Презентація-"Моя майбутня професія"

Про матеріал
"Не професія обирає людину, а людина професію" Вибір професії-це важливий крок у доросле життя.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

“Моя майбутня професія” 10-А клас

Номер слайду 2

“Не професія обирає людину, а людина професію!”Вибір професії-це важливий крок у доросле життя. Робота і все, що з нею повя’зане, займає більшу частину життя людини. Знайти себе в світі професії-означає здобути можливість гідно заробляти, відчувати себе потрібним людям, максимально повно розкрити свої здібності. Класний керівник: Щебликіна К. М. Вихователь: Сиротенко О. В.

Номер слайду 3

Я- Щебликін Роман Олегович, в майбутньому хочу працювати перекладачем. Кандидат на позицію перекладача повинен володіти високим рівнем аналітичного мислення, акуратністю, уважністю, а також комунікабельністю. Перекладач чітко викладає думки, має багатий словниковий запас!

Номер слайду 4

Перекладач - це фахівець, який не просто переводить мову або текст з однієї мови на іншу, а й трактує основний сенс. Перекладачі діляться на два типи: усні та письмові. Сфера діяльності перекладача залежить від напрямку та виду роботи.

Номер слайду 5

Я -Семенов Ростислав Денисович, у майбутньому хочу опанувати професію - поліцейський. Поліція — система державних служб і органів з охорони громадського порядку. Найхарактернішою функцією - є попередження (запобігання), припинення, виявлення і розкриття злочинів та інших правпорушень.

Номер слайду 6

Найхарактернішою функцією-є попередження(запобігання), припинення, виявлення і розкриття злочинів та інших правопорушень. На поліцію можуть також покладатися завдання охорони різних об’єктів, безпосереднього підтримки порядку в громадських місцях

Номер слайду 7

Я, хочу працювати поліцейським, щоб захищати та допомагати людям. Ця професія мені дуже подобається.

Номер слайду 8

Я- Сиротенко Вікторія Владіславівна. Хочу працювати в майбутньому на ITПрограміста. Програміст — фахівець, що займається програмуванням, виконує розробку програмного забезпечення (в простіших випадках — окремих програм) для програмованих пристроїв, які, як правило містять один процесор чи більше. Прикладами таких пристроїв є: настільні персональні комп'ютери, мобільні телефони, смартфони, комунікатори, ігрові приставки, сервери, суперкомп'ютери, мікроконтролери та промислові комп'ютери.

Номер слайду 9

Наразі на ринку праці спостерігається підвищений попит на програмістів. Водночас, професійних фахівців сфери інформаційних технологій явно недостатньо. Оскільки попит на програмістів значно перевищує пропозицію, роботодавці пропонують їм високі конкурентні заробітні плати. І така тенденція простежується в усіх країнах світу. Висококваліфіковані програмісти дуже цінуються, всі вони по праву вважаються успішними людьми.

Номер слайду 10

Тим паче ми живемо в еру інформаційних технологій. У майбутньому роль Інтернету в нашому житті буде тільки зростати, наближаючи нас до створення віртуальної реальності. Це черговий еволюційний ступінь розвитку людства, яка зовсім скоро змінить світ до невпізнання. Тому вивчення програмування сьогодні — це можливість йти в ногу з часом завтра. Ось чому я хочу працювати програмістом!

Номер слайду 11

Я - Аганісян Анастасія Романівна. У майбутньому хочу працювати організаційним психологом. Організаційна психологія або психологія менеджменту (за кордоном відома під назвами Industrial and organizational psychology, IO psychology, work psychology, work and organizational psychology, WO psychology, occupational psychology, personnel psychology, talent assessment) — застосування психологічних теорій та дослідницьких методик до проблем організації, управління та бізнесу. Торкається питань підбору персоналу, мотивації, навчання та розвитку співробітників, організаційної поведінки і т. д

Номер слайду 12

Сьогодні ефективне управління компанією, успішний розвиток власного бізнесу неможливо без участі в організаційному процесі психолога, який займається багатьма аспектами спілкування керівника з підлеглими, відповідає за кадрову роботу і стежить за станом психологічного мікроклімату в колективі. У посадові обов'язки організаційного психолога, який нерідко складається в штаті компанії, крім нормалізації обстановки серед співробітників, входить також психологічна підтримка управлінського складу, розробка ефективного інструменту управління підприємством, для цього фахівцю необхідний певний багаж знань в області економіки, менеджменту і маркетингу.

Номер слайду 13

Спеціальність організаційна психологія зачіпає складні моменти нашого спілкування і поведінки в суспільстві, тому така спеціальність буде цікава людям відкритим і комунікабельним, для яких знайти спільну мову з абсолютно незнайомою людиною не складає труднощів. Бажання допомагати людям і щирий інтерес до проблем оточуючих може бути відмінним підставою для рішення отримати освіту психолога. З часом кардинально змінюється підхід до побудови бізнесу та управління компаніями, і тому психологи стають все більше затребуваними. Тому я звернула увагу на цю професію.

Номер слайду 14

Я- Арсентьєв Данило Сергійович. У майбутньому хочу працювати пожежником. Пожежний - працівник підрозділу професійної пожежної охорони, штатна одиниця розрахунку пожежного автомобіля, пожежного поїзда. У проміжках між виїздами для гасіння пожеж може виконувати функції днювального (по гаражу, службово-побутових приміщень, біля фасаду будівлі пожежного депо), постового або дозорного.

Номер слайду 15

Поже́жний (вогнебо́рець) — працівник пожежної охорони. Гасить пожежі, рятує і евакуює людей, а також запобігає подібним випадкам. Пожежний повинен знати правила надання першої медичної допомоги, володіти міцною психікою, високою стресостійкістю.

Номер слайду 16

Пожежний - це професійний рятувальник, пріоритетним завданням якого є гасіння вогню і порятунок людей, що опинилися його заручниками. Сьогодні в розпорядженні пожежних служб знаходяться спеціальні наземні і повітряні транспортні засоби, обладнання для гасіння пожеж, а також пристрої для безпечної евакуації людей. Крім того, часто, для надання тактичної допомоги «вогнеборцям» залучаються ще й фахівці з гасіння пожеж на об'єктах хімічної, військової, енергетичної, а також інших промислових галузей.

Номер слайду 17

Я-Чуприна Юлія Сергіївна, у майбутньому бажаю обрати професію вчителя. Поштовхом для цього став приклад моїх вчителів, адже вони справді вчителі з великої літери, саме таким вчителем я бажаю бути у майбутньому. Також я орієнтуюся на попит професії і можу з впевненістю сказати, що дана професія буде актуальною, ще довгий час, адже ніякий комп’ютер не замінить гарного вчителя.

Номер слайду 18

Вчитель має бути не лише фахівцем в галузі освіти саме свого предмету. Вчитель-це насамперед товариш для дітлахів, який має різносторонній спектр знань. Якщо діти відчувають себе комфортно з вчителем, то вони будуть не лише відвідувати заняття, але й будуть вивчати предмет. Вчитель-це професія, яка потребує справжнього бажання працювати з дітьми та ділитися своїми знаннями

Номер слайду 19

Гарний вчитель - це зовсім не та людина, яка знає все, про що б його не запитали, а той, хто постійно ставить нові питання самому собі. Процес навчання для нього - це захоплююча подорож, в якому він прагне відкрити щось нове для себе. А дітей притягує таке бажання. Я гадаю, що я зможу досягнути своєї мети та мої майбутні учні будуть згадувати мене з приємною посмішкою на обличчі.

Номер слайду 20

—Я - Вишняков Кирило Андрійович. Хочу працювати в майбутньому адміністратором готелю.—Адміністратор готелю - це співробітник, що зустрічає постояльців, як тільки вони переступлять поріг готелю і допомагає почувати себе комфортно весь час перебування. Тому від того, наскільки професійно працює адміністратор, часто залежить, чи захоче людина і в наступний раз зупинитися в цьому готелі. За часів, коли готелі ще називали заїжджими будинками, функції адміністратора готелю найчастіше виконували безпосередньо господарі закладу. Вони приймали гостей, вони встановлювали порядки, вони ж контролювали їх виконання. На сьогоднішній день професія адміністратора готелю дуже затребувана тому, що сфера туризму активно розвивається і кількість готелів і хостелів зростає.

Номер слайду 21

Переваги професії:•Готельний бізнес вважається одним з найцікавіших.•Готельний бізнес має високі шанси на успішний розвиток.•Підприємець може отримувати хороший дохід. Однак для того, щоб успішно розвивати готель, вкрай важливо подбати про правильну реалізації проекту.• Дана спеціальність дозволить подорожувати, саме розвиватися, знайомитися з новими людьми, вивчати і удосконалювати іноземні мови і програми для бронювання!Унікальність спеціальності:•У даній спеціальності знайшли відображення такі науки, як економіка, менеджмент, психологія, право, бухгалтерський облік, і багато іншого. Дані науки відображаються в роботі адміністратора, знання різних сфер вказує на унікальність і різнобічно розвиток працівника. Ризики професії•При роботі адміністратором можуть виникнути різні складнощі, тому потрібно вміти швидко знаходити правильне рішення, пропонувати клієнтові будь-який компроміс. Найчастіше для вирішення різних конфліктних ситуацій адміністратору можуть стати в нагоді знання з психології.

Номер слайду 22

В майбутньому, я мрію відкрити затишний і дійсно комфортабельний хостел для мандрівників, студентів і тп. Для цього я семимильними кроками рухаюся до своєї мети. І щоб реалізувати в майбутньому свій проект, я повинен мати так би мовити грошовий фундамент, володіти не тільки вітальнями навичками, а й організаторськими здібностями. Майбутнє тільки в моїх руках!

Номер слайду 23

Я- Костюченко Павло В’ячеславович. Мрію стати адміністратором. Це людина, яка багато чого вирішує в ресторані і без якої зовсім не обійтись.

Номер слайду 24

Цю посаду отримує той, хто вже якийсь час пропрацював в ресторані, (офіціантом або кухарем). Людині мають бути притаманні організаторські здібності й бажання якісно працювати. Ця посада, на мою думку, дуже важлива, у моєму житті.

Номер слайду 25

Я- Сергієнко Валентина Георгіївна,в майбутньому мрію стати кондитером . Поштовхом для цього стало те, що я люблю готувати , всякі солодощі , цим же радувати людей всякою кондитерською випічкею .

Номер слайду 26

Переваги професії кондитера Вибираючи майбутню професію, варто ретельно зважити всі властиві їй гідності та витрати. Кухарі та кондитери завжди будуть затребуваними, тому що попит на їхні послуги залишається стабільно високим. Удосконалюючи своє вміння, майстер може побудувати відмінну кар'єру і отримувати хороші гроші. Для талановитого працівника цієї сфери є багато можливостей для самореалізації в ролі найманого працівника або як власнику власного підприємства.

Номер слайду 27

Недоліки професії кондитера Працюючи кондитером , теж є недоліки . А саме такі як :підвищена температура , вологість , постійні фізичні навантаження теж не полегшують роботу кондитера .

Номер слайду 28

Я - Сидоренко Діана Денисівна, в майбутньому я хочу стати фітнес- тренером , тому що хочу довести що треба боротися з ліннью над собою.

Номер слайду 29

Фітнес-тренери завжди відмінно виглядають, у них відмінне самопочуття і здоров’я. Вони знають все про правильне харчування і про те, що потрібно робити, щоб зберігати чудову спортивну форму.

Номер слайду 30

Робота інструктором не тільки копітка, тому що доводиться кілька разів на день виконувати різні фізичні вправи, але і вміти знайти підхід до кожного клієнта, який прийшов на заняття.

Номер слайду 31

Я- Сухенко Владислава Дмитрівна. Хочу в майбутньому працювати менеджером. Менеджер– працівник організації, основним завданням якого є управління іншими працівниками, а також ресурсами організації.

Номер слайду 32

Це керівник або управлінець, який відповідає за ефективну роботу цілої організації (підприємства), окремого підрозділу або певного напрямку діяльності. Виділяють три ієрархічні рівні менеджменту: менеджери вищої, середньої і нижчої ланки. Кожний рівень у цій ієрархії відповідає за свою ділянку роботи.

Номер слайду 33

Номер слайду 34

Я- Міхно Назар Володимирович, у майбутньому хочу працювати пожежником. Напевно, не існує більш небезпечної, відповідальної та важливішої професії, ніж професія рятувальника. Цю професію обіймають непрості люди, люди з великою силою волі, люди, які здатні пожертвувати своїм життям, заради життя ближніх, люди, які незважаючи ні на що, готові кинутися на допомогу. Це люди з великої букви.

Номер слайду 35

Пожежники-рятувальники виконують рятувальні роботи, пов'язані з пожежогасінням, повенями, природними катастрофами та іншими непередбаченими нещасними випадками, а також займаються ліквідацією наслідків нещасних випадків (наприклад, дорожньо-транспортний випадок або нафтове забруднення). Рятувальна робота небезпечна і вимагає довірливої співпраці – неправильне рішення або поведінка може загрожувати здоров'ю, життю або майну самого рятувальника або ж здоров'ю, життю або майну інших людей.

Номер слайду 36

У будь-який час дня і ночі рятувальник повинен відправитися туди, де людині загрожує якась небезпека і, ризикуючи своїм життям, зробити все, щоб визволити людей які потрапили в біду. За ці подвиги рятувальників часто нагороджують медалями та орденами. Рятувальника ми сприймаємо як захисника, що завжди приходить на допомогу, рятує, відкинувши думки про власну безпеку. Це професія, яка об’єднує відважних і самовідданих людей, чий високий професіоналізм, постійна готовність до самопожертви забезпечують кожній українській родині надійний захист від природних та техногенних лих.

Номер слайду 37

Я- Єрмаков Іван Олексійович, в майбутньому хочу працювати- інженер-електрик. Інженер-електрик займається проектуванням систем енергопостачання. Він розробляє проекти для забезпечення енергією окремих будівель, підприємств і навіть цілих міст.Інший напрямок діяльності інженера-електрика - конструювання електричних машин і апаратів, окремих частин промислових установок. Без інженера-електрика не може обійтися жодне промислове підприємство, на якому використовується енергетичне обладнання.

Номер слайду 38

Посадові вимоги. Для роботи за професією людина повинна розбиратися в основах електротехніки та автоматики, знати норми безпеки і правила експлуатації електроустановок, вміти читати електронні схеми, а також мати досвід роботи з електрообладнанням. Експерти в галузі електроенергетики здатні з нуля створювати проекти енергопостачання окремих будинків і міст. Для проектування систем електроживлення необхідні навички креслення і досвід роботи в програмі Auto. CAD.

Номер слайду 39

Я хочу працювати електриком тому що, мені ця тема цікавить, я люблю спостерігати як мій брат вивчає електро прилади, розбирає, вивчає і намагається відремонтувати, я вникаю в цю тему і в майбутньому, як і мій брат, піду на інженара-електрика.

Номер слайду 40

Я-Бернік Анастасія Сергіївна, і моя майбутня професія- це поліцейський. Взагалі в мене багато хобі, мені багато що подобається, але саме професія поліцейського мене вразила. Поліцейський-це людина, на якій лежить дуже багата відповідальність. Ця професія дуже важлива і небезпечна.

Номер слайду 41

Дякуємо за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
9 травня 2020
Переглядів
19641
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку