Презентація "20 січня - День Автономної Республіки Крим"

Про матеріал
Презентації може бути базовою основою для проведення інформаціїних 5-хвилинок (не лише для 9-класників). Учні отримають змістовну інформацію про важливу дату в історії України.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

День Автономної Республіки Крим20 січня

Номер слайду 2

20 січня 1991р.більшість кримчан на загальнокримському референдумі висловилися за відновлення Кримської автономії (що визначило статус Криму у складі України).

Номер слайду 3

Явка перевищила 81 %, за відновлення Кримської АРСР проголосувало 93 %Враховуючи волю кримчан, 12 лютого 1991 року Верховна Рада УРСР прийняла Закон «Про відновлення Кримської Автономної Радянської Соціалістичної Республіки».

Номер слайду 4

Україна усі роки Незалежності неухильно дотримувалася норм Основного закону по відношенню до АР Крим. Адже згідно з розділом Х Конституції України, Автономна Республіка Крим є невід'ємною складовою частиною України , а нормативно-правові акти Верховної Ради Криму та рішення Ради Міністрів Автономної Республіки Крим не можуть суперечити Конституції України і законам України.

Номер слайду 5

У період загальної ейфорії суверенізації Крим пережив чи не весь світовий досвід державного будівництва, у тому числі президентську і парламентську форми правління і період лихоліття - без Конституції і повноважень, не раз опинявся на межі міжнаціональних і соціальних конфліктів.

Номер слайду 6

Але кримчанам вистачило мудрості не переступити межу і з точки зору здорового глузду побудувати конструктивні відносини з державою, між органами влади, людьми різних національностей, що було необхідною передумовою для соціально-економічного розвитку.

Номер слайду 7

На початку 2014-го року, ці передумови було віроломно перекреслено, кримська територія була окупована Російською Федерацією, а кримське суспільство позбавлене привілеїв української автономії. Український народ, що відрізняється від російського агресора своєю толерантністю, консолідувався.

Номер слайду 8

Почалася боротьба за мирне повернення Криму, який і зараз по діючим міжнародним протоколам є територією України.

Номер слайду 9

Публіцистична збірка «Наш Крим: неросійські історії українського півострова» – це один із кроків, спрямованих на боротьбу з російською пропагандою в українському інформаційному просторі.

Номер слайду 10

Джерела:Інтернет-ресурси

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Коптева Наталья
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
20 січня 2021
Переглядів
3807
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку