Презентація "19 лютого - ДЕНЬ ДЕРЖАВНОГО ГЕРБА УКРАЇНИ".

Про матеріал
Національні і державні символи – це уособлення високого духу народу, його історичних прагнень, унікальності, своєрідний генетичний код нації.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

19 ЛЮТОГО – ДЕНЬ ДЕРЖАВНОГО ГЕРБА УКРАЇНИ

Номер слайду 2

19 лютого 1992 року Верховна Рада України затвердила своєю постановою Державний герб незалежної України. Ним став золотий Тризуб на синьому щиті — національний символ українців часів визвольних змагань XX століття.

Номер слайду 3

Проєкт герба, затверджений Верховною Радою, був розроблений групою українських геральдистів — Андрієм Гречилом, Олексієм Коханом та Іваном Турецьким.

Номер слайду 4

Державний Герб поєднує в собі дух нашого народу, підкреслює свободолюбство та незалежність, зв’язує між собою покоління українців.

Номер слайду 5

Слово «герб», що в перекладі з німецької мови означає «спадщина», з’явилося у XIV ст. Герб — символ, знак держави, міста, області. Його зображають на державних прапорах, печатках, офіційних документах, державних спорудах, монетах, купюрах, поштових марках. Він свідчить про приналежність до тієї чи іншої країни, області, міста.

Номер слайду 6

Київ. Львів. Черкаси. Ужгород. ЧернівціКанів

Номер слайду 7

Створити герб — дуже непроста справа. Є така наука — геральдика, яка містить правила створення гербів. Герби можуть бути різними за формою: трикутними, квадратними, овальними, чотирикутними, з різними закрутками та чудернацькими візерунками.

Номер слайду 8

Японія. Таїланд. ОманІрландія. Гондурас

Номер слайду 9

Герби можуть бути різного кольору. Це можуть бути символічні кольори країни, місцин або кольори зі значеннями: пурпурний — символізує хоробрість; блакитний — вірність, чесність; зелений — волю; чорний — сміливість; червоний — пристрасть.

Номер слайду 10

На гербі можна розташовувати тварин, рослини, геометричні фігури, елементи неживої природи, міфічні образи. Але в кожний знак вкладається глибокий зміст та значення.

Номер слайду 11

Історію не можна переінакшити. Наші батьки, діди і прадіди змагались за волю України під предковічними символами, які передавали у спадщину своїм синам та внукам. І ці святині – герб, синьо-жовтий прапор, гімн – будуть і далі кликати до відродження нашої історичної пам’яті, національної свідомості.

Номер слайду 12

Наш герб – тризуб. У ньому сила. Отця Небесного і Сина. Уважно придивись до нього –На Дух схожий він Святого,Що голубом злетів з небесІ у людських серцях воскрес. Тризуб немов сім’я єдина,Де тато, мама і дитина. Живуть у мирі і любовіВ Україні вольній, новій.

pptx
Додано
19 лютого
Переглядів
282
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку