Презентація § 3. Обираємо здоровий спосіб життя 7 клас

Про матеріал

до підручника Основи здоров'я. 7 клас. І. Д. Бех, Т. В. Воронцова,В. С. Пономаренко, С. В. Страшко. ,2020

Зміст слайдів
Номер слайду 1

§ 3. ОБИРАЄМОЗДОРОВИЙ СПОСІБ ЖИТТЯБілокузьминівський ліцей Костянтинівської міської ради Донецької областіРозробила: Прокоф’єва Л. Р.,практичний психолог, учитель основ здоров’я

Номер слайду 2

Поміркуйте: Чи варто цьому чоловікові витратити час, щоб заточити пилку?Чи допоможе це швидше спиляти дерево?

Номер слайду 3

Переваги здорового способу життя. Свідомий вибір здорового способу життя — це вигідна інвестиція (вкладення) у своє життя!Об’єднайтесь у 4 групи і за допомогою мал. 7 напишіть сценарії тазіграйте рекламні ролики про вигоди таких складових:група 1: раціонального харчування;група 2: фізичних навантажень;група 3: особистої гігієни;група 4: повноцінного відпочинку.

Номер слайду 4

Вибір життєвих принципів. Людська поведінка підпорядковується певним закономірностям — принципам. якщо ти їх дотримуєшся, на тебе чекає успіх, якщо порушуєш — невдачі. людина сама обирає, дотримуватися принципів чи ні.1. Принцип керманича. На кораблі свого життя ти — керманич, а не пасажир. Якщо людина бере відповідальність за своє життя на себе, вона досягає більшого успіху та вищого рівня благополуччя.2. Принцип оптимізму. Зберігай оптимістичний погляд на життя. З надією дивись у майбутнє. Оптимісти почуваються щасливішими і частіше досягають своєї мети, оскільки наші очікування мають здатність реалізовуватися.3. Принцип «бери і давай». Думай не лише про себе, а й про інших. 4. Принцип золотої середини. Важливо в усьому підтримувати рівновагу і дбати про всі аспекти свого життя. Треба розвивати не лише м’язи, а й інтелект.

Номер слайду 5

Вибір життєвих принципів. Прочитайте наведений ст.21 уривок з книжки Шона Кові «Сім звичок високоефективних підлітків». Поміркуйте: Який принцип він ілюструє?Як називають тих, хто тільки бере і нічого не дає іншим людям?Як називають тих, хто більше налаштований давати, ніж брати?

Номер слайду 6

Урахування особливостей умов життяспосіб життя людини залежить від того, де вона живе - у місті чи в селі. Об’єднайтесь у дві групи і назвіть якнайбільше плюсів і мінусів для здоров’я підлітків, які живуть у місті і в селі. Які ще умови можуть вплинути на спосіб життя людини (стан її здоров’я, добробут родини, національні традиції...)?

Номер слайду 7

Складання плану здорового способу життя. Виконай практичну роботу за планом (ст.22). Заплющ очі й уяви, яким хочеш бути через рік. Уважно роздивись усі деталі, прислухайся до того, що говорять про тебе, відчуй радість від того, яким ти став. Розплющ очі і запиши, що ти уявив. Порівняй із тим, що маєш тепер. Які звички ти хотів би змінити у собі? Яких набути? Обери одну з таких звичок і постав собі це за мету. Започаткуй проєкт самовдосконалення, використовуючи поради на с. 15. Склади план здорового способу життя, наприклад у вигляді режиму дня. Не забудь включити до цього плану:

Номер слайду 8

Номер слайду 9

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ1. Опрацюйте § 3. Обираємо здоровий спосіб життя2. Робота у зошиті:  підготувати рекламні листівки про переваги здорового способу життя (мал.7 ст.19) про вигоди таких складових: раціонального харчування; фізичних навантажень; особистої гігієни; повноцінного відпочинку. 3. Виконати тест за посиланням

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.7
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Гапотченко Вікторія Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Гайдай Людмила Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Кузьменко Tетяна Борисівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
12 вересня 2022
Переглядів
6143
Оцінка розробки
4.9 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку