Правила здорового способу життя

Про матеріал

Сім найважливіших правил здорового способу життя;

Тест «Чи вмієте ви вести здоровий спосіб життя?»

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Правила здорового способу життя

Номер слайду 2

Здоров’я залежить від багатьох чинників: більше ніж на 50% його обумовлено способом життя людини, близько 40% — соціальними і природними умовами життя, 10% становить спадковість. Здоровий спосіб життя (скорочено «ЗСЖ») — означає розумне використання свого життєвого потенціалу.

Номер слайду 3

найважливіших правил здорового способу життя

Номер слайду 4

Найважливіше при здоровому способі життя — це харчування. Правильне харчування! Більше фруктів і овочів, продуктів, наповнених корисними для нашого організму речовинами. Ніяких гамбургерів, коли, чіпсів та іншої гидоти. Але як відмовитися від улюбленої їжі, навіть не найкориснішої, але коханої? Це як будь-яка шкідлива звичка, розумієш, що шкідливо, але відмовитися не можеш. Іноді можна побалувати свій шлунок, але без фанатизму.

Номер слайду 5

Активність, активність і ще раз активність! Будьте активними, життєрадісними і відкритими до світу. В умовах постійної зайнятості важко знайти час на походи в спортзал, заняття спортом ... А даремно. Піші прогулянки на свіжому повітрі, ранкову пробіжку, зарядки вранці ніхто не відміняв. Ходіть більше пішки, гуляйте у парках та лісах, будьте рухливими.

Номер слайду 6

Здоровий спосіб життя жодним чином не сумісний зі шкідливими звичками: куріння, вживання алкоголю і тим більше наркотики. І якщо алкоголь на свята при здоровому способі життя ще можна зрозуміти (для дорослої людини, але ніяк не для дитини чи підлітка!), то куріння і наркотики скасовуються повністю.

Номер слайду 7

Основа здорового способу життя — правильний розпорядок дня. Що значить правильний розпорядок дня? Це, перш за все, 8-ми годинний здоровий сон. Потрібно привчити свій організм лягати і прокидатися в один і той же час, не залежно від того, який день тижня: будній чи вихідний. В ідеалі, звичайно, прокидатися треба без будильника - це означає, що ви виспалися.

Номер слайду 8

Одне з найважливіших правил здорового способу життя — це позитивний настрій! Не зациклюйтеся на невдачах і промахах.

Номер слайду 9

Здоровий спосіб життя — це так само дбайливе ставлення до себе! Себе треба любити, про себе потрібно піклуватися. Наприклад, під час занять у спортзалі, потрібно думати не про те, щоб швидше піти і рахувати хвилини, а займатися із задоволенням, з думками про те, що кожна вправа підтягує Ваші м'язи .... Кожна вправа наближає Вас до ідеалу!

Номер слайду 10

Вести здоровий спосіб життя легше не поодинці, а в компанії. В ідеалі, звичайно, потрібно, щоб усі навколо дотримувалися такої ж життєвої позиції. Уявіть, що всі навколо ведуть здоровий спосіб життя, всі в прекрасному настрої, бажають один одному тільки добра.

Номер слайду 11

Отже, старайтесь дотримуватись наступних принципів:— живіть в злагоді з собою;— вчіться радіти життю;— менше хвилюйтеся, а більше посміхайтеся;— вчіться долати стрес, пам’ятайте: джерело стресу — не події самі по собі, а наше сприйняття цих подій.

Номер слайду 12

Пропоную вам пройти тест та визначити, чи вмієте ви вести здоровий спосіб життя

Номер слайду 13

Чи вмієте ви вести здоровий спосіб життя?

Номер слайду 14

1. Якщо вранці вам треба встати раніше, ви:а) заводите будильник;б) довіряєте внутрішньому голосу;в) сподіваєтеся на випадок.2. Прокинувшись вранці, ви:а) одразу зіскакуєте з ліжка та беретеся до справ;б) встаєте повільно, робите легеньку гімнастику і тільки потім починаєте збиратися до школи;в) побачивши, що у вас в запасі є ще декілька хвилин, і далі ніжитеся під ковдрою.3. Ваш сніданок – це:а) чай чи кава з бутербродом;б) м’ясні страви, чай чи кава;в) ви взагалі не снідаєте вдома, вам подобається повний сніданок десь о 10 годині.4. Який варіант розпорядку дня ви б обрали:а) необхідність вчасно приходити до школи в певний час;б) приходити в діапазоні 30 хв.;в) гнучкий графік.

Номер слайду 15

5. Ви хотіли б, щоб тривалість великої перерви давала змогу:а) поїсти в їдальні;б) поїсти повільно, ще й випити склянку чаю;в) поїсти повільно й ще трішки відпочити.6. Як часто впродовж дня у вас трапляється нагода посміятися й пожартувати з однолітками:а) щодня;б) деколи;в) рідко.7. Якщо у Вас виникають конфліктні ситуації, ви вирішуєте їх:а) довгим дискутуванням, в якому рішуче відстоюєте свою позицію;б) флегматично відволікаєтеся від суперечок;в) чітким викладом своєї позиції та відмовою від подальших суперечок.8. Чи надовго ви затримуєтеся після закінчення уроків у школі:а) не більше, ніж на 20хв.;б) до 1 год.;в) більше 1 год.

Номер слайду 16

9. Чому ви зазвичай присвячуєте свій вільний час:а) зустрічам із друзями;б) відвідуванням гуртків;в) домашнім справам.10. Що означає для вас зустріч із друзями, прийом гостей:а) нагода відпочити, розвіятися, відволіктися від навчання;б) втрата часу та грошей;в) зло, якого не уникнути.11. Ви лягаєте спати:а) завжди приблизно в один і той самий час;б) залежно від настрою;в) після закінчення всіх справ.12 . Як часто ви відпочиваєте:а) 2 – 5 год. на тиждень;б) до 5 год. впродовж тижня;в) по кілька хвилин, коли сильно втомлююся.

Номер слайду 17

13 Яке місце займає спорт у вашому житті:а) я – палкий уболівальник;б) роблю зарядку на свіжому повітрі;в) вважаю своє денне фізичне навантаження достатнім.14. За останні 14 днів ви хоча б раз:а) танцювали;б) займалися фізичним навантаженням, спортом (не враховуючи уроки фізичної культури);в) пройшли пішки не менше 4 км.15. Як ви проводите літні канікули:а) пасивно відпочиваєте;б) фізично працюєте;в) займаєтеся спортом, гуляєте.16. Ваша честолюбність виявляється в тому, що ви:а) досягаєте свого будь-якою ціною;б) сподіваєтеся, що ваша наполегливість принесе результати;в) натякаєте оточенню про вашу унікальність, нехай роблять належні висновки.

Номер слайду 18

Оцінка результатів{B00 BBA8 A-7 E16-4 E56-890 E-2 F370 D25258 D}№12345678910111213141516 А30102000300301030302003000 Б20303030102001020003030302030 В020020300300300000303010

Номер слайду 19

інтерпретація400 -480 балів – ви вмієте жити, ведете правильний спосіб життя.280 – 400 балів – ви близькі до мети, але поки не досягли її. У вас є ще резерви для підвищення продуктивності за рахунок раціональнішої організації ритму роботи залежно від особливостей вашого організму.160 – 280 балів – ваші шанси прожити в доброму здоров’ї до пенсії невеликі. Перегляньте свої гігієнічні навички та шкідливі звички. Менше 160 балів – ви ведете неправильний спосіб життя. Зверніться за порадою до лікаря, психолога, перегляньте гігієнічні рекомендації. Візьміться за себе, доки не пізно. Почніть вести здоровий спосіб життя.

Номер слайду 20

міцного здоров’я та бережіть себе!

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Виховна робота
Додано
24 травня 2022
Переглядів
1005
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку