Правила внутрішнього розпорядку в гуртожитку ДНЗ

Про матеріал
Правила внутрішнього розпорядку в гуртожику розроблені на основі Типових. Можуть бути корисними для використання працівниками навчальних закладів, які мають гуртожитки. Правила мають розділи: загальні положення, умови проживання,права і обовязки, заохочення і стягнення. З досвіду роботи.
Перегляд файлу

Правила внутрішнього розпорядку в гуртожитку ДНЗ

 « Професійно – технічне училище № 40 м. Новоукраїнка»



 

  1. Загальні положення
    1. Поселення учнів до гуртожитку здійснюється відповідно заяви учня та наказу директора про поселення  на період навчання,та ордеру на жилу площу в Гуртожитку(далі ордер) .При поселенні укладається договір найму жилого приміщення з особою (її батьками або особами ,які їх замінюють ,якщо особа є неповнолітньою).
    2. Учням,які здобувають професійну (професійно-технічну )освіту,жила площа та житлово-комунальні послуги в Гуртожитку надаються безоплатно.

1.2. Поселення в гуртожиток проводиться на підставі ордеру. Особа, яка поселяється до гуртожитку, зобов'язана особисто пред'явити паспорт коменданту гуртожитку,ознайомитись під підпис з правилами внутрішнього розпорядку Гуртожитку, має пройти інструктаж з техніки пожежної безпеки, з експлуатації електропобутових приладів, побутової радіоапаратури . Інструктаж здійснюється вихователем і підтверджується особистим підписом особи в спеціальному журналі.

1.3.Особі ,яка вселяється в Гуртожиток ,комендантом гуртожитку видається перепустка до гуртожитку

2. Умови проживання

2.1. Вхід в гуртожиток і вихід з гуртожитку здійснюється виключно при наявності перепустки.

2.2.1  Перепустка видається на час проживання у гуртожитку на навчальний рік.

2.2.2.  Забороняється передавати в користування перепустку іншим особам.

2.2.3.  Мешканець зобов'язаний слідкувати за справністю та цілісністю перепустки.

2.2.4.  У випадку пошкодження цілісності перепустки, графічного зображення,  або втрати перепустки, мешканець зобов'язаний в той же день, але не пізніше 16:00 години наступного робочого дня, оформити нову перепустку.

2.2.6.  При виселені з гуртожитку або від'їзді на канікули мешканець гуртожитку зобов'язаний здати перепустку .

.

.

2.2. Вхід до гуртожитку дозволяється:

2.2.1.  Мешканцям даного гуртожитку вільно за пред'явленням перепустки;

2.2.2.  Якщо особа є неповнолітня ,перебування за межами гуртожитку у вечірній та нічний час регламентується розпорядженням місцевої виконавчої влади.

2.2.3.Вихователь Гуртожитку веде облік перебування в Гуртожитку учнів ,якщо особи є неповнолітніми,відносяться до категорії осіб з особливими освітніми потребами та перебувають під опікою навчального закладу на період навчання. При виявленні випадків відсутності даної категорії осіб,які мешкають в гуртожитку без поважної причини та письмового попередження про відсутність в вечірній та нічний час,вихователь та черговий гуртожитку зобов’язані терміново поставити до відома директора або заступника директора з навчально-виховної роботи засобами  телефонного зв’язку , в подальшому письмово.

2.2.3. У кожній кімнаті з числа учнів, які проживають у ній, визначається відповідальна особа (староста) за виконання правил внутрішнього розпорядку в гуртожитку, правил пожежної безпеки.

3. Права і обов'язки мешканців гуртожитку

3.1. Мешканці гуртожитку мають право:

3.1.1.На своєчасне надання житлово-комунальних послуг належної якості ;

3.1.1. Користуватися приміщеннями навчального, культурно-побутового та спортивного призначення, обладнанням і інвентарем Гуртожитку;

3.1.2. Подавати пропозиції щодо  своєчасного ремонту або зміни обладнання, меблів, постільної білизни, а також усунення недоліків у побутовому забезпеченні у відповідності до умов договору найму жилого приміщення;

3.1.3. Обирати  раду гуртожитку і бути обраним до її складу;

3.1.4. Через  раду гуртожитку брати участь у вирішенні питань, пов'язаних з покращенням житлово-побутових умов, організації виховної роботи і дозвілля, фізкультурно – масових заходів, тощо

3.2. Мешканці гуртожитку зобов'язані:

3.2.1. Знати і неухильно дотримуватись правил внутрішнього розпорядку;  Підтримувати чистоту і порядок у своїх кімнатах, та місцях загального користування ;

3.2.4. Брати участь у роботах громадського характеру  для прямої користі мешканців гуртожитку ;

3.2.5. Дбайливо ставитись до державного майна - приміщень, обладнання, майна гуртожитку, економно витрачати тепло, електроенергію,  воду;

3.2.6. Забезпечити   наявність   дублікату   ключів   від   кімнати      у   коменданта гуртожитком, а в разі їх відсутності чи заміни дверного замка здати відповідний дублікат;

3.2.7. Своєчасно подавати заявки на ремонт електричного, сантехнічного обладнання і меблів;

3.2.8. Про всі надзвичайні події у гуртожитку терміново повідомляти вихователя, чергову гуртожитком ;

3.2.9. Відшкодувати заподіяні матеріальні збитки відповідно до діючого законодавства;

3.2.10. Дотримуватись правил техніки безпеки, пожежної безпеки при користуванні електричними приладами,санітарних норм і правил. Додаткові електропобутові прилади і радіоапаратура, комп'ютерна та інша техніка мешканців підлягають реєстрації у  коменданта Гуртожитку;

3.2.11. При закінченні навчання або при достроковому позбавленні права на проживання у гуртожитку здати все майно, що знаходилось у користуванні  згідно з договором найму жилого приміщення,і кімнату в охайному та справному стані та виселитися з гуртожитку.

3.2.12.Використовувати жилу площу та майно Гуртожитку за призначенням ,забезпечувати збереження технічного обладнання в Гуртожитку,не перешкоджати іншим особам у правомірному користуванні допоміжними приміщеннями гуртожитку.

3.3. Мешканцям гуртожитку забороняється:

3.3.1.Самовільно здійснювати переобладнання та перепланування приміщень Гуртожитку;

3.3.2. Самовільно переселятися із одного жилого приміщення в інше.

3.3.3. Проникати  та сприяти  проникненню  інших  осіб  до  гуртожитку  поза межами прохідної.

3.3.4. Переробляти та переносити інвентар і меблі з одного приміщення до іншого або виносити їх з робочих кімнат без дозволу коменданта.

3.3.5. Переробляти і ремонтувати електроустаткування.

3.3.6. Користуватися  електроопалювальними  приладами  та  електроплитами  в  жилих кімнатах.

3.3.7.  Вмикати електроприлади потужністю 2кВт і більше, вмикати одночасно в розетки кімнати електроприлади сумарною потужністю 2кВт і більше, вмикати в одну розетку електроприлади сумарною потужністю 2 кВт і більше.

3.3.8. Залишати сторонніх осіб без дозволу адміністрації

3.3.9. Вчиняти будь-які дії, що створюють небезпеку життю та здоров'ю людей, або можуть призвести до псування майна, інвентарю та обладнання гуртожитку, училища.

3.3.10. Зберігати і вживати спиртні напої (в тому числі і слабоалкогольні), наркотичні та токсичні речовини, зберігати пристрої та їх деталі для вживання наркотичних, токсичних і тютюновмісних речовин, знаходитись в гуртожитку у стані сп'яніння внаслідок вживання алкогольних напоїв, наркотичних, токсичних або інших одурманюючих речовин.

3.3.11. Організовувати та брати участь у азартних іграх.

3.3.12.  Зберігати в Гуртожитку легкозаймисті та горючі рідини ,вибухонебезпечні матеріали і речовини ,що забруднюють повітря;.

3.3.13.  Палити в приміщеннях Гуртожитку.

3.3.14. Порушувати вимоги щодо дотримання допустимого рівня шуму в приміщеннях;

3.3.15. Установлювати супутникові антени та кондиціонери з порушенням вимог містобудівного законодавства ,зокрема у місцях ,де вони погіршують архітектурний вигляд будівлі Гуртожитку;

3.3.16. Утримати в гуртожитку  тварин.

4. Заохочення і стягнення

4.1. За активну участь у культурно-освітніх заходах, роботах з підтримання належного стану кімнати, гуртожитку та прилеглої території, мешканці гуртожитку можуть бути заохочені відповідно до Статуту ДНЗ «ПТУ №40 м.Новоукараїнка» (далі Статут)

4.2. За порушення "Правил внутрішнього розпорядку в гуртожитку,  на мешканців накладаються такі стягнення, згідно Статуту:

  • зауваження;
  • догана;
  • розірвання договору найму жилого приміщення відповідно до законодавства;
  • відрахування з навчального закладу.

 

 

 

docx
Додано
1 серпня 2019
Переглядів
600
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку