Презентація § 4. АБЕТКА ДОМЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ 8 клас

Про матеріал

до підручника Основи здоров'я. 8 клас. І. Д. Бех, Т. В. Воронцова, В. С. Пономаренко, С. В. Страшко, 2021

Зміст слайдів
Номер слайду 1

§ 4. АБЕТКА ДОМЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИБілокузьминівський ліцей Костянтинівської міської ради Донецької областіРозробила: Прокоф’єва Л. Р.,практичний психолог, учитель основ здоров’я

Номер слайду 2

У парах, групах чи в колі розкажіть про фільми-катастрофи,які ви переглянули (завдання попереднього уроку).1. Обговорення: Як діяли персонажі цих фільмів?Які прийоми домедичної допомоги вони застосовували?Чому в реальному житті свідки нещасних випадків не завжди надають домедичну допомогу потерпілим (не мають відповідних навичок, думають, що вже пізно щось робити, бояться заразитися ВІЛ...)?

Номер слайду 3

Відомо, що лише 20 % тих, хто загинув від травм, опіків чи занурень у воду, мали ушкодження, несумісні з життям. Решту потерпілих можна було врятувати, вчасно надавши їм допомогу. В Україні від нещасних випадків щороку гине майже 30 тисяч осіб, тож ціна ненадання такої допомоги — 24 тисячі людських життів.

Номер слайду 4

1. Пригадайте ситуації, коли люди потребували невідкладної домедичної допомоги.2. За допомогою матеріалу цього параграфа виконайте практичне завдання на с. 33.3. Якщо маєте змогу, запросіть рятувальника з місцевого відділення Державної служби з надзвичайних ситуацій або лікаря чи медичну сестру зі «швидкої допомоги», щоб відпрацювати ці важливі навички під їхнім керівництвом. Відпрацюйте з ними агоритм евакуації з будівлі школи.4. Коли є нагода попрактикуватися на спеціальних тренажерах, неодмінно скористайтеся нею.

Номер слайду 5

Визначення стану потерпілого. Відразу перевірити наявність оз­нак життя: пульсу і дихання, а за їх відсутності — реакцію зіниць на світло.• Наявність пульсу можна виз­на­чити, поклавши чотири пальці на сонну артерію або на зап’ясток. Переконайся, що пальці відчувають пульс потерпілого, а не твій (мал. 3, б).• Наявність дихання можна виз­на­чити за підніманням та опусканням грудної клітки або за допомогою дзеркальця (мал. 3, в). Нерегулярні (менш як 6 разів на хвилину) дихальні рухи є оз­накою клінічної смерті!• Наявність реакції зіниць на світло (мал. 3, г). Широка нерухома зіниця свідчить про відсутність мозкового кровообігу.

Номер слайду 6

Штучне дихання і масаж серцяhttps://www.youtube.com/watch?v=E1 N9 YYH5 Jb. U Перегляньте відео «Серцево-легенева реанімація дорослого: непрямий масаж серця і штучне дихання»

Номер слайду 7

Не­прямий масаж серця

Номер слайду 8

Як уникнути ризику інфікування при контактах з кров'ю

Номер слайду 9

Надання домедичної допомоги у надзвичайних ситуаціях. За допомогою вчителя або батьків (під час дистанційного навчання) виконайте практичні дії. Уявіть, що ви стали свідками надзвичайної ситуації, в якій постраждали лю­ди. Продемонструйте:як визначати стан потерпілого;як робити штучне дихання;як робити непрямий масаж серця;як уникнути ризику інфікування ВІЛ, надаючи домедичну допомогу.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯОпрацювати § 4. АБЕТКА ДОМЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ2. Практична робота: Виконайте практичні дії (ст.29) та надішліть фото- або відео-звіт про виконання.4. Виконати тест за посиланням

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 5
Оцінки та відгуки
  1. Фролова Тетяна Миколаівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Коханова Ольга Олексіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Шугаєва Євгенія Дармівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Орлюк Світлана
    Дякую за чудові розробки!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Брич Марія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 2 відгука
pptx
Додано
12 вересня 2022
Переглядів
6931
Оцінка розробки
5.0 (5 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку