Презентація "10 цікавих фактів про котів".

Про матеріал
Багато радості й тепла у наш дім приносять веселі чотириногі друзі! У них є своє місце в сім’ї і свій маленький куточок у душах дітей і дорослих. Як правило, діти люблять домашніх тваринок, сприймають їх як своїх друзів. Метою презентації є сприяння формуванню в учнів переконань, моральних принципів та активної життєвої позиції в галузі охорони навколишнього середовища, виховання любові до тваринного світу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

10 цікавих фактів про котів.

Номер слайду 2

Факт 1. Домашні кішки – це єдиний різновид кішок, який може тримати хвіст вертикально при ходьбі. Всі дикі кішки тримають при ходьбі свої хвости горизонтально або поміж ніг.

Номер слайду 3

Факт 2. Кішки труться об людину, щоб “перебити” чужі запахи. Запах йде із залоз, які знаходяться між оком і вухом та в основі хвоста.

Номер слайду 4

Факт 3. Якщо кішка дере меблі, спробуйте надати цьому місцю аромат лимона або апельсина. Кішки ненавидять ці запахи.

Номер слайду 5

Факт 4. Кішки відчувають запахи в 14 разів сильніше, ніж люди! Факт 5. Кішки – самі ледачі ссавці. Вони сплять 16 годин на день.

Номер слайду 6

Факт 6. У кішки в середньому 12 рухливих вуса з кожної сторони морди. В основі вусів є велика кількість нервових закінчень, тому кішка за допомогою них отримує інформацію про все, що її оточує: про предмети, про вітер, про температуру тощо. Якщо кішці видалити вуса, вона може погано орієнтуватися в просторі, погано полювати і взагалі почувати себе невпевнено.

Номер слайду 7

Факт 7. Кішки люблять висоту. Також полюблять висоту леопарди і ягуари, які сплять на деревах. Факт 8. Муркотання котів може сприяти відновлення росту кісток у людей похилого віку.

Номер слайду 8

Факт 9. Нервовий стан у кішки видають вуха – вони у неї дрібно тремтять, хоча сама кішка може спокійно сидіти і спостерігати. Якщо ви торкнетеся кішки у такому стані, то вона може зашипіти або навіть вдарити лапою.

Номер слайду 9

Факт 10. Коли ми гладимо кішку, у нас знижується частота серцебиття і кров’яний тиск. А люди з серцево-судинними захворюваннями мають шанс прожити довше, якщо у них є кішка, на відміну від тих, хто не має а ні кішки, а ні собаки.

ppt
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
24 грудня 2023
Переглядів
1070
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку