Презентація "§ 12. Порядок дій у складі бойових груп"

Про матеріал
Дана розробка унаочнює матеріал, викладений у підручнику. Це конспект вказаного параграфа, поданий у вигляді презентації.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

§ 12. Порядок дій у складі бойових груп

Номер слайду 2

Оборонний бій — вид загальновійськового бою, який ведуть з метою відбиття наступу противника, завдання йому максимальних втрат, утримання важливих рубежів, об’єктів місцевості та створення сприятливих умов для переходу в наступ або ведення інших дій. Порядок дій бойових груп у складі механізованого відділення (мвід) в обороні.

Номер слайду 3

Бойова позиція мотопіхотного відділення в обороні в рівномірному бойовому порядку за стандартами НАТО

Номер слайду 4

Завдання відділення в обороні Оборона має більшу кількість явних переваг, порівняно з наступом: значні переваги, особливо з точки зору логістики (боєприпаси, пально-мастильні матеріалами, продовольство в обороні використовують буквально за їхньою тильною межею). переваги комунікацій зв’язку (як правило, зв’язок підтримується наземними телефонними лініями, що є безпечнішими, ніж радіо; можна відряджати посильних зв’язківців, користуватися сигнальним прапорцями та звуковими сигналами).

Номер слайду 5

Завдання відділення в обороні переваги на тактичному рівні - укриття (окопи, траншеї) зменшують видимий силует бійця та прикривають його від прицільного вогню; - підрозділи мають чітко визначені сектори вогню, що перехрещуються з секторами обстрілу сусідів на флангах; - їх підтримує вогонь мінометів і кулеметів, від наступу супротивника додатково захищають дротові загородження; - бійці в обороні знають місцевість перед собою і в глибині позиції; - відомі всі можливі маршрути підходу супротивника; - у солдатів більше часу для відпочинку й підготовки до ведення бою.

Номер слайду 6

Завдання відділення в обороні організувати підготовку відділення до виконання завдання; вивести відділення на вказану позицію, організувати безпосередню охорону; вказати основну і запасну вогневі позиції для БМП (БТР), кулеметника, гранатометника і місця для стрільби стрільцям, визначити порядок дій відділення і завдання підлеглим; провести бойовий розрахунок; віддати бойовий наказ за умови відсутності зіткнення з противником, командир відділення повинен:

Номер слайду 7

Завдання відділення в обороні організовує захоплення вказаної позиції, у ході якого визначає порядок дій відділення в оборонному бою; після зайняття позиції і закріплення на ній діє в подальшому, як під час переходу до оборони, за умови відсутності зіткнення із супротивником за умови безпосереднього зіткнення з противником, командир відділення повинен:

Номер слайду 8

У ході підготовки до ведення оборонного бою командир відділення перевіряє: правильність зайняття позицій (місць для стрільби), їх обладнання та маскування; знання особовим складом свого завдання, сигналів сповіщення, управління і порядку дій за ними; підготовку даних для ведення стрільби, наявність боєприпасів, заправку бойової машини, екіпірування підлеглих та готовність їх до дій, а також контролює несення служби спостерігачем і черговим з вогневим засобом.

Номер слайду 9

Командир відділення визначає бойовим групам: склад кожної групи; старшого групи; місце (основне і запасне) на позиції відділення; смугу вогню і додатковий сектор обстрілу; порядок їх обладнання і зміни в ході бою;

Номер слайду 10

Командир відділення визначає екіпажу БМП (БТР): основні та запасні (тимчасові) вогневі позиції для бойової машини, основний і додатковий сектори обстрілу з кожної з них; укриття; завдання щодо відбиття атаки противника і знищення його броньованих цілей; порядок обладнання позиції; механіку-водію (водію), крім того, — порядок зміни і маршрут виходу на запасну (тимчасову) вогневу позицію, порядок спостереження і коректування вогню.

Номер слайду 11

Підготовки до ведення оборонного бою У ході підготовки до ведення оборонного бою командир відділення перевіряє: - правильність зайняття позицій (місць для стрільби) їх обладнання та маскування; - знання особовим складом свого завдання, сигналів сповіщення, управління і порядку дій за ними; - підготовку даних для ведення стрільби, наявність боєприпасів, заправку бойової машини, екіпірування підлеглих та готовність їх до дій.

Номер слайду 12

Готовність до відбиття нападу Під час вогневої підготовки атаки противника командир відділення та спостерігач ведуть спостереження, а решта особового складу ховається в окопах з протиосколковими козирками, щілинах і бліндажах або в БМП (БТР), перебувають у готовності швидко зайняти свої місця на позиції.

Номер слайду 13

Вогонь по противнику Вогонь по противнику відкривають з наближенням його на дальність ефективного вогню зброї відділення спочатку з ПТКР, БМП (БТР), потім з кулеметів, а з дистанції 400–600 м — з усієї зброї відділення — і вогонь сягає найвищої напруги. Танки й інші броньовані машини противника знищують ПТКР, вогнем з БМП, гранатометів і реактивними протитанковими гранатами

Номер слайду 14

Вогонь з протитанкових засобів Вогонь протитанкових засобів відділення зосереджують насамперед на головному танку або танку з мінним тралом, а потім на інших танках і броньованих машинах, що атакують. З метою знищення танків, які долають загородження перед позицією відділення, командир може вислати вперед гранатометника з помічником (стрільця з реактивними протитанковими гранатами).

Номер слайду 15

Бій на близькій відстані З підходом піхоти противника на відстань 30–40 м відділення застосовує гранати. Супротивника, що увірвався на позицію відділення, знищують вогнем упритул, гранатами і в рукопашному бою. Розосередження солдатів супротивника траншеєю і ходом сполучення негайно затримують вогнем і швидким встановленням заздалегідь підготовлених рогаток, їжаків та інших переносних загороджень.

Номер слайду 16

Вогонь із БМП БМП веде вогонь самостійно й за командою командира відділення. У випадку обходу або вклинення противника в оборону БМП під прикриттям вогню відділення займає запасну вогневу позицію та знищує його вогнем у фланг і в тил. Зміна вогневих позицій відбувається тільки за наказом командира взводу.

Номер слайду 17

Досвід дій ООС. Дії під час мінометного обстрілу. Прислухайтеся до звуків мін, що летять, навчіться їх розпізнавати. Під час обстрілу негайно падайте і притискайтеся до землі або займіть укриття Хай що б трапилося, у жодному випадку не можна підводитися і вставати. Навіть якщо комусь поряд потрібна допомога, надайте її після обстрілу й в укритті, інакше допомога, найімовірніше, знадобиться і вам.

Номер слайду 18

Досвід дій ООС. Дії під час мінометного обстрілу. Використовуйте штучні та природні укриття й складки місцевості Якщо ви перебуваєте в зоні, де можливий мінометний обстріл, не знімайте бронежилет і шолом, якщо вони у вас є. Бронежилети третього або четвертого класу цілком надійно захищають від мінометних осколків. Не соромтеся тренуватися і заздалегідь відпрацьовувати свої дії в разі обстрілу.

Номер слайду 19

Дії під час обстрілу РСЗВ. Організуйте постійне спостереження за полем бою. Постійно тримайте в полі зору будівлі, що поблизу, споруди, місцеві предмети, які можна швидко використовувати як укриття. Окопи, вирви, щілини захищають від осколків досить надійно. Якщо обстріл застав вас на відкритій місцевості, лягайте на землю.

Номер слайду 20

Дії під час обстрілу РСЗВ. У будівлі ховайтеся в підвалі чи на першому поверсі в кутку, недалеко від вікна (дверей). Після закінчення залпу не поспішайте виходити з укриття. Зачекайте хоча б хвилин десять: цілком імовірно, що обстріл продовжиться.

Номер слайду 21

Дії під час повітряного нальоту. Якщо ви перебуваєте на відкритій ділянці, ляжте ниць і не дивіться вгору. Переповзайте в укриття, якщо воно поруч. Не біжіть — різкий рух обов’язково приверне увагу пілота. Пам’ятайте, що вертоліт спочатку робить поворот (у разі занадто малої висоти польоту для стрільби — піднімається), потім відкриває вогонь.

Номер слайду 22

Дії під час повітряного нальоту. Якщо ви потрапили під повітряний наліт на відкритій місцевості, то робіть наступне: - ведіть груповий вогонь із усієї наявної зброї й намагайтеся створити зону загороджувального вогню прямо за курсом літака перед ним; - не збивайтеся в юрбу — розосередьтеся; - якщо вам доводиться бігти, не біжіть прямо за курсом літака, біжіть під кутом.

Номер слайду 23

Підготував: Яремов Володимир Адамович, вчитель предмету «Захист України» Бугринського НВК, Гощанського району Рівненської області Дякую за увагу

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Лоскутов Андрей
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Даценко Борис Михайлович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Томляк Микола Іванович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
2 грудня 2020
Переглядів
11147
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку