Презентація-"Малюємо гриб"

Про матеріал
ознайомити дітей з їстівними й отруйними грибами;закріпити знання про сезонні зміни в природі;продовження формування поняття “композиція”;формування уміння поетапно малювати композицію “гриби в траві”; розвивати зорову пам’ять, спостережливість; виховувати любов по рідного краю.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Гриби Підготувала студентка : Ковтун Єлізавета 33 ПІ група

Номер слайду 2

В лісі ми гриби збирали,Дуже довго їх шукали. Бо вони всі поховались. Наче сильно нас боялись. Накривалися листочком,І принишкли за пеньочком,Або, наче з переляку,Поховались під гілляку. Але ми їх розшукали,Повний кошик назбирали!

Номер слайду 3

Лісом дощик поблукав. Та й подавсь до міста,Загубивши поміж трав. Голубе намисто. Намистини голубіВибігли шукати. Молоді й старі гриби: Тато-гриб,Мама-гриб,Діти-грибенята. Глібчик тільки лиш ступив. На в’юнку стежину –І між кущиків зустрів. Лісову родину.

Номер слайду 4

Малювати — це так весело. Щось виходить краще, щось гірше, але завжди приємно споглядати результати своєї праці . Сьогодні ми з вами будемо вчитися малювати гриби .

Номер слайду 5

Малюємо гриб

Номер слайду 6

Етапи виконання 1 етап. В першу чергу необхідно намалювати контури майбутніх грибів. Капелюшки малюють у вигляді округлих конусів або невеликих кіл.

Номер слайду 7

2 етап. Ніжки малюють двома штрихами, що йдуть від капелюшків. Потім біля основи найбільшої капелюшка гриба малюють плавну лінію, яка буде розділяти верхню і нижню частини капелюшки. Оформляють ніжки грибів, надаючи їм закінчений вигляд.

Номер слайду 8

3 етап. На наступному етапі прорисовуємо капелюшок великого гриба, малюючи невеликі півсфери з боків капелюшки. Після цього малюють деталі нижньої частини капелюшка.

Номер слайду 9

4 етап. Ластиком видаляють зайві штрихи малюнка, зберігаючи загальну цілісність. Потім малюнок розфарбовують фарбами або кольоровими олівцями.

Номер слайду 10

Розфарбуй. Ось таку красу ми отримали.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Номер слайду 34

Номер слайду 35

Номер слайду 36

Номер слайду 37

Номер слайду 38

Номер слайду 39

Номер слайду 40

Номер слайду 41

Дякую за увагу !

pptx
Додано
19 вересня 2023
Переглядів
943
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку