Презентації на тему: "Внутрішні процеси Землі. Рухи земної кори".

Про матеріал

встановити вік Землі; ознайомити учнів з геохронологічною таблицею, сформувати уявлення про різноманітні способи залягання порід і мінералів,первинні знанняпро літосферні плити та види руху літосферних плит; ознайомлення з гіпотезами про походження материків і океанів; навчити встановлювати причино - наслідкові зв'язки на основі вивчення наслідків руху земної кори, розвивати та удосконалювати практичні навички роботи з тематичними картами та схемами атласу і підручника, навчати найпростішим прийомам роботи з комп'ютером.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок 3

Номер слайду 2

Тема уроку Внутрішні процеси Землі. Рухи земної кори.

Номер слайду 3

Мета: встановити вік Землі; ознайомитися з геохронологічною таблицею, сформувати уявлення про різноманітні способи залягання порід і мінералів, отримати первинні знання про літосферні плити та види руху літосферних плит; ознайомитися з гіпотезами про походження материків і океанів; навчитися встановлювати причино - наслідкові зв’язки на основі вивчення наслідків руху земної кори, розвивати та удосконалювати практичні навички роботи з тематичними картами та схемами атласу і підручника, навчатися найпростішим прийомам роботи з комп’ютером.

Номер слайду 4

Основні питання теми: 1. Вік Землі 2. Геологічний час 3. Гіпотези про утворення Землі 4. Вертикальні та горизонтальні рухи земної кори.

Номер слайду 5

Робота в парах: Взаємоопитування «Задай запитання»…

Номер слайду 6

Інтелектуальна розминка Наука про мінерали Мінерал, назва якого з грецької – «той, що пише» Скам’янілі «сльози» древніх сосон Найпоширеніший мінерал на Землі Гірські породи, що утворилися із застиглої лави Процес перетворення гірських порід Найтвердіший мінерал на Землі Сонячний метал. У Стародавньому Єгипті – символ богів Верхня, тверда, холодна, тонка оболонка нашої планети

Номер слайду 7

Перевіримо себе Наука про мінерали (Мінералогія) Мінерал, назва якого з грецької – «той, що пише» (Графіт) Скам’янілі «сльози» древніх сосон (Бурштин) Найпоширеніший мінерал на Землі (Вода) Гірські породи, що утворилися із застиглої лави (Магматичні) Процес перетворення гірських порід (Метаморфізм) Найтвердіший мінерал на Землі (Алмаз) Сонячний метал. У Стародавньому Єгипті – символ богів (Золото) Верхня, тверда, холодна, тонка оболонка нашої планети (Земна кора).

Номер слайду 8

Відшукай назви 8 гірських порід і мінералів З О Р Т У Т Л Ь В Л О Т О Ь А Т У Г Г А Б А З Г Н І Л З Т Н И Л А Я Л Р О А Л І Ф Т А Ф К А О Н

Номер слайду 9

Ваша думка який вік Землі ?

Номер слайду 10

Геохронологічна таблиця

Номер слайду 11

Літосферні плити минулих епох

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Гіпотеза дрейфу материків Альфреда Вегенера

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Тихоокеанська літосферна плита Наска Індо - Австралійська Південно - Американська Євразійська Антарктична Африканська Північно - Американська

Номер слайду 16

Горизонтальні рухи літосферних плит

Номер слайду 17

Вертикальні рухи літосферних плит

Номер слайду 18

«Творча лабораторія» Виріжте материки і складіть їх блоками. Які висновки ви можете зробити? Які процеси свідчать про те, що зовнішній вигляд нашої планети продовжує змінюватися і в наш час?

Номер слайду 19

Географічний практикум Назвіть і покажіть на карті літосферні плити. Яким картографічним способом зображено об’єкти на карті літосферних плит? Що відбувається внаслідок «зустрічі» літосферних плит? Що відбувається в місцях розходження літосферних плит? Які зміни може спричинити опускання земної кори?

Номер слайду 20

Домашнє завдання Опрацювати текст параграфа. Початок роботи над практичною роботою № 7 (завдання 1) Підготувати повідомлення про землетруси ( за бажанням). Скласти проблемне запитання по темі.

ppt
Додано
31 жовтня 2018
Переглядів
4022
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку