"Предметні картки". Інтерактивна логопедична вправа

Про матеріал
Інтерактивна вправа із циклу «Логопедичні заняття для дітей дошкільного віку» проводяться в ігровій формі, використовуючи дидактичний матеріал. Вправа допомагає виявити порушення мови у малюків, які підлягають корекції за допомогою наших логопедичних занять.
Перегляд файлу

«Предметні картки» Інтерактивна логопедична вправа.

Інтерактивна вправа із циклу «Логопедичні заняття для дітей дошкільного віку» проводяться в ігровій формі, використовуючи дидактичний матеріал. Вправа   допомагає виявити порушення мови у малюків, які підлягають корекції за допомогою наших логопедичних занять.

Мета: розвиток мислення, уваги, збагачення активного словника.

Хід вправи: Добрий день, дітки! У мене до вас запитання. Скажіть, хто допомагає матусі у прибиранні?(Діти відповідають). Отже, порядук в будинку ви підтримуєте! І сьогоднішня вправа буде для вас просто  маленькою дрібницею. Вчора Фаєр передав мені цілу купу різних карток з листом, в якому було написано: «Друзі, привіт! Допоможіть, будь – ласка, виконати завдання. На картках намальовані різні картинки, наприклад: тарілка, чашка, шорти і т.д. Так от, треба визначити що є що, майка і тарілка – це одяг, шорти і чашка – це посуд, все інше також треба розподілити. Сподіваюсь на вашу допомогу».

Логопед: Дітки, здається мені, що Фаєр вже допустив помилку. Я пропоную приступати до виконання вправи і навчити його. Згодні? (Діти відповідають). Тож, будьте уважні! Я називаю предмети, ви їх шукаєте на малюку і визначаєте, до якої категорії вони відносяться.

Тарілка і чашка – це…

Шорти і майка – це…

Яблуко і груша – це…

Огірок і помідор – це…

Сорока і ластівка – це…

Кішка і собака – це…

Вітер і сніг – це…

Кросівки і туфлі – це…

Сережки і браслет – це…

Холодильник і мікрохвильова піч – це….

Як швидко ви впорались, молодці! Тепер чекаємо Фаєра у гості і все йому розкажемо. А зараз давайте зробимо підсумок нашої вправи.

Рефлексія: У мене є знак оклику і знак питання, якщо вам легко вдалося виконати вправу – то обираєте знак оклику, а якщо ж виникли труднощі – то навпаки, знак питання.

docx
Додано
17 березня 2021
Переглядів
406
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку