Презентація "Німеччина"

Про матеріал

Презентація "Німеччина", структура господарства, чинники розміщення, сільське господарство, сфера послуг, промисловість.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Федерати́вна Республіка Німеччина (Німеччина, або ФРН) — країна в Центральній Європі. Площа 357 тис.км кв. Населення 80,7 млн.чол. Столиця –Берлін Парламентська республіка, федеративна держава (16 земель)

Номер слайду 3

Німеччина член Європейського союзу, приймає активну участь в НАТО, входить до «G 7, активно допомогає Україні під час війни Герб ФРН Прапор ФРН

Номер слайду 4

Німеччина – країна «G7» Тип – високорозвинена країна Соціально-ринкова модель розвитку ВВП -3730 млрд. дол (3 М) ВВП на 1 жит. 40,5 тис. дол. ИЛР 0,92 Експорт 1133,6 млрд дол (2014) Імпорт 916 млрд дол (2014)

Номер слайду 5

Чинники розвитку економіки Людський фактор - однонаціональна країна (працелюбність, ретельність, точність, висока організованність) - депопуляція населення, «старіння нації», 1 Тип відтворення населення, додатнє сальдо міграції. - висока зарабітня плата найманих працівників (1500-1700 євро/м) - висока продуктивність праці. 2. Науково-технічний потенціал. 5% ВВП в инноваційні технології. 3. Зважена ефективна політика уряду. (Митний союз 1883 р., політика Бісмарка, реформи Ерхарда) 4. Високий споживчий потенціал населення. 5. Інтеграція (ЄОВС – ЄЕС – ЄС). 6. ЕГП країни - приморське (Північне, Балтійське моря) - тразитне, - 9 країн–сусідів (8 члени Євросоюзу, 7 члени НАТО) - наближена до сировинних баз Європи 7. Природно- ресурсний потенціал ( доволі вичерпан)

Номер слайду 6

Структура господарства Постіндустріальна країна Сфера послуг – 65% Промисловість – 34% Сільске господарство– 1%

Номер слайду 7

Сфера послуг Кредитування (близько 4000 кредитних установ; Дойче банк:капітал 68,4 млрд Є, активи 1700 млрд Є) Фондові биржи (8 Франкфурт, Берлін, Дюссєльдорф) Маркетинг Страхування Телекомунікації, транспортування Науково-дослідницькі послуги та ін.

Номер слайду 8

Промисловість 1. Машинобудування 50% промислової продукції і експорту Верстати з ЧПУ, роботи “Kuka” Автомоболі легкові, вантажні (Daimler AG| Adam Opel AG | Volkswagen Group) Літаки (22,5% в Європейському аерокосмічному й оборонному концерні (EADS) Електроніка, електротехніка, оптика, ін.

Номер слайду 9

2. Хімічна промисловість BASF(160 підприємств, 7000 видів продукції) BAYER (350 компаній у всіх країнах світу) лікарські засоби полімери, пластмаси агрохімія, побутова й будівельна хімія

Номер слайду 10

3. Металургія РУР орієнтація на імпорт сировини (порти) орієнтація на машинобудівні центри, вузли орієнтація на джерела дешевої енергії (виплавка сталі, алюмінію, титану) 4. Енергетика Вугільна промисловість :РУР, СААР, зменшення видобутку Нафтопереробка: у портах, на трасах нафтопроводів Електроенергетика : домінують ТЕС, програма закриття АЕС, зростання частки альтернативних джерел.

Номер слайду 11

5. Легка, харчова - виробляється близько 5000 сортів пива, 1500 видів ковбас, 300 видів хліба, близько 500 видів мінеральної води - дорогі тканини, одяг, взуття (Адідас, Пума, Хуго Бос, Ескада, Оливер Джоп) - іграшки - традиційні товари (мережево, фарфор)

Номер слайду 12

Промисловість: (диспропорції в розміщенні виробництва) 1) розвинуті майже всі галузі; 2) істотні територіальні диспропорції (схід погано розвинут) 3) вплив глобалізації

Номер слайду 13

Сільське господарство Тваринництво дає 70% вартості с/г продукції (велике поголів'я худоби, особливо свиней) Найбільші доходи дає молочне господарство, потім – м'ясне, м’ясо-шерстяне (розведення овець) Висівають пшеницю, жито, ячмінь, картоплю, цукрові буряки, овочі, виноград; національна культура – хміль на пиво. Найбільший імпортер с/г продукції, імпортує кормове та продовольче зерно, олію, овочі, фрукти, м’ясо)

Номер слайду 14

Цікаві факти про Німеччину В Берліні більше мостів, ніж в Венеції. У столиці Німеччини 960 мостів. Він разом з навколишніми землями Бранденбургу є найбільшою мережею внутрішніх вод в Європі. .У Німеччині є близько 1500 видів ковбас, 300 видів хліба і приблизно 5 тисяч сортів пива. А ще в країні кілька музеїв хліба. 3. Німеччина змінювала свою столицю сім разів. Центральними містами у різні часи були: Аахен, Регенсбург, Франкфурт-на-майні, нюрнберг, берлін, веймар, Бонн (і Східний Берлін). Тільки з 1990 року столицею країни знову став Берлін. 4. Аспірин - винахід німецьких вчених. Ці унікальні ліки, які захопили весь світ, було розроблено в хімічних лабораторіях фабрики "Bayer" у місті Wuppertal у 1897-му році. 5. Ви станете порушником, якщо у вас закінчиться паливо на німецькому автобані. Зупинки на швидкісних трасах дозволені тільки в разі надзвичайних ситуацій, до яких порожній бак не належить. За таку провину водій буде оштрафований, а дія водійських прав може бути припинена на термін до шести місяців. 6. Найбільший справний дзвін у світі, який названий Петер, висить у дзвіниці Кельнського собору. Він важить 24 тонни. До речі, Кельнський собор вважається третім за величиною готичним собором у світі, трохи поступаючись своїм "побратимам" - Міланському і Севільському.

Номер слайду 15

Цікаві факти про Німеччину 7. Франкфурт на Майні - одне з небагатьох європейських міст, в центрі якого розташована велика кількість хмарочосів. Сьогодні у Франкфурті 30 будівель мають висоту понад 100 метрів, а в топі 100 найвищих будівель Німеччини хмарочоси Франкфурта займають всю першу десятку. Саме тому місто часто називають "Майнхеттен" (Майн і Манхеттен), а також Чикаго-на-Майні. Найвища будівля у Франкфурті це Europaturm - телевізійна вежа, яка піднімається на висоту 337,5 метрів. Але вона не вважається хмарочосом, бо не має офісних або житлових поверхів. 8. Найстаріший університет в Німеччині, який був заснований ще в 1386 році, знаходиться в місті Гейдельберг. Тому повітря навколо просочене духом свободи і творчості! При цьому Гейдельберг одне з небагатьох великих німецьких міст, що не були зруйновані під час Другої світової війни, тому вся архітектура чудово збереглася з минулих століть. На момент створення університету він став четвертим за віком після болонського, паризького та віденського університетів. 9. Найкрасивіший театр Німеччини розташований в Дрездені. Державна опера Дрездена до того ж вважається однією з найкрасивіших будівель на планеті. Побудовано його в стилі бароко і підноситься він на три поверхи. На фасаді будівлі Опери можна побачити фігури давньогрецьких богів і Скульпт Гете, Мольєра, Шіллера, Шекспіра, Софокла, а на куполі будівлі Опери Земпера встановлена бронзова квадрига з Діонісом і Аріадною скульптора Йоганнеса Шіллінга. 10. Німеччина стала першою серед європейських країн, яка перейшла на літній час заради економії електроенергії. Це сталося 30 квітня 1916 року, в розпал Першої Світової війни.

Номер слайду 16

ppt
Пов’язані теми
Географія, Матеріали до уроків
Інкл
Додано
30 жовтня 2022
Переглядів
464
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку