Правила техніки безпеки у шкільній їдальні, під час уроку фізичної культури та уроці трудового навчання.

Про матеріал
Правила техніки безпеки у шкільній їдальні, під час уроку фізичної культури та уроці трудового навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Правила техніки безпеки під час уроку фізичної культури

Номер слайду 2

1. На урок фізичної культури потрібно приходити в спортивній формі. Спортивна форма включає в себе:футболку або майку без блискавок;еластичні спортивні штани, що не сковують рухів;взуття на зручній, чистій підошві;волосся у дівчаток заплетене. Зняти з себе прикраси і годинник та прибрати з рота жувальні предмети!

Номер слайду 3

2. Не використовуй спортивний інвентар без дозволу вчителя.

Номер слайду 4

3. Виконуй тільки ті вправи і тільки так, як їх показав або пояснив учитель.

Номер слайду 5

4. Зберігай дистанцію. Щоб уникнути травмонебезпечних ситуацій дотримуйся безпечну відстань і будь уважним, виконуючи завдання.

Номер слайду 6

Правила техніки безпеки у шкільній їдальні

Номер слайду 7

Під час обіду в їдальні належить дотримуватися хороших манер і поводитися пристойно. Учні повинні шанобливо ставитись до працівників їдальні. Учні приходять в їдальню після закінчення уроку у визначений час. Розмовляти під час обіду слід неголосно, щоб не турбувати тих, хто їсть поряд. Вживати їжу і напої, придбані тільки в їдальні.

Номер слайду 8

Учні прибирають стіл після вживання їжі. Учні дбайливо ставляться до майна шкільної їдальні. Учні мають право взяти в їдальню принесений з дому сніданок. Забороняється приходити в їдальню у верхньому одязі. Забороняється виносити їжу з їдальні.

Номер слайду 9

Правила техніки безпеки на уроці трудового навчання

Номер слайду 10

Заходити і виходити з кабінету можна лише з дозволу вчителя. Чергові учні мають допомагати вчителеві підготувати класну кімнату, матеріали до уроку. На робочому столі в учнів мають бути всі необхідні інструменти і матеріали за темою заняття.Індивідуальні інструменти і матеріали учні мають зберігати у спеціальній робочій папці. Учні повинні сумлінно дотримувати правил поведінки для учнів школи, правил особистої гігієни і санітарних норм на робочому місці.

Номер слайду 11

Учням заборонено користуватися несправними меблями чи обладнанням. Заборонено використовувати на уроках трудового навчання джерела відкритого вогню. Починати виконувати завдання тільки з дозволу вчителя. Заборонено приносити до класу небезпечні предмети (ріжучі, колючі, вибухові, вогненебезпечні). Дозволено виконувати тільки ту роботу, що доручив учитель. Необхідно застосовувати інструмент тільки за його призначенням. Заборонено розміщувати пальці рук проти ріжучої частини інструмента. Передавати інструмент з гострими кінцями можна лише ручкою від себе.

Номер слайду 12

Заборонено класти інструменти з гострими кінцями на край стола. На заняттях заборонено пити воду і вживати їжу. У разі ушкодження будь-якого шкільного обладнання, меблів слід негайно припинити користування ними, повідомити про це вчителя чи інших працівників школи Заборонено змітати рукою сміття, здувати обрізки, стружки з робочого місця. Слід використовувати для прибирання сміття ганчірку або спеціальну щітку. Після завершення заняття слід обов'язково вимкнути електроприлади, освітлення. Інструменти і матеріали очистити та розмістити у визначеному для них місці. Після завершення роботи слід упорядкувати робоче місце, прибрати сміття.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Вчитель біології
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
3 березня 2023
Переглядів
821
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку