Презентації до уроку читання 4клас

Про матеріал

Нестандартний урок

(урок — мандрівка змістом курсу

«Літературне читання » в 4 класі).

Урок 1. (вступний) Знайомство з підручником .

4 клас / М. В. Коченгіна, О. А. Коваль.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Нестандартний урок (урок — мандрівка змістом курсу «Літературне читання » в 4 класі). Вельможко Людмила Петрівна Вчитель початкових класів , старший вчитель м, Дніпро, КЗО “ СЗШ № 97 імені П. І. Шкідченка» ДМР

Номер слайду 2

Урок 1. (Вступний) Літературна мандрівкалетючим кораблем

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Збір учасників мандрівки біля школи. Мати із собою знання.

Номер слайду 5

Девіз. А тепер девиз згадаймо: Видумуй, пробуй, твори! Розум, фантазію прояви! Активним і уважним будь І про кмітливість не забудь.

Номер слайду 6

Мій настрій

Номер слайду 7

У класі творимо шкільну сім’ю, Нам одинадцять років крокувати, Вимося разом «біди» лікуватиІ добре слово вчасно проказати.

Номер слайду 8

Інтерактивна гра « Асоціативний кущ », -- Які уявлення , почуття викликає у вас сдово “ ШКОЛА ”.

Номер слайду 9

Гра «Спробуй повтори!» * Перший учень називає словникове слово. * Другий учень повторює це слово й додає своє. * Третій учень повторює вже два слова й додає своє. * Повторити «ланцюжок» слів стає дедалі складніше, оскільки він весь час подовжується.

Номер слайду 10

. Робота з прислів’ями. Чого навчишся —. Не кажи «не вмію», Пташка красна пір’ям, Знання — дерево, Грамоти учиться — Науки ні вода не затопить, а діло — плоди.. ні вогонь не спалить. а людина знаннями. того за плеч има не носити завжди знагодиться а кажи «навчусь . Активізація читацького досвіду. Бліц – турнір . Вправа «Мікрофон»

Номер слайду 11

ВПРАВА “ ДОСЛІДНИКИ ” Визначення теми мандрівкиr

Номер слайду 12

— Сьогодні ми ознайомимося з новим підручником і спробуємо проаналізувати його. І для цього ми створюємо творчу лабораторію. * Творча лабораторія починає свою роботу.

Номер слайду 13

Разом із нами подорожуватиме одна дівчинка,яка навчається в четвертому класі і над усе любить читати українські народні казки. Вона просить називати себе Мудрою Дівчиною, як героїню однієї з відомих казок.

Номер слайду 14

У нашому казковому летючому кораблі часу є ще один пасажир, хлопчик. Лесик також школяр, він цікавиться історією і культурою України, багато читає, знає і хоче дізнатися ще більше.

Номер слайду 15

Музична фізкультхвилинка « Пісня щастя ».rrrrrr

Номер слайду 16

Попрацюймо з підручником. Книга — дзеркало життя. Книги читати — усе знати. Книга — міст у світ знань. Знайомство з підручником .( С. 3 – 6 )

Номер слайду 17

Розгляньте підручник

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Гра « Передбачення » * Про що розповість зміст розділів підручника, орієнтуючись на їх назви; * у чому важливість вивчення предмета « Літературне читання »,

Номер слайду 20

«ІСТОРІЯ НАШОГО НАРОДУ —КОЛИСКА НАШОЇ КУЛЬТУРИ»:твори про минул е України«СЛОВО — НАЧЕ ПТАХ,НАРОДЖУЄТЬСЯ З КРИЛАМИ»: УСНА НАРОДНА ТВОРЧІСТЬ«Мудра книжка — безцінний скарб»: ПИСЬМЕННИКИХІХ СТОЛІТТЯ — ДІТЯМ«ДАВНО ТЕ ДІЯЛОСЬ…»: ПРО ЖИТТЯ ТВОЇХ ОДНОЛІТКІВВ УКРАЇНІ ТА ІНШИХ КРАЇНАХ«СЕКРЕТ ПО СЕКРЕТУ»: ГУМОРИСТИЧНІ ВІРШІЙ ОПОВІДАННЯ«ЗВИЧАЙНА ЛЮДИНА»: ОПОВІДАННЯ ПРО ДОБРІ СЕРЦЯТА ГАРНІ ВЧИНКИ«НЕбачені СВІТИ»: ЛІТЕРАТУРНА КАЗКА,ПОВІСТЬ-КАЗКА, П’ЄСА.

Номер слайду 21

--- Наш урок добіг кінця.___________ * Ми разом учились дивитися і бачити, слухати й чути; * намагалися ставати мудрішими, розумнішими, вихованішими. * Одним словом, вчилися вчитися. Певно, що ви досягли в цьому неабияких успіхів.* А головне — зрозуміли, як важливо вміти вчитися і працювати самому.

Номер слайду 22

Який розділ ми вивчаємо?

Номер слайду 23

-- Я прочитаю ці твори і дізнаюсь про те, у яких богів вірили слов’яни, як виник Київ, хто такі літописці. Мабуть, дізнаюсь чимало нових слів. А ще навчуся краще читати. А що очікуєш ти від знайомства з творами розділу? Вправа «Мікрофон»

Номер слайду 24

Розгляньте малюнок. Що це за поселення? Який момент ізжиття наших пращурів зображено на малюнку?Україна. Ненька наша Україна —Мова рідна, рідний спів. Це земля свята, єдина. Наших прадідів - батьків. Микола Щербак-

Номер слайду 25

Над всі багатства і припливи мод. Шануймо мову серцем і вустами. Народ без мови — це вже не народ,Без мови всі б ми сиротами стали. Шануймо мову над усі скарби,Якщо ми хочем зватися народом. Підсумок уроку

Номер слайду 26

* Рефлексія. Сьогодні я дізнався…Було цікаво…Було складно…Я зрозумів, що…Тепер я зможу…Я навчився…У мене вийшло …Я зміг…

Номер слайду 27

.. Домашнє завдання ( С 3 – 6 ). Розповісти батькам про урок.

Номер слайду 28

Література. Коченгіна М. В. К 55 Літературне читання. Українська мова : підруч. для 4 класузагальноосвіт. навч. закладів / М. В. Коченгіна, О. А. Коваль. —Х. : Вид-во «Ранок», 2015. — 208 с., іл. Коченгіна М. В., Коваль О. А., 2015 Крутик О. В., ілюстрації, 2015 ТОВ Видавництво «Ранок», 2015

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Шаповалова Оксана Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Білявець Валентина Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
26 серпня 2018
Переглядів
5443
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку