Презентаці на тему: «Моя любов – Україна і математика»

Про матеріал
Виховний захід Тема: «Моя любов – Україна і математика» Мета: розвиток логічного мислення, кмітливості у студентів та поглиблення інтересу до математики, до визначних діячів України у галузі математики; виховання патріотизму та гордості за Україну. Обладнання : Написи Життєве кредо М.Кравчука «Моя любов – Україна і математика» Портрет М. Кравчука Фото пам’ятника М. Кравчуку Презентація «Моя любов – Україна і математика». Висловлювання М.П. Кравчука: … математика для вас має стати душевною потребою, коли хочете, хлібом і піснею.» «Пам’ятайте: хочете навчитись плавати, сміливіше входьте в воду. Хочете навчитися математики, беріться за задачі. Кожен розв’язок є своєрідним мистецтвом пошуку». «Мій скарб – це знайдені в народі таланти. Помітити їх, не дати зів’яти – хіба це не честь для патріота?» Хід заходу 1. Доповідь «Михайло Пилипович Кравчук – гордість української математики». 2. Презентація «Моя любов – Україна і математика». 3. Вікторина «Що ви знаєте про Михайла Пилиповича Кравчука?» 4. Конкурс «Логічні задачі». 5. Конкурс «Домашнє завдання». 6. Художня частина. 7. Нагородження переможців математичних змагань.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

« Моя любов –Україна і математика »

Номер слайду 2

Хід заходу Доповідь «Михайло Пилипович Кравчук - гордість української математики». Презентація «Моя любов - Україна і математика». Вікторина «Що ви знаєте про Михайла Пилиповича Кравчука?» Конкурс «Логічні задачі». Конкурс «Домашнє завдання». Художня частина. Нагородження переможців математичних змагань.

Номер слайду 3

«Моя любов - Україна і математика» таким було його кредо. Михайло Кравчук – математик широкого масштабу. Його ім’я відоме у світовій математичній науці. Світ не знав лише, що він – українець. Є. Сенета (Австралія)

Номер слайду 4

Михайло Пилипович Кравчук «Син Неба» «Поет німого числа» «Лицар математики» «Творець музики чисел» «Корифей математики» «Титан математичної думки» «Учений з обличчям Христа» гордість українського народу і математики…

Номер слайду 5

Дитячі і студентські роки. Народився майбутній вчений 27 вересня 1892 року у селі Човниця Ківерцівського повіту на Волині. Зараз рідне село математика має такий вигляд. Клуб. Церква Пам’ятник Вулиця

Номер слайду 6

Дитячі і студентські роки. У 1901 році сім’я переїхала до Луцька до будинку Фані Цукерман на вулиці Лагерній, нині Шопена , буд. №3. З 1901 по 1910 рік навчається в гімназії м. Луцьк

Номер слайду 7

Дитячі і студентські роки. З 1910 по 1914 р.р. навчався на математичному відділенні фізико-математичного факультету університету Святого Володимира в Києві.

Номер слайду 8

Дитячі і студентські роки. Вечори проводив:в Українському клубі (вул. Велика Володимирівська, 42); в Народному домі, на Лук`янівці, де український театр під керівництвом М. Старицького ставив свої вистави.

Номер слайду 9

Дитячі і студентські роки У п'єсах Старицький проводив інсценізацію творів: М. Гоголя “Тарас Бульба”, “Сорочинський ярмарок”, музична комедія “Різдвяна ніч”; О. Шабельської “Ніч під Івана Купала”, І. Крашевського “Циганка Аза”, Е. Ожешко “Зимовий вечір”; обробка п'єси Панаса Мирного “Перемудрив” (комедія “Крути, та не перекручуй”) та інші.

Номер слайду 10

Викладацька і наукова робота 5 вересня 1917 р. прочитав свою першу (так звану випробну) лекцію з предмету чистої математики «Про функції, що справджують теорему додавання» 19 вересня (два тижні пізніше) — першу лекцію з питань теорії множин і одержав звання приват-доцента.

Номер слайду 11

Викладацька і наукова робота1918 – 1920 рр. – працює приват-доцентом Київського університету св. Володимира. Учасники математичного семінару академіка Д. О. Граве. 1930 р. Засідання Вченої ради відновленого Київського університету,1934 р. Студенти університету

Номер слайду 12

Викладацька і наукова робота{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Викладає математичні предмети в м. Київ. Працює на розбудову науки в 1 та 2 українських гімназіях (у новостворених) член Українського наукового товариства у Києві в українському народному університеті співробітник створеної 1918 року Української академії наук в політехнічному, архітектурному, ветеринарно-зоотехнічному, сільськогосподарському інститутах 1920 рік — член комісії математичної термінології при Інституті наукової мови УАН електротехнічній школі член фізико-математичного товариства при Київському університеті

Номер слайду 13

Стрімкий злет(1929 – 1937 – найплідніші в творчості М. Кравчука){5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}1919публікує курс лекцій з геометрії, що він їх прочитав в Українському народному університеті, опубліковано перший переклад українською мовою підручника з геометрії Кисельова, здійснений М. Кравчуком1920педагогічна комісія математичної секції природничого відділу Інституту української наукової мови під головуванням М. Кравчука створить тритомний математичний словник.14.12.1924блискучий захист докторської дисертації 1925присвоєно звання професора1927стає членом математичних товариств Франції, Німеччини, Італії.

Номер слайду 14

Стрімкий злет(1929 – 1937 – найплідніші в творчості М. Кравчука){5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}19.06.1929обрано наймолодшим дійсним членом Всеукраїнської Академії наук у віці 37 років. Кандидатом до ВУАН було його висунуто понад 100 організацій1934очолює комісію математичної статистики у ВУАН, обіймає посаду Вченого секретаря Президії академії, завідує відділом математичної статистики Інституту математики ВУАН. Водночас він – член управи Київського інституту народної освіти, декан факультету професійної освіти, активний громадський діяч , член секції наукових працівників міської Ради.1936співпрацює з українським Науково-дослідним інститутом педагогіки, часто виступає з лекціями перед учнями, вчителями, друкується в газетах.

Номер слайду 15

Стрімкий злет. На семінарі (червень, 1935) Зліва направо (сидять): М. Бик, Д. Граве, Т. Леві-Чівіта (Італія), Г. Пфейфер, М. Кравчук, М. Орлов; (стоять): Ю. Соколов, В. Дяченко, К. Бреус, В. Можар, О. Смогоржевський, Є. Ремез, А. Наумов, Й. Погребиський

Номер слайду 16

Спогади студентів про вчителя… На його лекціях ніколи не було вільного місця, слухати його лекції приходили також біологи, хіміки, філософи, філологи, робітники…Павло Бондаренко (колишній студент Київського університету) : «Лекції його – живі, дотепні: «Не думайте, що нескінченно малі – бідні змістом об’єкти, що всі вони – одноманітні та сірі як коти поночі…” — преамбула до порівняння нескінченно малих…»Валерій Ревуцький ( Канада 2002) : «…Я не є математик, але колись був студентом Київського політехнічного інституту, де він викладав… У 1929 році мені судилося бути присутнім на лекції академіка М. Кравчука в Київському політехнічному інституті, де він читав лекції з вищої математики...лекція…розрахована на студентів нашого інституту, проте на лекцію прийшло багато студентів з Київського університету...»

Номер слайду 17

Спогади студентів про вчителя… Колишній студент Київського авіаційного інституту, пізніше – полковник М. Железняк: «.. Завжди бадьорий, з лагідним голосом і чіткою мовою... Думки його чітко нанизувались на якийсь стрижень, випливали одна з іншої, наче рядки в талановитого поета…Мабуть, це дійсно була Людина – особистість – академік М. Кравчук ”. Вероніка Черняхівська (в майбутньому обдарована поетеса): «…подивився своїми темними м’якими очима так гарно, усміхнувся якоюсь блискучою усмішкою, що, звичайно, я простила йому і тригонометрію, і його улюблені (фі) і логарифми… Надія Суровцова (українська громадська діячка, публіцист, довголітній політв’язень): «…мене вабило, що він викладав вищу математику українською мовою».

Номер слайду 18

РОДИНА МАТЕМАТИКАУ важку смугу економічної розрухи й суспільно-політичного хаосу на межі 20-х років М. Кравчук з молодою дружиною Есфірою (одружились вони 1918 р.) виїздить на село. У 1919-1921 рр. він був викладачем і директором школи в с. Саварці (на Богуславщині). М. Кравчук з родиною. Одеса, 1935. Зліва направо: син Євген, М. Кравчук із дочкою Наталкою, Есфір Йосипівна (1894—1957) — дружина

Номер слайду 19

Здобутки учнів М. Кравчука. Архип Михайлович Люлька (1908—1984 р.р.) Генеральный конструктор авіаційної техніки СРСР, автор конструкції першого в світі двоконтурного турбореактивного двигуна, творець літаків з надзвуковою швидкістю. Академік АН СРСР. Герой Соціалістичної Праці, лауреат Ленінської та державних премій. Двигун АЛ-21 Ф3 конструкції А. М. Люльки.

Номер слайду 20

Здобутки учнів М. Кравчука. Архип Михайлович Люлька В період 1965-1985 р.р. розроблений під керівництвом генерального конструктора академіка А. М. Люльки турбореактивний двигун третього покоління. Двигун АЛ-31 Ф, АЛ-21 Ф-3 встановлені на літаках фронтової авіації.

Номер слайду 21

Здобутки учнів М. Кравчука. Архип Михайлович Люлька Двигуни встановлюються і на винищувачі Су-27, палубні винищувачі Су-33, багатоцільові винищувачі Су-35, Су-30 МК, фронтові бомбордирувальники Су-34. Цей двигун і сьогодні залишається одним із найкращих у світі для літаків фронтової авіації.

Номер слайду 22

Здобутки учнів М. Кравчука. Сергій Корольов (1907-1966 р.р.) Сергій Павлович Корольов – радянський вчений, конструктор. Він створював радянську ракетно-космічну техніку, основоположник радянської космонавтики.

Номер слайду 23

Здобутки учнів М. Кравчука. Сергій Корольов (1907-1966 р.р.) Планер «Коктебель» конструкції двох Сергіїв, Корольова й Іллюшина. Модель одного з літаків конструкції Корольова. Макет ракети «Восток» Музей космонавтики імені С. П. Корольова. Перший штучний супутник Землі

Номер слайду 24

Здобутки учнів М. Кравчука. Сергій Корольов 1961 рік. 12 квітня, перед стартом «Востока-1». Останні настанови головного конструктора перед стартом1964 г. Екіпаж Восход-1 з Корольовим С. П.

Номер слайду 25

Здобутки учнів М. Кравчука. Володимир Челомей (30.06.14-08.12.84)Челомей Володимир Миколайович – провідний творець радянського «ядерного щита» , приймав участь у створенні ряду двигунів та ін. об’єктів ракетної, космічної і авіаційної техніки

Номер слайду 26

Здобутки учнів М. Кравчука. Володимир Челомей. В. Челомей – конструктор ракетно-космічної техніки — супутників «Протон», «Польот», «Космос-1267», орбітальних станцій «Салют-3» і «Салют-5». Орбітальна станція «Салют»

Номер слайду 27

Постраждав, бо був… українцем 1937 року для професора Михайла Кравчука настала година випробування. Вже заходили й перші хмари – провісники майбутніх трагічних років для української культури, науки, і взагалі – духовності, провісники великого голодомору 1932 – 1933 р.р., великого терору 1937 р. 21 лютого 1938 року, М. Кравчука заарештовано. Інкримінували йому звісний тоді набір контрреволюційних стереотипів: націоналіст, шпигун. Судове засідання тривало півгодини.

Номер слайду 28

Постраждав, бо був… українцем. В останньому слові М. Кравчук просив дати йому можливість закінчити розпочату працю. 23 вересня 1938 р. ученого М. Кравчука було засуджено на 20 років тюремного ув'язнення та 5 років заслання.

Номер слайду 29

Постраждав, бо був… українцем…Лук’янівка – Новочеркаськ – Владивосток – Магадан…– Колима Незважаючи на хворе серце і повністю підірване у в'язниці здоров'я, М. Кравчука визнали придатним до фізичної роботи в умовах Далекої Півночі. Його дорога пролягла до Магадана, а звідти ще далі на північ - на колимські золоті копальні. На Колимі М. Кравчука мучила цинга, через хворе серце напухали ноги. І при цьому він займався наукою!

Номер слайду 30

Постраждав, бо був… українцем9 березня 1942 року М. Кравчука не стало... “Замовчи, не жартуй... Чуєш, сурми гудуть, Чуєш, марш похоронний лунає...” Та не було ні маршу похоронного, ні промов, ні почестей, яких він і за життя не мав... Залишився Михайло Кравчук вже на віки вічні в колимській мерзлоті… І не діждався він своєї реабілітації через кільканадцять літ «у зв'язку з нововиявленими обставинами». 15 вересня 1956 року вченого було реабілітовано «за відсутністю складу злочину», а в 1992 р. поновлено в складі дійсних членів Академії наук України.

Номер слайду 31

Музей академіка М. П. Кравчукас. Човниця Ківерцівського району

Номер слайду 32

Внесок у науку. Протягом усього свого життя М. Кравчук активно працював для розвитку математичних наук в Українi: був засновником математичних кафедр у кiлькох київських iнститутах, дбав про створення української математичної лексики i т.д. Вiльно володiючи кiлькома мовами, вiн писав ними свої науковi працi , але найчастiше – рiдною мовою. Кравчук – автор понад 180 наукових праць. Він працював у галузях вищої алгебри та математичного аналізу, теорії ймовірностей і математичної статистики. Уже давно існують на сторінках наукових досліджень і многочлени Кравчука, і моменти, і формули, і осцилятори, і матриці, і поліноми …

Номер слайду 33

Внесок у науку. Методи Михайла Кравчука застосовувалися в США, Японії та інших країнах при моделюванні кібернетичної техніки, зокрема при програмуванні багатьох складних явищ і процесів. Видає підручники для вищої школи, публікує підручники методики викладання, історії математики, філософії, постійно працює над удосконаленням математичної термінології. Оригінальні праці «Простір, час, матерія», «Сучасний атомізм», «Математична наука на Україні», «Вплив Ейлера на дальший розвиток математики», «Вступ до вищої математики», «Вибрані питання з основ аналізу нескінченно малих». Кожна із них вирізняється широким науковим світоглядом, аналізом проблем, дотичних до математики наук... Результати друкує в наукових виданнях (1925)

Номер слайду 34

Внесок у науку. Сторінка з праці Кравчука. Підручник геометрії, написаний у 1920 р.

Номер слайду 35

Внесок у науку2003 – науковці електроінженерного Університету Малайї (Куала Лумпур, Малайзія) запропонувала новий метод реконструкцій зображень за допомогою моментів Кравчука. 2006 – на ІІІ Міжнародному симпозіумі з 3-вимірної обробки даних, візуалізації та передачі інформації) група грецьких учених доповіла про 3-вимірні пошукові алгоритми, що базуються на тривимірних моментах Кравчука, і мають на меті здійснення обробки тривимірних зображень.

Номер слайду 36

Внесок у науку2009 – на Міжнародній спільній конференції з нейронних мереж (Атланта, Джорджія, США) групою французьких, американських і німецьких вчених було зроблена доповідь про ефективність застосування зважених 3-вимірних моментів Кравчука як засобу аналізу даних для розпізнання характеру пухлин. 2009 – у видавництві Шпрінгер вийшла книга «Досягнення в теорії нейронних мереж) з підсумками 6-го Міжнародного симпозіуму з нейронних мереж у Китаї. Один з розділів – Аналіз зображень за допомогою моментів Кравчука, написаний групою китайських науковців. Його розробки американці та японці застосували на телебаченні.

Номер слайду 37

Внесок у науку. Наукові праці М. Кравчука використовували американські автори першого у світі комп’ютера. Відомо, що Джон Вінсент Атанасов при створенні першого комп'ютера користався з наукового доробку Кравчука. Копія від 1997 р. на комп'ютер Атанасова -Беррі в Державному університеті штату Айова. У США, в музеї американської історії, зберігається лист американця Джона Атанасова, винахідника першого електронного комп'ютера, українському ученому: «Дорогий професоре Кравчук! Я знайшов Вашу серію публікацій, дуже корисну для моєї роботи. Я хотів би отримати копії будь-яких Ваших публікацій...»

Номер слайду 38

Вшанування пам’ятіЗ 2002 р. проходять Міжнародні наукові конференції, присвячені пам’яті академіка М. Кравчука. На них приїздять вчені з усіх областей України, з багатьох міст Білорусії, Литви, Росії, Австралії, США, Німеччини, Польщі, Китаю, Японії та інших країн. Взяти участь у ній побажали 1350 науковців із 21 країни світу і всіх областей України, які представили близько 1000 доповідей. ХІІІ Міжнародна наукова конференція імені Михайла Кравчука

Номер слайду 39

Вшанування пам’ятіПленарним засіданням керувала доктор фізико-матем. наук професор Ніна Вірченко , яку називають духовною дочкою Михайла Кравчука. Ніна Афанасіївна - організатор міжнародних наукових конференцій імені академіка Михайла Кравчука, які відбуваються у Києві за участю вчених з багатьох країн світу. Професор Н. Вірченко багато зробила, щоб ім'я М. Кравчука, великого патріота України, посіло гідне місце і в науці, і в історії. Ніна Вірченко доклала дуже багато зусиль для того, щоб повернути із забуття ім’я і праці великого математика і патріота України

Номер слайду 40

Вшанування пам’ятіВ 2003 році на території Політехнічного інституту в Києві, вперше в Україні, відкрито пам'ятник всесвітньо відомому математикові Михайлові Кравчуку «Моя любов – Україна і математика» – викарбовано на постаменті пам’ятника.

Номер слайду 41

Вшанування пам’ятіУ Національному технічному університеті України «КПІ» щорічно проводяться конференції імені академіка Кравчука, відкрито аудиторію ім. М. Кравчука, засновані стипендії М. Кравчука для кращих студентів.1987 р. в с. Човниця – на батьківщині вченого відбулося відкриття погруддя та кімнати-музею (в школі) академіка М. Кравчука. … Лише перед 75-річчям від дня його народження почали з’являтися про нього публікації (книжка М. Сороки «Поет німого числа», нариси М. Чайковського, Б. Білого, Н. Вірченко, В. Добровольського та ін.), пізніше – біографічні повісті М. Сороки «Михайло Кравчук» (1985), «Колимська теорема Кравчука» (1991) та ін.

Номер слайду 42

Вшанування пам’яті Ім’я М. Кравчука було внесено ЮНЕСКО до переліку найвидатніших людей світу. На будинку, де він жив, встановлена меморіальна дошка. Видано 3 об’ємні книги наукових праць вченого: «Вибрані математичні праці» (800стор., 2002); «Науково-популярні праці (2003), «Розвиток математичних ідей Михайла Кравчука» (824 стор., 2004 ). Крім цього написано сотні статей наукового та науково-популярного характеру про М. Кравчука (На фото: Книга Г. М. Возняка “ Моя любов – Україна і математика ”)

Номер слайду 43

Зразок для наслідування«… майже жодне явище в створенні математичної науки в Україні не сталося без його участі,… ані закладалися перші українські школи в місті і по селах, перші курси, перші українські університети (народний і державний),…, ані утворювалася математична термінологія або наукова мова… – нічого цього не робилося без найактивнішої участі Михайла Кравчука» (з характеристики на нього, надісланої до Всеукраїнської Академії наук 1929 р. у зв’язку з висуненням його кандидатури в дійсні члени академії). Так, минають роки, та формули безсмертні... М. Кравчук пережив свою дочасну смерть – життя його триває і далі: у формулах і теоремах в чудесному поєднанні математичних символів та чисел. На небосхилі математичної науки яскравою зіркою світить ім’я Михайла Кравчука. Воно є зразком для наслідування та продовження його досліджень у працях сучасних і прийдешніх науковців в Україні й далеко за її межами…

Номер слайду 44

Вікторина

Номер слайду 45

«Що ви знаєте про Михайла Пилиповича Кравчука?»Де і коли народився М. П. Кравчук?( 27 вересня 1892 року, в селі Човниці на Волині )Де і як навчався М. П. Кравчук у Луцьку?( закінчив із золотою медаллю Луцьку гімназію)У якому вищому навчальному закладі навчався М. П. Кравчук?( у Київському університеті святого Володимира на фізико-математичному факультеті)Де і ким працював М. П. Кравчук у роки Громадянської війни?( у селі Саварка на Богуславщині викладачем і директором школи)

Номер слайду 46

«Що ви знаєте про Михайла Пилиповича Кравчука?»5. У скільки років М. П. Кравчук захистив докторську дисертацію? ( у 32 роки )6. М. П. Кравчук володів багатьма мовами. Назвіть кілька з них. ( французька, німецька, італійська, польська)7. Де і як пройшли останні роки життя академіка М. П. Кравчука? (він був репресований, помер 9 березня 1942 року на Колимі) Як в Україні вшановується пам’ять про математика М. П. Кравчука?( створено музеї, проводяться обласні та Міжнародні конференції, його іменем названо вулиці міст України)

Номер слайду 47

«Що ви знаєте про Михайла Пилиповича Кравчука?»9. У листі до М. П. Кравчука французький вчений, академік Жак Адамар писав: «Любий друже! Нарешті одержав обіцяні наукові праці. Як одна, так і друга приємно вразили мене своєю новизною. Такі складні проблеми – і такі прості розв’язання! Таке під силу тільки …». (… генію)10. Учень М. П. Кравчука, який став всесвітньо відомим українським ученим, академіком, генеральним конструктором авіаційних двигунів. ( Архип Люлька )

Номер слайду 48

«Що ви знаєте про Михайла Пилиповича Кравчука?»11. У Київському політехнічному інституті лекції М. П. Кравчука слухав майбутній славетний конструктор космічних кораблів. Хто це був? (Сергій Корольов)12. Він створював українську математичну термінологію. Назвіть один з таких термінів. (Дотична)

Номер слайду 49

«Що ви знаєте про Михайла Пилиповича Кравчука?»13. На всесвітньому конгресі математиків, який проходив у 1928 році в м. Болонья (Італія) М. П. Кравчук зустрівся з відомим німецьким математиком, який сказав йому : «У вас велике майбутнє! Колись пишатимусь, що мав честь бути знайомим з вами…». Назвіть прізвище цього вченого (Гільберт) Хто ініціатор першої в Україні Математичної олімпіади школярів? (М. П. Кравчук, 1935 рік)

Номер слайду 50

Конкурс «Логічні задачі»

Номер слайду 51

Конкурс «Логічні задачі»Сім, сімнадцять, без двох двадцять, семеро, троє, ще й малих двоє. Отже, скільки всього - вгадай! ( 7+17+18+7+3+2 = 54 )Летіли горобці та сіли на стовпці. Як сіли по одному – один горобець зайвий, як сіли по два – один стовпець зайвий. Скільки ж летіло горобців і скільки було стовпців? (4 горобці, 3 стовпці)

Номер слайду 52

Конкурс «Логічні задачі»В сім’ї п’ять синів і у кожного є сестра. Скільки дітей в цій сім’ї? (6 дітей)У клітці знаходяться фазани й кролики. У всіх тварин 35 голів та 94 ноги. Скільки в клітці кроликів і скільки в клітці фазанів?(Кроликів - 12; фазанів – 23)

Номер слайду 53

Конкурс «Домашнє завдання»

Номер слайду 54

Конкурс «Домашнє завдання»1. Обчисліть значення виразу  𝑏3−𝑎3𝑏−𝑏2𝑐+𝑐𝑎3𝑏−𝑐2+𝑑,  при       𝑎=−12, b = - 0,19, c = 0,18, d = 0,04 . Розв’язати рівняння: 4𝑥2−𝑥2−9−20,75=2 .3. Довести, що при будь-якому цілому 𝑛 вираз 𝑛6+2𝑛5−𝑛2−2𝑛  ділиться на 120 . Нехай а, b – катети прямокутного трикутника, с – гіпотенуза. Довести, що log𝑏+𝑐𝑎+log𝑐−𝑏𝑎=2log𝑏+𝑐𝑎log𝑐−𝑏𝑎 .  

Номер слайду 55

ХУДОЖНЯ ЧАСТИНА …І хай в житті тебе ніщо Не поламає і не схилить, Ти чесно шлях пройди свій, щоб Коли вже дійде до могили, Сказали люди: «Як не жив – Але неправді не служив».

Номер слайду 56

Нагородження переможців математичних змагань Нехай у вас радість тільки додається,Печалі і тривоги віднімаються,Знання і достатки множаться,Тепло Ваших сердець ділиться. Хай всі негаразди зменшать показники свого степеня,І все сказане буде коренем вашого існування. Дякуємо всім!

pptx
Додано
3 листопада 2023
Переглядів
324
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку