Прентація з курсу " Я досліджую світ " для 2 класу з теми "Природа взимку"

Про матеріал
Поглибити, узагальнити знання учнів з теми, розвивати пізнавальну активність дітей, допитливість, самостійність, спостережливість, уміння порівнювати, узагальнювати; виховувати любов до природи, бажання охороняти і примножувати її красу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

подзаголовок. Як зимують птахи і звірі. r

Номер слайду 2

ПТАХИ ВЗИМКУ Важко доводиться птахам узимку. Адже страшнішим за люті морози для них голод. Я розповім Тобі, які птахи зимують в Україні, і як вони добувають собі їжу.

Номер слайду 3

Синичка— велика трудівниця. Готуватись до зимового голоду вона починає ще весною або влітку. І до зими ця маленька пташечка може назбирати і сховати до 15 кг насіння і зернят. Проте взимку не завжди їй вдається знайти схованку, тому доводиться шукати їжу під снігом або харчуватися у годівничках, зроблених людьми.

Номер слайду 4

Снігурі Узимку снігурі, як і синиці, прилітають до людського житла. Спокійно обробивши одне дерево, снігурі перелітають на сусіднє. І роблять це за командою вожака, якого птахи неухильно слухаються.

Номер слайду 5

Горобчики. Хоча горобчики і невибагливі у виборі їжі, проте взимку ці маленькі сірі пташечки потребують допомоги людини. Харчуються горобчики насінням, зерном, хлібними крихтами. Тому варто їх підгодовувати.

Номер слайду 6

Дятли Зазвичай дятли харчуються комахами, ягодами і насінням, але взимку їхній раціон значно звужується. Їх рятує насіння ялинових і соснових шишок. І попри невелику кількість їжі, дятли є дуже щедрими птахами і з легкістю можуть поділитися їжею з іншими пернатими.

Номер слайду 7

Сойки. Ці красиві птахи теж завчасно готуються до зими. Взимку вони харчуються переважно жолудями. Ще восени сойки шукають жолуді і ховають у дуплах дерев, між корінням, під пеньками. Причому ховають лише відбірні жолуді, тому нерідко весною вони проростають. Завдяки хорошій пам’яті ці птахи з легкістю знаходять свої схованки.

Номер слайду 8

ЗВІРІ ВЗИМКУ Зима – нелегка пора для всіх, а особливо для лісових мешканців. Як же непросто звірятам знаходити собі їжу під товстим шаром снігу, а дрібним тваринкам взагалі важко пересуватися поміж снігових заметів. 

Номер слайду 9

Зайці Русак стає білим, і лише по спині у нього тягнеться сіра смужка. У зайця-біляка з середини жовтня починають біліти задні лапи і ніс. Потім білизна йде вперед і вгору. Біліють живіт, передні лапи і вуха. Потім боки і задня частина тіла. На початку грудня заєць уже суцільно білий.

Номер слайду 10

Козулі взимку збираються в табунці. Верховодять у них завжди старі самки, а самці тримаються позаду. Живляться козулі молодими пагонами кущів і дерев.

Номер слайду 11

Лисиці й вовки. Лисиці й вовки, як і зайці, до морозів практично не готуються, бо проводять зиму на ногах у пошуках їжі. Колір шубки не змінюють, але хутро у них стає більш густим і пухнастим.

Номер слайду 12

Білки. Білки перечікують сильні морози та завірюху у теплих гніздах. Кубельце тваринка облаштовує у дуплі або ж будує сама з гілок і хмизу — кругле, як м’ячик, вистелене сухими стеблами трав, мохом, пір’ям. Білка змінює колір своєї шубки з рудого на сіруватий для маскування від хижаків.

Номер слайду 13

Ведмідь всю зиму спить у барлозі. Тут же  народжуються  і ведмежата. Перші місяці свого життя вони сплять разом з мамою у теплому затишному барлозі і, звичайно ж, ростуть.

Номер слайду 14

Їжаки Їжаки міцно сплять із листопада до квітня і зовсім нічого не їдять. За літо й осінь вони добре наїдаються, а під час зимового сну лише дуже повільно худнуть.

Номер слайду 15

Бережіть тварин!

pptx
Додано
13 жовтня 2021
Переглядів
1143
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку