Виховна година "День усмішки"

Про матеріал
Дати уявлення учням про роль усмішки в процесі спілкування; вчити розрізняти види усмішок. Закріплювати знання етикетного спілкування. Співвідносити ситуацію спілкування і вид усмішки. Розвивати мовлення ,мислення,увагу,уяву. Виховувати ввічливість, доброту, бажання дарувати оточуючим радість.
Перегляд файлу

День усмішки

Мета. Дати уявлення учням про роль усмішки в процесі спілкування;   вчити розрізняти види усмішок. Закріплювати знання етикетного спілкування. Співвідносити  ситуацію   спілкування  і  вид  усмішки.   Розвивати      мовлення ,мислення,увагу,уяву. Виховувати ввічливість, доброту, бажання дарувати оточуючим радість. 
Обладнання. Ілюстрації, малюнки, картина І Репіна « Як козаки пишуть листа турецькому султану», сонечко з промінцями, мелодія пісні «Подаруй свою усмішку», портрети людей з усмішками.

На екрані – слайд , де зображено картину  І.Репіна « Запорожці пишуть листа турецькому султану»

1200px-Repin_Cossacks.jpg

 

 

 

 

 

 

Ведучий 1 : ____, дивись: у нашій галереї з явилась нова картина.

Ведучий2: Так , історична  та весела .

Ведучий 1 : ____, ти правий, і у тебе усмішка не  сходить з обличчя.

Мозг фиксирует фальшивые улыбкиВедучий2: _____, атмосферою картини стали сміх, молодість, впевненість, відвага – головні якості воїнів Запорізького козацтва. А ми - нащадки великих пращурів і від цього і настрій .

Ведучий 1 : В енциклопедії сказано, що усмішка- це особливий порух м'язами обличчя (губ, очей), який виражає схильність до сміху. Цей порух як вираження чого-небудь. В українській мові ми надаємо перевагу слову УСМІШКА, адже саме усмішка ніжна, м’яка, чарівна, магічна, зворушлива, тепла..

На екрані демонструється фрагмент з мультфільму « Крихітка Єнот»

Ведучий2: _____, чому потрібно усміхатися?

Ведучий 1 : Кажуть, що усмішка – лише крива лінія, але вона змінює багато чого. У чому цінність усмішки намагалися розібратися медики і психологи.

До залу входить герой в образі американського педагога, психолога та письменника  Дейла. Карнегі 

Дейл Карнегі :  Я уважно  слухав про що ви говорите. Сама посмішка нічого не вартує для людини, однак збагачує інших. Вона може залишатися в пам’яті оточуючих надовго, якщо не назавжди, хоча сама триває мить. Саме посмішка створює враження доброзичливості та є ознакою хорошого настрою. Нещодавно французькі фізіологи дослідили, що напруження м’язів навколо очей та рота, пов’язане з посмішкою, підвищує тонус мозку, посилюючи його кровообіг. Чим більше людина посміхається, тим більше її мозок знаходиться в активному стані та краще живиться. Британські дослідники виявили, що усмішка сприяє такі й же стимуляції мозку, як, наприклад, 2000 плиток шоколаду. Згідно із ще одним дослідженням вона настільки ж стимулююча, як 25 000 доларів.А саме це є найкращою профілактикою порушення мозкового кровообігу, склерозування судин, інсультів і т.п. Мої колеги з психології довели,що:

(під музичний супровід релакс входять три науковця )

1 науковець:

-Усмішка покращує настрій. Коли людина посміхається, в її організмі починають мимоволі вироблятися гормони щастя – ендорфіни. До того ж, цей процес запускається навіть тоді, коли людина змушує себе посміхатися через силу. Виходить замкнуте коло радості – коли людині добре, вона посміхається, а коли людина посміхається, їй стає добре.

Какая самая красивая улыбка?2 науковець:

-Усмішка допомагає мати кращий вигляд.Ми провели дослідження, в якому людям показували по дві фотографії одних і тих же жінок. Тільки на першій фотографії жінки були з професійним макіяжем і серйозним виразом обличчя, а на другій – без будь-якої косметики, але усміхненими. Переважна більшість учасників дослідження назвала привабливішими ті фотографії, на яких жінки посміхалися. 

3 науковець:

-Усмішка робить вас молодшими. Коли ви посміхаєтеся, м’язи на обличчі підтягуються. Злітають вгору куточки очей і губ, округлюються щоки, розгладжуються зморшки – і ось уже перед вами обличчя людини, яка на кілька років молодше, ніж була за хвилину до можна  передбачити тривалість життя. Згідно з їхніми висновками, гравці з щирими усмішками на фото прожили довше життя, аніж ті, які не усміхались. посмішки. Дослідники із Вейнського державного університету, вивчаючи бейсбольні картки гравців вищої ліги, виявили, що за допомогою ширини усмішки

1 науковець:

-Усмішка- прекрасна зарядка для обличчя. Хто сказав, що тренувати потрібно лише ноги та руки? Обличчя, як і будь-яка інша частина людського тіла, потребує, щоб його тримали у хорошій формі. Коли людина посміхається, на її обличчі починають працювати від 5 до 53 м’язів. Це, у свою чергу, допомагає зберегти тонус шкіри і гарний овал обличчя на довгі роки.

2 науковець:

6 суперздібностей вашої посмішки – TAS life- Усмішка — еволюційно заразна.. Коли ви дивитеся на людину, яка посміхається, ви просто не можете протистояти силі посмішки і через деякий час починаєте посміхатися у відповідь. Діти усміхаються в середньому 400 раз за день, 30% дорослих — більше, ніж 20 разів. То ж не дивно, що діти виглядають такими щасливими, а дорослі постійно скаржаться на все і всіх. Виходить, що посміхаючись, ви підіймаєте настрій не лише собі, а й іншим людям. 

Does the Quantity of Social Interactions Affect Happiness? | Psychology  Today3 науковець:

-Усмішка робить людей прихильними до вас. 
Помічено, що оточуючі люди сприймають усміхнених людей більш доброзичливо. Погодьтеся, ну хіба можна сказати щось грубе чи безстороннє людині, на обличчі якої сяє посмішка? Відмовити такій людині у проханні також дуже важко. І навіть у громадському транспорті, де пристрасті, часом, досягають точки кипіння, усміхнені люди примудряються відчувати себе комфортно.

1 науковець:

Голливудская улыбка-Усмішка робить вас успішними. Вона допоможе вам завоювати прихильність колег та керівництва і просунутися вгору по кар’єрних сходах. І справа тут не лише в гарному ставленні. Усміхнена людина на підсвідомому рівні сприймається як більш цілеспрямована і впевнена у собі. А саме ці якості і сприяють службовому підвищенню.

7 відповідей на питання про догляд за зубами, які потрібно знати, щоб рідше  відвідувати стоматолога - ВСВІТІ
Ведучий 1 : Хочеться відзначити, що дитина до 5 років сміється і посміхається до 300 разів на добу. З віком, на жаль, ми втрачаємо цю здатність і кількість посмішок знижується до максимум 15 в день. у такому ранньому віці психофізіології диктує маленькому чоловічкові, що усмішка — це спосіб подобатися і полегшувати комунікацію, а значить доступний і ефективний механізм виживання.

Сучасна психологія виділяє 19 видів усмішок, і тільки шість з них свідчать про щось позитивне. Решта - збентеження, незручність, недовіра, страждання, презирство, брехня.

Людей, молодих, любов, друзів, любителів, стоматолог, зуби, посмішка,  студентів, жінка, людина, чоловік, дружини, сім'я — Стокове фото ©  ElenaChernika #50737167Ведучий 2 : Кожна людина може посмiхатися. Усмiшка робить свiт кращим, додає доброти. Я вважаю, що кожній людинi приємно, коли хтось посмiхнеться їй у вiдповiдь. Якби усi люди були щирими та радісними, у свiтi не було б сварок та війн . Адже кожен з нас може ненароком зробити боляче іншому. Давайте усi разом зробимо цей свiт кращим! Давайте перестанемо сваритися, ображати та ображатися. Давайте  УСМІХАТИСЯ навіть тоді, коли вам сумно й боляче. Саме усмішка буде тим променем, який створить іншу людину: упевнену, сильну, щасливу! Усміхайтесь і ви побачите, як світ навколо буде змінюватися, а життя наповниться магією позитиву!

Блог методиста з психологічної служби Наталії Зінеєвич : Всесвітній день  посмішки Дарувати усмішку дуже просто,

Вона подарує мить щасливий!

Тобі і одного, що - навпаки,

І встане міст перед Вами - сильний!

Він буде міцним, мов камінь,

Він розтопити допоможе серце,

Даруй усмішку, вона як полум'я -

Горітиме! парити як птах!

Ведучий 2 : Тому, якщо ви хочете добре виглядати та здаватися компетентними, зменшити стрес, покращити ваше сімейне життя або ж почуватись, неначе ви тільки що з’їли цілу гору високоякісного шоколаду, не набравши жодної зайвої калорії, або що ви знайшли 25 000 доларів в кишені старого піджака, який не носили цілу вічність, чи, можливо, хочете мати суперсилу, яка допоможе вам і всім навколо вас прожити довше, здоровіше, щасливіше життя — не забувайте частіше усміхатись.

Пісня «Подаруй свою усмішку»

Слова і музика : Наталія Май

Вступ 2р.
1.Пам'ятайте люди, це потрібно знати,
щоб щасливим бути - треба вміти пробачати.
Пам'ятайте люди так давно ведеться
щоб щасливим бути - треба мати добре серце.
Приспів:
подаруй свою усмішку і добрішим стане світ,
подаруй свою усмішку - щоб довкола всіх зігріть.
програш
2. Пам'ятайте люди рослі й невеликі
тільки разом ми здолаєм кручі всі і ріки.
Знайте все на світі можна пережити -
тільки треба дуже одне-одного любити.
Приспів:
подаруй свою усмішку і добрішим стане світ,
подаруй свою усмішку - щоб довкола всіх зігріть.
програш
3. Пам'ятайте люди, це потрібно знати,
щоб щасливим бути - треба просто закохатись.
Пам'ятайте люди сонце світить ясно
і навколо світ такий хороший і прекрасний.
Приспів: 2р.
подаруй свою усмішку і добрішим стане світ,
подаруй свою усмішку - щоб довкола всіх зігріть.

Козаки | Cartoon art, Ukrainian art, CartoonКозаки | Cartoon people, Cute cartoon, Funny characterВедучий 1 : ____, ти дивись. Прийшли до галереї , а скільки корисного  дізналися.
Ведучий 2 : Як з’ясувалось, усмішка – це не просто усмішка.  І почуття гумору притаманне   навіть   суворим  чоловікам - запорізьким козакам.

docx
До підручника
Основи здоров`я 7 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
15 вересня 2022
Переглядів
1961
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку