Презентація "1 Грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом" (+ 4 відеоролика)

Про матеріал

Розробка, яка допомагає вчителю в проведенню заходу, додає багато цікавої інформації, показує як зберегти своє здоров'я, заходи профілактики. Презентація вміщює 4 відеоролика, що допоможуть більш докладно розповісти про це захворювання захворювання.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Макет заголовка. Підзаголовок

Номер слайду 2

Номер слайду 3

ЩО ОЗНАЧАЄ ЧЕРВОНА СТРІЧКА?Цей символ анти. СНІДівського руху створив художник Франк Мур у квітні 1991 року(він помер від СНІДу через 3 роки).

Номер слайду 4

Що таке віл ?В ірус – мікроорганізм, який можна побачити тільки під електронним мікроскопом.І мунодефіциту – неспроможність імунної системи захистити організм від інфекції і злоякісних пухлин. Л юдини – організм, в якому розмножується вірус.

Номер слайду 5

Що таке снід ?С индром – тому що в людини виникає багато різних симптомів і захворювань. Н абутого – тому що він не успадковується.І мунного – тому що уражається імунна система організму. Д ефіциту – тому що імунна система ослаблена і не здатна захищати організм.

Номер слайду 6

Будова вірусу віл1 — РНК-геном; 2 — нуклеокапсид; 3 — капсид; 4 — білковий матрикс; 5 — мембрана;6 — глікопротеїн;7 — трансмембранний глікопротеїн; 8 — інтеграза;9 — зворотна транскриптаза; 10 — Vif (сприяє інфектуванню клітин не здатних до поділу); 11 — протеаза;

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Дещо з історії Віл/сніду:1978 рік – кілька пацієнтів у США і Швеції звертаються з симптомами хвороби, яку в майбутньому назвуть ВІЛ – інфекція.1982 рік – з’являється термін СНІД. 1983 рік – у Парижі в перше виділили вірус імунодефіциту людини.1985 рік – вченні з’ясували шляхи передачі ВІЛ інфекції. З’явилися перші тести на СНІД. 1990 рік – лікарі зафіксували перший випадок ВІЛ – інфекції в Україні. 24 – річна жінка інфікувалася через зв’язки із жителем Конго.

Номер слайду 9

Існує кілька шляхів зараження ВІЛ: Незахищений статевий акт; Спільне використання шприців, голок та іншого ін’єкційного інструментарію; Використання нестерільного інструментарію для татуювання та пірсингу;Використання чужих для гоління, зубних щіток з видимими залишками крові;Передача вірусу від ВІЛ-позитивної матері дитині – під час вагітності, пологів і при годуванні груддю; Переливання зараженої крові.

Номер слайду 10

ВІЛ не передається:

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Профілактика ВІЛ і СНІДу

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Статистика захворювання

Номер слайду 15

Запитання?

Номер слайду 16

Всесвітні акції і благодійні концерти

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Галушко Тетяна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Радул Ольга Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Біологія, Позакласні заходи
Додано
15 листопада 2019
Переглядів
7345
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку