Презентаціія до уроку інформатики у 3 класі "Моделі та моделювання"(підручник для 3 класу "я досліджую світ")

Про матеріал
У цій презентаці коротко описано у яких видах людської діяльності використовують моделі.   Як ще з раннього дитинства ми ознайомлюємся з навколишнім світом через гру з різноманітними іграшками: ляльками, плюшевими ведмедиками чи іграшковими автомобілями, літачками тощо. Все це і є моделями справжніх об'єктів. Ознайомлюю з методом моделювання,як методом пізнання, який передбачає створення і дослідження моделей.   Моделювання є обов'язковим у багатьох наукових дослідженнях, бо дає можливість вивчати об'єкти та явища, за якими не можна спостерігати або відтворити їх під час експерименту.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Моделі та моделювання 3 класпідготувала Вчитель інформатики Самбірської гімназії №3 ім. В.юричка. Москаль галина

Номер слайду 2

У яких видах людської діяльності використовують моделі?Ще з раннього дитинства ти ознайомлюєшся з навколишнім світом через гру з різноманітними іграшками: ляльками, плюшевими ведмедиками чи іграшковими автомобілями, літачками тощо. Все це і є моделями справжніх об'єктів. Модель — копія або образ будь -якого об'єкта, процесу чи явища, що використовується як заміна справжнього.

Номер слайду 3

Досліджуваний об'єкт, стосовно якого створюється модель, називають оригіналом. Моделювання — метод пізнання, який передбачає створення і дослідження моделей. Моделювання є обов'язковим у багатьох наукових дослідженнях, бо дає можливість вивчати об'єкти та явища, за якими не можна спостерігати або відтворити їх під час експерименту. Модель може бути інформаційною або матеріальною.

Номер слайду 4

Інформаційна модель — це сукупність інформації, яка описує важливі властивості об'єкта і зв'язок між ними.Інформаційною моделлю є текст, малюнок, схема, фотографія, географічна карта, математичний вираз тощо. Для створення інформаційної моделі можна поєднувати текст, зображення, відео тощо.

Номер слайду 5

Матеріальна модель — це предметна модель, що відображає зовнішні властивості та внутрішній склад вихідного об'єкта, суть процесів і явищ об'єкта-оригіналу.

Номер слайду 6

Моделювання допомагає людині приймати обґрунтовані рішення та передбачати наслідки своєї діяльності. Процес створення інформаційних моделей комп'ютерними засобами передбачає використання різних програм: текстових і графічних редакторів, мультимедійних програм.

Номер слайду 7

Приклад: Перший глобус, який дожив до нашого часу, створив у 1492 році географ з Німеччини Мартін Бегайм. Це була куляста модель нашої планети діаметром 54 см. «Земне яблуко» (нім. Erdapfel) — традиційна назва глобуса, створеного Мартіном Бегаймом в Нюрнберзі. Напис-присвята біля південного полюса свідчить, що глобус виготовлений в 1492 році на замовлення міської ради. Але насправді, за існуючими документами, він був виготовлений в 1493—1494 роках і міська рада тільки в 1494 році заплатила за його створення. Цей глобус є найстарішим зі збережених до наших днів.

pptx
Пов’язані теми
Інформатика, Презентації
НУШ
Додано
19 лютого
Переглядів
83
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку