Презентація "14 лютого - День святого Валентина"

Про матеріал
Презентація "14 лютого - День святого Валентина" розповість про цікаві факти, пов'язані із святом закоханих.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

14 лютого – День святого Валентина. Підготувала бібліотекар. Канівської ЗОШ І-ІІІ ст. №4 Пантюхіна Лілія

Номер слайду 2

14 лютого – День святого Валентина День святого Валентина святкується вже кілька століть, і за цей час з’явилося безліч традицій, за якими багато людей із задоволенням слідкують.

Номер слайду 3

14 лютого – День святого Валентина Валентин — один із перших християнських проповідників. Він таємно вінчав військових, яким римський імператор Юлій Клавдій ІІ забороняв одружуватися, тому що армія відчувала нестачу солдатів, а це заважало войовничому імператору втілити в життя свої плани. Після цього Валентина взяли під варту, а згодом і стратили 14 лютого.

Номер слайду 4

14 лютого – День святого Валентина Перша згадка про День святого Валентина, як про День закоханих, зустрічається в хроніках XIII століття.

Номер слайду 5

14 лютого – День святого Валентина «Валентинки» стали знамениті завдяки герцогу Орлеанскому, який із ув’язнення писав своїй дружині вірші на рожевих сердечках.

Номер слайду 6

14 лютого – День святого Валентина Наприкінці XIX століття в Англії був випущений перший збірник віршів і тематичних привітань до Дня святого Валентина. Книга називалася «Керівництво молодій людині з написання валентинок».

Номер слайду 7

14 лютого – День святого Валентина У наш час «валентинки» популярні настільки, що за обсягом продажів поступаються лише різдвяним листівкам. Причому їх прийнято дарувати не тільки коханим, але і родичам, і друзям, і вчителям, і колегам.

Номер слайду 8

14 лютого – День святого Валентина Виявляється, для тварин День святого Валентина теж свято. Щорічно в цей день понад дев’ять мільйонів людей купують подарунки для своїх домашніх улюбленців.

Номер слайду 9

14 лютого – День святого Валентина Основним подарунком на День святого Валентина є різноманітні солодощі у вигляді сердечок.

Номер слайду 10

14 лютого – День святого Валентина Квіти теж користуються величезною популярністю – у світі щороку в День святого Валентина і напередодні тільки троянд продається близько 200 мільйонів штук.

Номер слайду 11

14 лютого – День святого Валентина Дуже популярне це свято у дітей – більше 650 мільйонів малюків у віці від 6 до 10 років обмінюються в День святого Валентина тематичними листівками і невеликими сувенірами.

Номер слайду 12

14 лютого – День святого Валентина У пріоритеті – м’які іграшки: сердечка, ведмедики, кішечки, а також брелочки у вигляді двох з’єднаних сердець.

Номер слайду 13

14 лютого – День святого Валентина Символом Дня святого Валентина вважаються два голуби. Це пов’язано з тим, що в Середньовіччі набуло поширення повір’я, що саме 14 лютого ці птахи вибирають собі пару. Потім голубів стали зображати на «валентинках» і на коробках цукерок, крім цього, їх фігурками прикрашаються святкові торти.

Номер слайду 14

14 лютого – День святого Валентина Ще одна цікава традиція – дарувати на День закоханих помідор (так багато століть робили французи, «Помм деамур» — яблуко кохання). Це – таємна мова, тобто подібним подарунком закохані висловлюють свої почуття, простіше кажучи, зізнаються в коханні, якщо не наважуються вимовити це вголос.

Номер слайду 15

14 лютого – День святого Валентина Найдорожча валентинка була зроблена на замовлення Аристотеля Онассіса і складалася вона з чистого золота, смарагдів і діамантів. Онассіс велів загорнути валентинку в норкову шубу. Так грецький мільярдер висловив свої почуття до коханої – оперної діви Марії Каллас. Вартість валентинки становила приблизно $300 000 за цінами 60-х років.

Номер слайду 16

14 лютого – День святого Валентина Найбільш всеохопна валентинка була створена на пішохідному переході в Ченду (Китай). Це зізнання у коханні було адресовано всім жителям міста, а їх не багато і не мало — 14 мільйонів, не рахуючи туристів.

Номер слайду 17

14 лютого – День святого Валентина У Голландії в цей день жінка може підійти до вподобаного чоловіка і запропонувати взяти її за дружину. Якщо чоловік відмовляє, то він повинен подарувати їй натомість шовкову сукню. А в Канаді за відмову своїй дівчині чоловікові можуть виписати штраф або посадити за ґрати.

Номер слайду 18

14 лютого – День святого Валентина Саме в День святого Валентина відбувається найбільше пропозицій руки й серця.

Номер слайду 19

14 лютого – День святого Валентина Більша частина валентинок анонімна, написана справа наліво або лівою рукою і не має зворотної адреси. Все це лише додає загадковості.

Номер слайду 20

pptx
Додано
15 лютого 2022
Переглядів
905
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку