвилею. 6. Постійно стеж за рівнем заряду мобільного телефону та інших гаджетів. Телефон, планшет, ноутбук, павербанк, ліхтарик тощо мають бути завжди зарядженими.

Номер слайду 5

7. Якщо ти бачиш озброєних людей, військову техніку, масові заворушення ПОКИНЬ це місце та негайно повідом дорослих. 8. Якщо ти, перебуваючи на вулиці, виявив/ла іграшки, мобільний телефон та інші речі чи предмети, які тобі не належать, пам’ятай: КАТЕГОРИЧНО ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ їх піднімати чи переносити, тому що це можуть бути замасковані вибухонебезпечні пристрої. ОБОВ’ЯЗКОВО повідом дорослих про свою знахідку!Автор. ЮНІСЕФ, МВС Україниhttps://www.youtube.com/watch?v=Eoz9g. P7j3 Eg

pptx
Додано
5 липня 2022
Переглядів
1952
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку