Презентаці "Сувенір шкатулка"

Про матеріал
Презентація "Сувенір шкатулка" містить історію виникнення шкатулки, її використання в побуті та елементи виготовлення шкатулки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проектна робота робота на тему:Історія виникнення шкатулок. Види шкатулок. Застосування у повсякденному житті. HAND MADE своїми руками.

Номер слайду 2

Мета проекту - створити виріб для інтер'єру, а саме невеличку скриньку для зберігання дрібних речей, вигадати свій оригінальний дизайн і втілити даний задум в життя, показати можливість використання даного виробу в побут. Завдання проекту: поглибити свої знання про використання і створення шкатулок, дізнатися історію цих скриньок, створити власний Hand Made. Обгрунтувати доцільність виробу. Зробити міні маркетингові дослідження. Зробити економічні розрахунки.

Номер слайду 3

“Шкатулка” Шкатулка – це невеличка скринька для зберігання великої кількості дрібних предметів, в більшості випадків своїх коштовностей.

Номер слайду 4

Виготовляються:з дереваз металуз пластмасивиробних і цінних матеріалів

Номер слайду 5

Історія виникнення Шкатулки відомі з глибокої давнини. Вчені вважають що, першими з'явилися шкатулки для прикрас. Талановиті умільці в Японії та Китаї ще дві тисячі років тому виготовляли дерев'яні коробочки різної форми і величини, прикрашали їх смолою цінного спеціального дерева. Намагаючись обійти в майстерності один одного, майстри по шкатулкам створювали все нові і нові технології обробки. Ось так була винайдена технологія дрібного вирізання по деревині і методи декорування футлярів шкірою або тканиною, оздоблення коштовним камінням, металом і кісткою.

Номер слайду 6

Популярні були шкатулки для коштовностей і в стародавній Русі: майже в кожному будинку була скринька, де зберігали коштовності, пам'ятні дрібниці або сувеніри. Народ на Русі - пристрасний любитель згадувати і розкривати загадки, і, видно, тому коробочки з секретом дуже сподобалися їм.

Номер слайду 7

!!!У наш час скриньки можуть бути різними!!!

Номер слайду 8

Готова робота

Номер слайду 9

Обгрунтування доцільності проекту Шкатулка зможе послужити не тільки як прекрасне доповнення до інтер'єру, але як і корисна в побуті річ. Адже в цій невеличкій за розміром скриньці може вміститись багато різних дрібничок. Наприклад, біжутерія, дрібні аксесуари, також там можна зберігати приладдя для шиття чи колекцію марок, одним словом, те, що потребує свого затишного містечка.

Номер слайду 10

Мінімаркетингові дослідження: Після спостережень за інтер'єром в будинках своїх знайомих, стало помітно, що дуже часто різні побутові дрібнички(біжутерія, візитки, невеличкі аксесуари) не мають певного місця зберігання, через що часто переносяться з містя на місце і губляться. Провівши невелике опитування серед тих же знайомих, я прийшла до висновку, що всі були б не проти мати невеличку скриньку, в якій було б зручно помістити подібного роду речі.

Номер слайду 11

Листок самооцінювання1. Самооцінювання комплексного виробу. Критерії оцінювання: Естетичність - 9балів. Практичність і зручність у використанні - 8 балів. Оригінальність конструкції, композиційне рішення - 10 балів. Якість технологічної обробки -15 балів*Економічність - 10балів2. Оцінюється оформлення презентаціїКритерії оцінювання:повнота розкриття всіх етапів проектування- 7 балівякість конструкційної та технологічної документації - 15 балівоформлення проекту - 10 балів*Реклама виробу - 5 балів3 . Оцінюється захист проекту: Критерії оцінювання:* обсяг і глибина знань з теми - 10 балів* творча форма презентації проекту - 5 балів* повнота відповідей на запитання - 5 балів1. Оцінювання виробу: 52 бали з 60 можливих2. Оцінювання оформлення презентації: 32 бали з 40 можливих3. Оцінювання захисту проекту:20 балів з 20 можливих

Номер слайду 12

Економічні розрахунки: Під час виготовлення виробу було використано: коробка з під косметичного набору L'Oréal Paris ( 0 грн.) клей ( полімерний універсальний та ПВА) - 0 грн (раніше використовуваний)картонмереживні стрічкибісербантики (виготовлені своїми руками: стрічечки, нитки, бусинки) інші підручні матеріали. Оскільки для виготовлення виробу всі матеріали використовувалися повторно( вже раніше були придбані), то не було затрачено жодних додаткових коштів.

Номер слайду 13

Дякую за увагу!!!!!

pptx
Додано
24 лютого 2021
Переглядів
2270
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку