Present Simple з діями (детальне пояснення)

Про матеріал
Теоретичний матеріал з теми Present Simple (з діями) стане у нагоді вчителям, дітям та їхнім батькам, які навчаються на дистанційці. Матеріал подано максимально творчо та простими словами.
Перегляд файлу

Present Simple

(Теперішній простий час)

З діями

Сьогодні я поясню тобі, що робити, якщо потрібно скласти речення з діями у теперішньому простому часі. Маленький спойлер – там будуть геть інші правила, наприклад, форму to be – ми більше не використовуємо. Згадаймо, вона нам потрібна, якщо у реченні немає дій, немає дієслів.

Передусім, я дам тобі невеличкий перелік слів-маркерів або їх ще називають часовими індикаторами. Що це значить? Ці слова вказують на те, що перед нами речення саме у Present Simple, а не в якомусь іншому. Тобто бачиш їх у реченні – будь певний (-на), це речення саме у теперішньому часі. Адже існують ще інші часи – минулий, майбутній та їх різновиди.

Слова – маркери для Present Simple

  1. Every day /еврі дей/ - кожен день
  2. Every month /еврі манс/ кожен місяць
  3. Every year /еврі їар/ кожного року
  4. Usually /южелі/ зазвичай
  5. Never /неве/ ніколи
  6. Often /офен/ часто
  7. Rarely /реарлі/ рідко
  8. Sometimes /самтаймз/ іноді
  9. Always /олвейз/ завжди
  10.  Seldom /селдом/ рідко

Бажано б ці слова вивчити. Зрозуміло, що не хочеться, але шо поробиш?) Вчити треба, якщо не хочеш проблем з учителькою чи англійцями))

Тепер трохи напрягаємо наші звилини і згадуємо: в англійської мови існує три типи речень – розповідне, питальне, заперечне. Зараз поясню, що робити по кожному. Правила дуже легкі, головне – почитати і вникнути в них… ну і бажано б вивчити, щоб кожні три хвилини не перечитувати їх

docx
Додано
14 листопада 2022
Переглядів
306
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку